Orezul brun se spala bine in mai multe ape si se fierbe in 600 ml apa cu sare. Se amesteca din cand in cand. Cand incepe sa se umfle se acopera vasul si se lasa la foc mic pana se evapora apa. Se opreste focul si se mai lasa acoperit 15 minute. Se potriveste de sare. Optional, se poate adauga un cubulet mic de unt.
Crevetii se curata de crusta si de vena neagra, se spala si se scurg bine, apoi se usuca cu un servet de hartie. Se pregateste o compozitie din ou batut, faina, si lapte, putin mai groasa ca smantana. Se asezoneaza cu sare si marar uscat. Se amesteca crevetii in compozitie, apoi se prajesc in ulei incins, dandu-i mai intai prin pesmet. Se scurg pe un servet de hartie si se pastreaza la cald.
Fasolea verde se fierbe 5 minute in apa clocotita cu sare. Se scurge apa, se clateste cu apa rece din belsug si se scurge bine. Se adauga uleiul de masline, usturoiul maruntit si sare dupa gust si se soteaza 2-3 minute la foc mic.
Se aseaza pe un platou crevetii alaturi de orez si fasole verde, un deliciu!