Escalop de vitel cu ciuperci

de Oana in Vita, 28 Ian 2010 | 17801 vizualizari

 

Bun, bun, bun :)

 

INGREDIENTE

  • 500 g pulpa de vitel
  • 1 borcan (300g) ciuperci feliate
  • 2 linguri ulei de masline
  • 50 g unt
  • 3 catei de usturoi
  • 100 ml vin rosu
  • 200 ml apa calda sau supa (de vitel, de legume)
  • 2 linguri cu varf cu smatana
  • 2 linguri rase cu faina
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • boia dulce
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Escalop de vitel cu ciuperci:

Carnea de vitel se taie felii subtiri si se bate cu ciocanul de snitele. Se sareaza, pipereaza, eu am presarat si cimbru uscat. Faina se pune pe o farfurie si se tavalesc snitelele pe ambele parti. Se incinge uleiul intr-o tigaie incapatoare sis e prajesc snitelele de vitel pe amandoua partile. Se scot si se tin la cald.

Ciupercile se scurg de zeama din borcn si se clatesc cu apa rece.

In aceeasi tigaie se topeste untul, se adauga usturoiul taiat fin, apoi se pun ciupercile si se rumenesc putin. Se adauga carnea, vinul si apa/supa calda si se lasa 15-20 de minute sa scada. La final se adauga smantana amestecata cu boia si piper si se mai lasa putin pe foc.

 

De-aici mi-a venit mie pofta :)

TIPS-URI

1

Se pot folosi ciuperci albe.

2

Se poate folosi vin alb in loc de rosu.

3

In loc de smantana se poate folosi suc de rosii/bulion, dupa plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Escalop de vitel cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Escalop de vitel cu ciuperci