Untul topit si racit se mixeaza cu iaurtul natural, ouale si zaharul. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se mixeaza la viteza mica. Se adauga extractul de vanilie si merisoarele si se amesteca lejer cu o lingura. Se aseaza hartiile de briose in tava speciala si se umplu 3/4 cu...
Se curata frunzele de spanac, se spala bine sub jet de apa (eu am curatat vreo 3 kg :))) am pastrat spanac si pentru alte retete...maine :) Se fierbe o oala cu apa si se opareste spanacul in apa clocotita pentru cateva secunde, se scoate rapid cu o spumiera intr-un castron mare cu apa rece-rece....
Orezul brun se spala bine in mai multe ape si se fierbe in 600 ml apa cu sare. Se amesteca din cand in cand. Cand incepe sa se umfle se acopera vasul si se lasa la foc mic pana se evapora apa. Se opreste focul si se mai lasa acoperit 15 minute. Se potriveste de sare. Optional, se poate adauga un...
Se caramelizeaza zaharul la foc mic, se intinde pe peretii oalei si se lasa la racit. Se mixeaza ouale cu zaharul spuma, apoi se adauga laptele si smantana pentru frisca si se omogenizeaza bine. Se adauga esenta de rom si pudra de portocale .Cand zaharul caramel incepe sa se crape pe oala se...
Pieptul de pui se taie bucati, se da intr-un clocot, se arunca apa si se spala bine cu apa rece. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Intr-un vas de iena se aseaza ceapa, bucatile de pui, maslinele si caperele, se stropesc cu ulei si se pune un pahar cu apa. Se acopera vasul si se lasa la...
Murele se lasa la dezghetat intr-o strecuratoare. Se pastreaza sucul scurs. Se mixeaza apoi bine cu blenderul si se trec si prin sita, alegandu-se toti samburii. Piureul obtinut se pune pe foc mic cu 6 linguri zahar brun. Gelatina se hidrateaza cu 3 linguri de apa. Cand piureul de mure este pe...
Spanacul proaspat se spala, se scurge si se opareste in apa fierbinte cu sare, apoi se lasa la sub jet de apa rece 5 minute. Se asa la scurs in strecuratoare si apoi se scure bine in maini. Intr-un castron se amesteca telemeaua rasa cu oul si nucsoara prospat rasa.
Pe foaia de aluat se presara...
Ouale se bat cu mixerul cu un praf de sare si se adauga zaharul in ploaie. Se mixeaza 5 minute, pana se umfla si se albesc. Se rastoarna in cuva masinii de paine. Se adauga untul moale taiat bucatele, coaja rasa de portocala si lamaie. Deasupra se cerne faina, se adauga praful de copt. Eu am...
Mixul de boabe se lasa la scurs intr-o strecuratoare.
Intr-un castron se amesteca ardeiul rosu taiat cuburi de 1 cm, ceapa verde rondele, patrunjelul taiat fin, usturoiul si ghimbirul date pe razatoarea cu ochiuri mici. Se adauga boabele, zeama de lamaie, uleiul si se condimenteaza cu sare si...
Ciocanelele de pui se spala, se ususca cu un servet de hartie si se cresteaza cu cutitul din loc in loc. Se face un amestec din zeama de lamaie, ulei de masline, usturoiul ras pe razatoare, patrunjelul tocat fin si ardeiul taiat cuburi mici. Se toarna amestecul peste carnea de pui, se asezoneaza...
Carnea de curcan se spala, se ususca cu un servet de hartie si se taie felii, dar nu de tot. Se aseaza intr-un vas mai adanc, cu pielea in jos. Se condimenteaza cu sare si piper. Ustoiul se marunteste bine sau se da prin presa si se unge carnea bine de tot, in toate taieturile. Se presara...
Pastele se fierb in apa cu sare, dupa instructiunile de pe ambalaj. Apoi se scurg. Cel mai bine ar fi sa fie si clatite sub jet de apa rece, altfel se vor lipi...asa cum am patit eu :(
Baconul se taie fasii subtiri si se trage intr-o tigaie teflonata, fara ulei, impreuna cu usturoiul...
Blatul este acelasi de la pizza cu carnaciori .
In tava de pizza unsa cu ulei se intinde blatul cu mana, apoi se unge cu passata de rosii, se presaa cu oregano. Se rade mozzarella, se adauga tonul scurs, apoi deasupra se presara maslinele, porumbul, ceapa taiata solzisori si ardeiul gras...
