Oana

9

Bucataras
Suprem

Bucuresti

Bucataras din 18.12.2008

RETETE1097
PRIETENI334
Retete

Tarta cu tofee si banane

In Torturi la 4 Dec 2011

Pentru blat, se sfarama biscuitii la robot pana se obtine un pesmet fin, apoi se amesteca cu zaharul, untul si ciocolata topite. Se pune mixul intr-o forma de tort detasabila si se preseaza bine cu mana, ridicand si o bordura de 3 cm. Se pune forma la rece o ora.  Pentru caramel, se...

Supa de curcan cu taietei de casa

In Supe la 4 Dec 2011

Se fierbe mai intai carnea de curcan, prima apa se arunca si apoi se fierbe pana se inmoaie. Legumele se curata, se spala, se taie dupa plac si se pun in oala cu supa. Pana fierb legumele preparam taieteii. Oul se bate bine cu sare si se adauga faina, amestecand cu mana pana obtinem un aluat...

Pizza cu blat pufos, fara framantare

In Pizza la 2 Dec 2011

Aluatul trebuie facut inainte cu 8-10 ore. Ori de seara si preparata pizza dimineata sau invers. Eu am facut aluatul dimineata cand am plecat la serviciu si seara am facut o pizza delicioasa! E simplu! faina se amesteca cu sarea intr-un castron mai mare si mai inalt. Drojdia se freaca cu...

Estonian Kringel

In Prajituri la 1 Dec 2011

Eu am pus la masina de paine ingredientele pentru aluat si am setat programul de framantat si dospit. Am pus cantitate dubla si s-a umplut cuva dupa ce a crescut! Am separat apoi aluatul in doua si am pregatit doi colacei. Pe masa infainata se intinde o foaie dreptunghiulara de 1 cm grosime....

Salau aromat cu mix de toamna

In Salau la 1 Dec 2011

Am cumparat un salau mare, de vreo 2 kg, l-am facut file si am pus jumatate de peste in tava tapetata cu hartie de copt. Am stropit pestele cu zeama de la jumatate de lamaie, cealalta jumatate am taiat-o felii subtiri. Painea am maruntit-o la robot, apoi am amestecat-o cu ierburile uscate si...

Salata cubaneza cu avocado si ananas

In Salate la 21 Noi 2011

Se taie avocado in fasii subtiri si se pune in zeama de lamaie. Se spala salata, se taie fasii si se aseaza pe un platou. Ananasul se taie pe jumatate, se scoate cu grija miezul, se taie partea lemnoasa din mijloc, apoi se taie cubulete si se adauga peste salata. Rosiile cherry se taie in...

Bezele cu portocala

In Prajituri la 21 Noi 2011

Albusurile se pun intr-un castron de sticla curat si se tin la rece 15 minute. Se bat apoi cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul amestecat cu coaja de portocala, putin cate putin, pana spuma incepe sa luceasca. Se adauga zeama de lamaie si de portocala, apoi amidonul. Se tapeteaza o tava cu...

Rulada cu gem de prune si nuca

In Prajituri la 21 Noi 2011

Ouale se mixeaza cu zaharul si vanilia pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt, putin cate putin, pana se incorporeaza. Se tapeteaza o tava cu folie de copt, se unge cu putin ulei si se rastoarna compozitia. Se pune tava in cuptorul incalzit, la foc mediu,...

Omleta cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 18 Noi 2011

Se incinge uleiul intr-o tigaie teflonata, se adauga ciupercile feliate si se lasa 1 minut la inmuiat. Ouale se bat bine, se adauga telemeaua rasa, mararul tocat si putin piper. Se rastoarna ouale peste ciupercile din tigaie si se lasa la foc mic pana se incheaga, se intoarce omleta si pe partea...

Vinete parmigiana cu pui

In Pui la 18 Noi 2011

Vinetele se spala si se taie felii de 1 cm pe lung. Se presara cu sare si se lasa 10 minute sa iasa apa din ele. Se sterg apoi cu prosoape de hartie. Fileurile din piept de pui se bat cu ciocanul de snitele, se sareaza si se pipereaza dupa gust. Se unge cu unt un vas de iena dreptunghiular, se...

Briose cu banane si nuci

In Prajituri la 18 Noi 2011

Se mixeaza untul moale cu galbenusurile, iaurtul si bananele pasate bine. Se adauga zaharul vanilat si zaharul in ploaie, amestecand pana se incorporeaza bine. Faina se amesteca cu praful de copt si sarea si se adauga putin cate putin in compozitie, mixand la viteza mica. Se bat albusurile spuma...

Desert prajitura Fanta

In Prajituri la 12 Noi 2011

Blat : Se mixeaza bine ouale intregi cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Se adauga apoi uleiul, putin cate putin, amestecand cu mixerul. Faina se amesteca cu cacao si praf de copt si se adauga cate putin in amestecul de oua, mixand la viteza mica. Se tapeteaza o tava 20x30 cm cu hartie de copt...

