Tort nemtesc cu branza

de Oana in Dulciuri, 27 Apr 2009 | 7790 vizualizari

 

Este un cheesecake pe care l-am facut mai demult si are un gust foarte fin de branza de vaci. Este delicios! Se poate orna cu orice fructe doriti. Pe-atunci nu aveam nici forma de tort nici de tarta :), a iesit cam rumen blatul, dar a fost taaare bun

 

INGREDIENTE

         Blat:
  • 200 g faina
  • 1 pliculet praf de copt
  • 75 g unt moale
  • 75 g zahar
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 1 ou Crema:
  • 750 g branza de vaci
  • 100 g zahar
  • 4 oua
  • 1 plic zahar vanilat
  • 250 ml lapte
  • 1 plic de puding de vanilie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort nemtesc cu branza:

Ingredientele pentru blat se amesteca cu mixerul, iese un aluat tare, pe care il intindem cu mana intr-o forma cu pereti detasabili (24- 26 cm). Forma sa fie unsa inainte cu ulei. Aluatul se intinde si pe pereti, formand o bordura de 3 cm. Daca aluatul se lipeste de maini, le umezim cu putina apa. Se pune forma in frigider pana se pregateste crema.

Urmeaza crema : ) .2 oua si 2 galbenusuri se bat cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga branza trecuta prin sita (sau pasata foarte bine cu mixerul vertical, sa fie cremoasa). Apoi se adauga laptele si praful de puding, amestecand cu mixerul.

Crema se adauga peste blat. Din cele doua albusuri ramase se poate face o bezea (se bat spuma cu 50 g zahar) si se toarna peste crema. Eu nu am mai pus bezeaua si am ornat tortul cu fructe.

Bun, se coace la foc mic aproape o ora. Daca bezeaua de deasupra se rumeneste lasati focul cat de mic se poate.

Cand este gata se scoate din forma si se lasa sa se raceasca, apoi se orneaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort nemtesc cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort OREO