Ciorbita e facuta de Craciun.
Ciolanul de porc se taie bucati potrivite, se da intr-un clocot, se arunca apa si se spala, apoi se pune la fiert in 3 l de apa.
Intre timp se pregatesc legumele, se curata, se spala si se toaca cubulete.
Cand carnea e fiarta se scoate de pe os, se pune inapoi in oala si se pun legumele. Se completeaza oala cu apa fiarta. Cand legumele sunt fierte se pune zeama de varza si sucul de rosii, se lasa cateva clocote si se adauga apoi fideaua. Se gusta de sare, zeama de varza fiind sarata s-ar putea sa nu mai fie nevoie. Dupa ce se stinge focul se bate oul sis e toarna in coarba, se amesteca deasupra cu o furculita sa se formeze zdrente, apoi se presara leusteanul uscat maruntit.
PS: Am uitat sa fac poze la final :)) asa ca am pus o poza cu o ciorbita cu ciolan si cu perisoare :)
1
In loc de fidea se poate pune o mana de orez, odata cu legumele.
2
In loc de zeama de varza se poate pune bors.