Blatul trebuie pregatit cu 10-12 ore inainte si lasat la rece (peste noapte e cel mai bine). Din aceasta cantitate ies 2 pizza, una mare si una medie, sau o tava patrata de aragaz. Se amesteca faina cu sarea intr-un castron mare, drojdia se freaza bine cu zaharul pana devine lichida, apoi se...
Se pregateste mai intai crema. Ciocolata rupta bucatele se amesteca cu smantana si se incalzeste pe foc ana se topeste ciocolata. Nu se fierbe! Se omogenizeaza bine cu o lingura si se lasa la rece.
Pentru checuri: Se separa ouale. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si sucul de portocale si se...
Se pun pastele la fiert in apa clocotita cu sare, dupa instructiunile de pe ambalaj, apoi se scurg si se clatesc cu apa rece. Se lasa la scurs intr-o strecuratoare si apoi se amesteca cu uleiul de masline.
Ardeiul capia se spala, se scoate cotorul cu grija si se taie rondele fine. Tija de...
I-am curatat eu fructele, el le-a taiat :) bananele rondele, marul cubulete si portocala cubulete. Le-a amestecat pe toate intr-un castron, a rupt biscuitii deasupra, a presarat fulgii de migdale, prunele uscate si mierea. Si ne-a servit pe toti in pahare colorate :) Foarte, foarte buna!
Jumatatile de piersici din compot se pun la scurs si se pastreaza compotul. Se opresc 3 bucati pentru ornat, restul se vor folosi la crema.
Se topeste untul si se lasa la racit. Se pune faina in castron, sare, zahar si lapte. Se toarna apoi untul si se amesteca. Se framanta cu mana pana se...
Foietajul se lasa la dezghetat. Mozzarella se rade pe razatoarea cu ochiuri mari, rosiile cherry se taie cuburi, se amesteca impreuna cu oul batut (se opreste o lingura de ou batut pt uns rulourile). Se presara cu busuioc din belsug. Pe foaia de aluat se intinde bine compozitia, se ruleaza pe...
Foietajul se lasa la dezghetat. Maslinele (fara samburi) se taie cubulete si se amesteca cu ceapa rosie taiata marunt. Se bate oul, se opreste o lingura din el pt. uns si restul se amesteca cu maslinele si ceapa. Se presara deasupra busuioc uscat. Se intinde amestecul pe foaia de foietaj, se...
Ouale se bat cu zaharul, se adauga apoi amidonul, amestecand cu telul. Se toarna laptele rece, putin cate putin, amestecand continuu tot cu telul. Se pune compozitia pe foc, intr-o craticioara cu pereti dubli, la foc mic. Se amesteca in continuu pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se lasa la...
Carnea fiarta de vitel se lasa la racit, apoi se toaca la robot sau la masina de tocat carne. Prazul de taie rondele subtiri, iar ciupercile feliute subtiri. Se pune putin ulei intr-o tigaie de teflon si se soteaza prazul cu ciupercile, apoi se adauga carnea tocata si se mai lasa putin pe foc. Se...
Se prepara intai crema . Ciocolata rupta bucatele se amesteca cu smantana pentru frisca, intr-un vas cu pereti dubli. Se pune pe foc mic si se amesteca pana se topeste ciocolata, fara sa fiarba! Se lasa apoi la rece. Cum afara a fost foarte frig, eu am pus oala cu crema in balcon vreo 3 ore si...
Pieptul de pui se taie cubulete si se amesteca cu sosul de soia, ghimbirul si usturoiul ras. Se lasa la frigider 15 minute.
Intre timp se pregatesc legumele. Se curata, se spala si se taie bastonase subtiri. Taieteii de orez se fierb in apa cu sare 5 minute, apoi se scurg.
In wok se pun 2...
Se incinge cuptorul si se seteaza la temperatura medie. Se tapeteaza o forma de tort detasabila (cu hartie de copt sau unsa cu ulei si tapetata cu faina).
Pentru blat, se bat ouale cu zaharul la viteza mare, pana se albesc si se umfla bine. Se adauga uleiul putin cate putin. Faina se amesteca...
Blatul de pandispan : Se prepara inainte, sa aiba timp sa se raceasca bine inainte de a fi taiat. Eu l-am facut dimineata si seara am pregatit cremele si l-am asamblat. Blatul trebuie taiat in trei dar se pot coace si trei foi separate, sau un blat intreg si apoi taiat, fiecare cum doreste.
