Reteta de sambata este un tort cu totul si cu totul deosebit, are o crema fina si foarte aromata, de caise!
Hai sa vedem cum se prepara:
Se incinge mai intai cuptorul. Se bat ouale cu zaharul si apoi se inglobeaza faina amestecata cu praful de copt si alunele. Compozitia se rastoarna intr-o forma de tort detasabila, de 24 cm, unsa inainte cu ulei si tapetata cu faina. Se coace la foc mic 20 de minute. Blatul va iesi subtirel, se lasa la racit cand este gata si se taie in doua.
Se inmoaie gelatina in putina zeama de la compot. Caisele si branza de vaci se paseaza cu mixerul vertical, apoi se adauga laptele.
Ciocolata se topeste si se amesteca cu gelatina, amestecand tot cu mixerul vertical. Se adauga ciocolata peste branza cu caise si se amesteca bine.
Frisca se bate cu zaharul si se toarna peste crema, amestecand pana devine omogena.
Asamblare tort: se pun eblatul de jos pe un platou, iar in jurul lui cercul de la forma de tort. Se toarna 2/3 din crema, apoi celalalt blat si restul de crema. Se opresc 2 linguri de crema pentru decor.
Se orneaza tortul si se lasa la frigider 3 ore.
Eu l-am taiat dupa o ora :), dar apoi i-am pus iar cercul si l-am lasat in frigider