Ciorba cu perisoare de vitel

de Oana in Supe/Ciorbe, 28 Ian 2010 | 16379 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un morcov mare
  • jumatate de telina
  • un pastarnac
  • un ardei gras
  • o ceapa mare
  • o mana de orez
  • un ou
  • 3-4 l apa
  • 1/2 l bors
  • 1/2 l suc de rosii
  • 2 linguri ulei
  • leustean uscat sau verdeata proaspata
  • Perisoare:
  • 4-500 g carne tocata de vitel
  • jumatate legatura de patrunjel verde
  • o ceapa mica
  • un ou
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu perisoare de vitel:

Legumele se curata, se spala, morcovul, telina si pastarnacul se dau pe razatoarea mare (eu le-am bagat la robot), ceapa si ardeiul gras se toaca cubulete.

Se pun apa la fiert cu sare si ulei, apoi se adauga legumele si se lasa sa fiarba (am pus ulei pentru ca nu era deloc grasa carnita de vitel, am avut pulpa si am tocat-o eu).

Intre timp se pregateste carnea pentru perisoare. Se amesteca cu ceapa tocata foarte fin, patrunjelul verde taiat marunt, oul, sare si piper.

Cand legumele sunt fierte se adauga orezul spalat, se da focul mic si se pun perisoarele cu mainile umede. Se mareste putin focul si se lasa sa fiarba. La final se adauga borsul si sucul de rosii, se mai lasa cateva clocote si se opreste. Se adauga oul batut si se amesteca cu furculita sa se formeze zdrente. Se presara leustean uscat sau patrunjel verde, dupa gust.

TIPS-URI

1

Daca va e teama ca se vor destrama perisoarele, puneti-le in oala cu mana umeda in otet.

2

Focul trebuie sa fie foarte mic, sa nu clocoteasca ciorba!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu perisoare de vitel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare