Crap cu sos de rosii si usturoi

de Oana in Crap / Caras, 17 Ian 2010 | 17563 vizualizari

 

O minunatie culinara, reteta de la Corina din Tulcea (muah :) ), asa cum o face mamica ei acasa sub denumirea de "crap la protap"

 

INGREDIENTE

  • un crap de 1 kg
  • o mana catei de usturoi
  • o crenguta de cimbru uscat
  • sare
  • piper
  • 2-3 linguri cu ulei
  • o cana mare cu suc de rosii
  • cateva frunze de dafin
  • 6-7 cartofi maricei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crap cu sos de rosii si usturoi:

Pestele se curata, se spala si se aseaza intr-o tava mai adanca. Eu am pus hartie de copt, sa nu lipeasca sau sa se arda pestele. Cartofii se curata, se spala, se taie in patru si se aseaza in tava, langa peste.

Se prepara un sos din usturoiul pisat, sucul de rosii, ulei, sare, piper si cimbru maruntit. Eu am folosit suc de rosii facut in casa, era mai lichid. Daca folositi pasta de tomate, subtiati cu apa. Se adauga sosul in tava, peste cartofi si peste. Se acopera tava cu folie de aluminiu si se lasa la cuptor, la foc potrivit, pana se inmoaie cartofii, aproximativ 30 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crap cu sos de rosii si usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Sylvia 1

19.02.2010, 23:53

Vai ce minunatie am gasit si pun reteta la favorite. Cum ziceai si tu mi-am facut si eu o lista cat China ce sa fac daca sunt pofticioasa si e plin de mancaruri bune .

Oana 1

20.02.2010, 20:54

Daaaa, si eu sunt pofticioasa rau!!

Aurelia 07_07 1

18.12.2013, 23:33

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor - Varianta usoara si gustoasa

de Rocsi 9

pe 03.05 la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Saramura de peste olteneasca