Se...
Se prepara mai intai siropul. Apa, martini si zaharul se amesteca intr-o craticoara, se adauga scortisoara si anasonul si se fierb 5 minute la foc mic, amestecand din cand in cand.
Intre timp se curata clementinele de coaja si de pielita alba, se taie in rondele groase si se aseaza intr-un...
Masa de martipan se taie bucatele si se amesteca cu oul, framantand putin pana se inmoaie. Se adauga apoi faina, migdalele, zaharul, sarea si untul din frigider taiat bucatele.Se framanata bine ingredientele pana se obtine un aluat omogen si moale. Se mai presara cate un praf de faina sa nu se...
Galbenusurile se bat cu zaharl la bain-marie, pana se umfla si se ingroasa putin. Se lasa apoi la racit. Ciocolata rupta bucati seamesteca cu cafeaua si lichiorul si se topesc la bain-marie, apoi se lasa si ea la racit. Se amesteca apoi cele doua compozitii cu mixerul. Albusurile se bat cu un...
Merele se spala si se scobesc, scotand cotorul si semintele. Se aseaza intr-un vas de iena. Se umplu cu miez de nuca iar deasupra se pune o lingurita de dulceata de afine. Se presara deasupra lor zahar brun si scortisoara. Untul se taie fasii subtiri si se pune printre mere. Se coc la foc...
Să nu repeţi povestea de data trecută, când ai înghiţit un borcan întreg de ardei iuţi şi ţi s-a părut că totul devine albastru. Noi te-am prevenit, tu faci ce vrei.
Briose cu merisoare
Untul topit si racit se mixeaza cu iaurtul natural, ouale si zaharul. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se mixeaza la viteza mica. Se adauga extractul de vanilie si merisoarele si se amesteca lejer cu o lingura. Se aseaza hartiile de briose in tava speciala si se umplu 3/4 cu...
Piept de curcan cu spanac si ochi romanesc
Se curata frunzele de spanac, se spala bine sub jet de apa (eu am curatat vreo 3 kg :))) am pastrat spanac si pentru alte retete...maine :) Se fierbe o oala cu apa si se opareste spanacul in apa clocotita pentru cateva secunde, se scoate rapid cu o spumiera intr-un castron mare cu apa rece-rece....
Creveti pane cu orez brun si fasole verde
Orezul brun se spala bine in mai multe ape si se fierbe in 600 ml apa cu sare. Se amesteca din cand in cand. Cand incepe sa se umfle se acopera vasul si se lasa la foc mic pana se evapora apa. Se opreste focul si se mai lasa acoperit 15 minute. Se potriveste de sare. Optional, se poate adauga un...
Crema de zahar ars
Se caramelizeaza zaharul la foc mic, se intinde pe peretii oalei si se lasa la racit. Se mixeaza ouale cu zaharul spuma, apoi se adauga laptele si smantana pentru frisca si se omogenizeaza bine. Se adauga esenta de rom si pudra de portocale .Cand zaharul caramel incepe sa se crape pe oala se...
Pui cu sos de rosii, masline si capere
Pieptul de pui se taie bucati, se da intr-un clocot, se arunca apa si se spala bine cu apa rece. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Intr-un vas de iena se aseaza ceapa, bucatile de pui, maslinele si caperele, se stropesc cu ulei si se pune un pahar cu apa. Se acopera vasul si se lasa la...
Tort cu mure si iaurt
Murele se lasa la dezghetat intr-o strecuratoare. Se pastreaza sucul scurs. Se mixeaza apoi bine cu blenderul si se trec si prin sita, alegandu-se toti samburii. Piureul obtinut se pune pe foc mic cu 6 linguri zahar brun. Gelatina se hidrateaza cu 3 linguri de apa. Cand piureul de mure este pe...
Pateuri cu spanac si branza
Spanacul proaspat se spala, se scurge si se opareste in apa fierbinte cu sare, apoi se lasa la sub jet de apa rece 5 minute. Se asa la scurs in strecuratoare si apoi se scure bine in maini. Intr-un castron se amesteca telemeaua rasa cu oul si nucsoara prospat rasa. Pe foaia de aluat se presara...
