Supa de gaina cu frecatei

de Oana in Supe/Ciorbe, 20 Ian 2010 | 10991 vizualizari

 

Supa adevarata, cu gaina de tzara, crescuta in curte, nimic nu se compara cu ea! taman buna la o raceala :)) sau dupa o tavaleala in zapada :), iti incalzeste sufletul!

 

INGREDIENTE

  • maruntaiele de la o gaina
  • 1 morcov mare
  • jumatate de telina
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapa
  • 1 dovlecel
  • 2 cartofi
  • 2 oua
  • 2 linguri cu varf cu faina
  • sare
  • patrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de gaina cu frecatei:

Carnea se spala, se taie in bucati potrivite si se da intr-un clocot. Se arunca spuma, se spala carnea cu apa rece si se pune iar la fiert in 3 l de apa, cam o ora. Se adauga si sare la fiert.

Intre timp se pregatesc legumele, se curata de coaja si se spala bine. Eu le-am taiat pe toate la fel, bastonase subtiri. Cand carnea este fiarta, se mai completeaza oala cu apa fiarta si se adauga legumele, mai putin cartoful, pe care-l punem dupa 15 minute, sa nu se sfarame. Eu am pus si cateva ousoare de la gaina.

Ouale le batem bine cu putina sare, apoi adaugam faina si amestecam bine, pana compozitia devine cremoasa, ca o smantana mai groasa. Cand toate legumele sunt fierte, vom turna compozitia de ou printr-o palnie, direct in oala cu supa. Mai intai dam focul mic si turnam cu grija, miscand palnia, sa se formeze frecateii, arata ca niste taietei mai grosi. Acestia fierb imediat, se ridica rapid la suprafata. Mai lasam 2 minute sa fiarba si oprim focul. Presam desupra patrunjel verde tocat fin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de gaina cu frecatei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Nicolae 1

21.01.2010, 09:31

ce mai e buna intodeauna supa de gaina.....

Oana 1

21.01.2010, 12:12

Ana, Nicolae, asa e Teo, daaa, cu mare drag

Adinacarla 1

26.01.2010, 13:44

Ma inscriu si eu la portie...sigur acum nu mai ai ...dar tie-ma minte pentru cand vei face data viitoare Am sa incerc sa fac si eu 'frecateii'

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa-crema de spanac