Gogosele umplute cu crema de ciocolata sau de vanilie si frisca.
Este un aluat cu faina oparita, se coace foarte repede, e un desert rapid. Este acelasi aluat din care se fac si eclerele. Eu intotdeauna pregatesc cantitatea dubla :)
Umplutura:
Decor:
Cel mai rapid le-am facut cu crema de la Dr. Oetker, Creme Ole. Asta ca sa mai scutim din timpul petrecut in bucatarie si vasele ce trebuie spalate dupa :)
Punem la fiert apa, uleiul si sarea, iar cand clocoteste adaugam toata faina si amestecam cu o lingura de lemn. Mai lasam putin la foc mic. Dupa ce se raceste compozitia adaugam cate un ou si amestecam (se poate si cu mixerul). In tava de la aragaz, tapetata cu hartie de copt, punem gogoselele cu o lingurita sau cu o punga cu sprit, la distanta una de cealalta. Coacem la foc potrivit pana se umfla si se rumenesc putin. Cand toate gogoselele sunt racite, le taiem pe jumatate, dar nu de tot si le umplem dupa plac. Se pot decora cu zahar pudra sau cu ciocolata topita.