Tarte cu piersici

de Oana in Prajituri, 4 Feb 2012 | 5001 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 200 g unt
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri lapte
  • un praf de sare
  • 350-400 g faina
  • Crema:
  • un borcan de piersici in compot
  • 200 g frisca lichida
  • 1 lingura gelatina granulata
  • + 1 plic jeleu dr oetker pt decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarte cu piersici:

Jumatatile de piersici din compot se pun la scurs si se pastreaza compotul. Se opresc 3 bucati pentru ornat, restul se vor folosi la crema.

Se topeste untul si se lasa la racit. Se pune faina in castron, sare, zahar si lapte. Se toarna apoi untul si se amesteca. Se framanta cu mana pana se obtine o bila de aluat, elastic, care nu se lipeste de maini. Eu am 4 forme de mini-tarte, din compozitia de aluat au iesit 15 bucati. Formele de tarte se ung cu ulei sau unt topit. Se rupe cate o bucata de aluat, se formeaza o bila, apoi se preseaza cu podul palmei pe masa si se intinde pana se obtine un cerc, mai mare decat forma de tarta. Aluatul se lucreaza foarte usor, nu se rupe si nu se lipeste de maini. Se pune apoi in tarta si se imbraca peretii formei, niveland marginile. Se inteapa aluatul cu furculita. Se coc tartele la foc mediu pana se rumenesc usor. Se scot din cuptor, se lasa putin la racit, apoi se scot usor din tarta, intorcand forma invers, pe un prosop curat de bucatarie. Tartele se lasa la racit.

Intre timp se prepara crema. Piersicile scurse se mixeaza cu blenderul vertical. Gelatina hidratata in 2 linguri de apa rece se topeste usor la bain-marie si se amesteca in piureul de piersici. Se bate frisca bine si se incorporeaza in ea piureul de piersici. Se lasa 15 minute la rece, amestecand din cand in cand. 

Se umplu tartele cu cate 2 linguri de crema, se orneaza cu piersicile scurse bine. Se prepara jeleul cu sucul de piersici, dupa instructiunile de pe ambalaj si se pun pe fiecare tarta cate 2 linguri de jeleu. Se lasa la rece cel putin o ora.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte cu piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta de vara cu crema de branza