Chec cu fructe confiate- la masina de paine
Ouale se bat cu mixerul cu un praf de sare si se adauga zaharul in ploaie. Se mixeaza 5 minute, pana se umfla si se albesc. Se rastoarna in cuva masinii de paine. Se adauga untul moale taiat bucatele, coaja rasa de portocala si lamaie. Deasupra se cerne faina, se adauga praful de copt. Eu am...
Salata "mix beans"
Mixul de boabe se lasa la scurs intr-o strecuratoare. Intr-un castron se amesteca ardeiul rosu taiat cuburi de 1 cm, ceapa verde rondele, patrunjelul taiat fin, usturoiul si ghimbirul date pe razatoarea cu ochiuri mici. Se adauga boabele, zeama de lamaie, uleiul si se condimenteaza cu sare si...
Pui cu lamaie si crochete de cartofi
Ciocanelele de pui se spala, se ususca cu un servet de hartie si se cresteaza cu cutitul din loc in loc. Se face un amestec din zeama de lamaie, ulei de masline, usturoiul ras pe razatoare, patrunjelul tocat fin si ardeiul taiat cuburi mici. Se toarna amestecul peste carnea de pui, se asezoneaza...
Pulpa de curcan in stil cipriot
Carnea de curcan se spala, se ususca cu un servet de hartie si se taie felii, dar nu de tot. Se aseaza intr-un vas mai adanc, cu pielea in jos. Se condimenteaza cu sare si piper. Ustoiul se marunteste bine sau se da prin presa si se unge carnea bine de tot, in toate taieturile. Se presara...
Tagliatelle carbonara
Pastele se fierb in apa cu sare, dupa instructiunile de pe ambalaj. Apoi se scurg. Cel mai bine ar fi sa fie si clatite sub jet de apa rece, altfel se vor lipi...asa cum am patit eu :( Baconul se taie fasii subtiri si se trage intr-o tigaie teflonata, fara ulei, impreuna cu usturoiul...
Pizza cu ton
Blatul este acelasi de la pizza cu carnaciori . In tava de pizza unsa cu ulei se intinde blatul cu mana, apoi se unge cu passata de rosii, se presaa cu oregano. Se rade mozzarella, se adauga tonul scurs, apoi deasupra se presara maslinele, porumbul, ceapa taiata solzisori si ardeiul gras...
Pizza cu carnaciori
Blatul trebuie pregatit cu 10-12 ore inainte si lasat la rece (peste noapte e cel mai bine). Din aceasta cantitate ies 2 pizza, una mare si una medie, sau o tava patrata de aragaz. Se amesteca faina cu sarea intr-un castron mare, drojdia se freaza bine cu zaharul pana devine lichida, apoi se...
Chec la metru
Se pregateste mai intai crema. Ciocolata rupta bucatele se amesteca cu smantana si se incalzeste pe foc ana se topeste ciocolata. Nu se fierbe! Se omogenizeaza bine cu o lingura si se lasa la rece. Pentru checuri: Se separa ouale. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si sucul de portocale si se...
Salata cu paste, somon si legume
Se pun pastele la fiert in apa clocotita cu sare, dupa instructiunile de pe ambalaj, apoi se scurg si se clatesc cu apa rece. Se lasa la scurs intr-o strecuratoare si apoi se amesteca cu uleiul de masline. Ardeiul capia se spala, se scoate cotorul cu grija si se taie rondele fine. Tija de...
Salata de fructe by Vladut
I-am curatat eu fructele, el le-a taiat :) bananele rondele, marul cubulete si portocala cubulete. Le-a amestecat pe toate intr-un castron, a rupt biscuitii deasupra, a presarat fulgii de migdale, prunele uscate si mierea. Si ne-a servit pe toti in pahare colorate :) Foarte, foarte buna!
Tarte cu piersici
Jumatatile de piersici din compot se pun la scurs si se pastreaza compotul. Se opresc 3 bucati pentru ornat, restul se vor folosi la crema. Se topeste untul si se lasa la racit. Se pune faina in castron, sare, zahar si lapte. Se toarna apoi untul si se amesteca. Se framanta cu mana pana se...
Rulouri cu mozzarella si rosii cherry
Foietajul se lasa la dezghetat. Mozzarella se rade pe razatoarea cu ochiuri mari, rosiile cherry se taie cuburi, se amesteca impreuna cu oul batut (se opreste o lingura de ou batut pt uns rulourile). Se presara cu busuioc din belsug. Pe foaia de aluat se intinde bine compozitia, se ruleaza pe...
Rulouri cu masline si ceapa rosie
Foietajul se lasa la dezghetat. Maslinele (fara samburi) se taie cubulete si se amesteca cu ceapa rosie taiata marunt. Se bate oul, se opreste o lingura din el pt. uns si restul se amesteca cu maslinele si ceapa. Se presara deasupra busuioc uscat. Se intinde amestecul pe foaia de foietaj, se...
Cremsnit
Ouale se bat cu zaharul, se adauga apoi amidonul, amestecand cu telul. Se toarna laptele rece, putin cate putin, amestecand continuu tot cu telul. Se pune compozitia pe foc, intr-o craticioara cu pereti dubli, la foc mic. Se amesteca in continuu pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se lasa la...
Trigoane cu carne de vitel
Carnea fiarta de vitel se lasa la racit, apoi se toaca la robot sau la masina de tocat carne. Prazul de taie rondele subtiri, iar ciupercile feliute subtiri. Se pune putin ulei intr-o tigaie de teflon si se soteaza prazul cu ciupercile, apoi se adauga carnea tocata si se mai lasa putin pe foc. Se...
Tort cu ciocolata, foi de ciocolata...ciocolata...ciocolata...
Se prepara intai crema . Ciocolata rupta bucatele se amesteca cu smantana pentru frisca, intr-un vas cu pereti dubli. Se pune pe foc mic si se amesteca pana se topeste ciocolata, fara sa fiarba! Se lasa apoi la rece. Cum afara a fost foarte frig, eu am pus oala cu crema in balcon vreo 3 ore si...
Taietei chinezesti cu pui si legume
Pieptul de pui se taie cubulete si se amesteca cu sosul de soia, ghimbirul si usturoiul ras. Se lasa la frigider 15 minute. Intre timp se pregatesc legumele. Se curata, se spala si se taie bastonase subtiri. Taieteii de orez se fierb in apa cu sare 5 minute, apoi se scurg. In wok se pun 2...
La multi ani, Vladut de 7 anisori!--- TORT SPIDERMAN---
Se incinge cuptorul si se seteaza la temperatura medie. Se tapeteaza o forma de tort detasabila (cu hartie de copt sau unsa cu ulei si tapetata cu faina). Pentru blat, se bat ouale cu zaharul la viteza mare, pana se albesc si se umfla bine. Se adauga uleiul putin cate putin. Faina se amesteca...
Tort cu gutui, nuci şi migdale - La mulţi ani, bucătăraşi!
Blatul de pandispan : Se prepara inainte, sa aiba timp sa se raceasca bine inainte de a fi taiat. Eu l-am facut dimineata si seara am pregatit cremele si l-am asamblat. Blatul trebuie taiat in trei dar se pot coace si trei foi separate, sau un blat intreg si apoi taiat, fiecare cum doreste. Se...
In asteptarea lui Mos Craciun: Clementine in sirop de anason si scortisoara
Se prepara mai intai siropul. Apa, martini si zaharul se amesteca intr-o craticoara, se adauga scortisoara si anasonul si se fierb 5 minute la foc mic, amestecand din cand in cand. Intre timp se curata clementinele de coaja si de pielita alba, se taie in rondele groase si se aseaza intr-un...
Biscuiti cu migdale pentru Mos Craciun
Masa de martipan se taie bucatele si se amesteca cu oul, framantand putin pana se inmoaie. Se adauga apoi faina, migdalele, zaharul, sarea si untul din frigider taiat bucatele.Se framanata bine ingredientele pana se obtine un aluat omogen si moale. Se mai presara cate un praf de faina sa nu se...
Spuma de ciocolata si cafea cu crantz de migdale
Galbenusurile se bat cu zaharl la bain-marie, pana se umfla si se ingroasa putin. Se lasa apoi la racit. Ciocolata rupta bucati seamesteca cu cafeaua si lichiorul si se topesc la bain-marie, apoi se lasa si ea la racit. Se amesteca apoi cele doua compozitii cu mixerul. Albusurile se bat cu un...
Mere coapte cu nuca si dulceata de afine
Merele se spala si se scobesc, scotand cotorul si semintele. Se aseaza intr-un vas de iena. Se umplu cu miez de nuca iar deasupra se pune o lingurita de dulceata de afine. Se presara deasupra lor zahar brun si scortisoara. Untul se taie fasii subtiri si se pune printre mere. Se coc la foc...