Spanakopita

In Aperitive / Garnituri la 12 Noi 2011

Se spala spanacul si opareste 30 de secunde in apa fiarta cu sare, se scoate in apa rece si le lasa apoi la scurs. Intr-o tigaie incapatoare se pune uleiul de masline, apoi se adauga ceapa verde tocata rondele si se lasa 1 minut la inmuiat. Se adauga apoi spanacul si se mai lasa 2 minute pe...

Chiftelute de curcan cu parmezan la cuptor

In Curcan la 12 Noi 2011

Carnea de curcan spalata si stearsa cu un servet de hartie se toaca. Legumele se curata de coaja, se spala si se razuiesc sau se maruntesc la robot. Se amesteca crude  cu carnea, se adauga oul, pesmetul, verdeata, sare si piper si se amesteca bine cu mana. Se pregateste o tava tapetata cu...

Placinta cu gutui

In Prajituri la 12 Noi 2011

Pentru blat, se topeste untul, se lasa la racit. Se amesteca intr-un castron faina cu zaharul si sarea, se adauga laptele si untul topit si se framanta un aluat fraged, care nu se lipeste de maini. Se intinde cu mana intr-o tava rotunda si se ridica si pe margini. Se pune tava in frigider....

File de salau cu rosii si capere

In Salau la 12 Noi 2011

Fileurile de salau se aseaza intr-un tava sau vas de iena mai inalt. Rosiile se taie cubulete si se amesteca cu ceapa verde taiata rondele, usturoiul taiat fin sau dat pe razatoare, mararul tocat si caperele. Se adauga zeama de lamaie, sare si piper dupa gust. Nu gustati prea mult ca riscati...

Piept de curcan in sos de gutui si rozmarin

In Curcan la 12 Oct 2011

Pieptul de curcan feliat si spalat se aseaza intr-un vas de iena, se presara cu sare si rozmarin. Gutuia se spala si se taie felii, apoi se aseaza printre fileurile de curcan. Pata de tomate se dizolva in 300 ml apa calda si se adauga peste carne. Se introduce vasul la cuptor 30 de minute, pana...

Pachetele cu creveti, legume si taietei de orez

In Fructe de mare la 11 Oct 2011

Crevetii se curata, se spala si se taie bucati de 1 cm. Morcovul, dovlecelul, telina si ardeiul se taie julien, eu am folosit o razatoare speciala de taiat bastonase subtiri :). Taieteii se fierb in apa cu sare, dupa instructiunile de pe pachet si se scurg apoi de apa. In wok se incinge putin...

Spaghete cu curcan, broccoli si dovlecei

In Spaghete la 11 Oct 2011

Rasolul de curcan se pune intr-un vas de iena cu putin ulei, sare, piper si busuioc uscat, se acopera cu apa si se pune la cuptor pana este bine facut. Spaghetele se fierb in apa cu sare, dupa instructiunile de pe pachet. Se scoate vasul cu carne din cuptor, se adauga spaghetele si se lasa...

Supa crema de legume si rosii coapte

In Supe la 11 Oct 2011

Rosiile se spala si se taie pe jumatate, se aseaza cu partea taiata in jos intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coc la foc mediu pana se rumenesc putin. Apoi se curata de piele si cotoare, se mixeaza bine si se trec prin sita. Restul legumelor spalate se fierb in 3 litri de apa cu sare,...

Tort Minge de Fotbal

In Torturi la 1 Oct 2011

Blat : Se separa galbenusurile de albusuri. Intr-un castron incapator se amesteca galbenusurile cu uleiul si sucul de portocale, apoi se mixeaza impreuna cu 1 pahar cu zahar. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga in ploaie peste galbenusuri, mixand la viteza mica. Separat, se bat...

Vinete si dovlecei cu sos de rosii si parmezan

In Aperitive / Garnituri la 1 Oct 2011

Vanata si dovlecelul se spala si se taie felii subtiri pe lung. Se aseaza fliile pe o tava si se presara cu sare. Se lasa jumatate de ora sa iasa apa din ele, apoi se sterg bine cu prosoape de hartie. Intr-un vas de iena uns cu unt se aseaza un rand de vinete, deasupra un rand de dovlecei, suc de...

Tort de visine si crema cu ricotta si ciocolata

In Torturi la 25 Sep 2011

Visinele se scurg (eu am avut visine puse in borcan, cu zahar, pentru iarna, puse de mama :)). Piscoturile se zdrobesc, se amesteca cu cacao si cu untul topit. Se pun apoi intr-o forma de tort si se preseaza bine la baza. Se stropeste blatul cu siropul lasat de visine sau, conform retetei...

Supa-crema de legume, cu kaizer si crutoane

In Supe la 25 Sep 2011

Legumele se curata, se spala, se taie in doua sau in patru si se pun la fiert cu 2 litri de apa. Se acopera oala cu capac. Se pastreaza cateva buchetele mici de broccoli pentru decor (eu am pus in supa doar cotoarele groase si verzi de la un broccoli proaspat, din cauza de mofturosi care observa...

Briose negrese

In Prajituri la 25 Sep 2011

Intr-o cratita de inox incapatoare se amesteca zaharul, cacao, laptele si untul. Folositi un pahar mai mare, cu acelasi pahar se masoara toate ingredientele. Cratita se pune pe foc mic, amestecand in continuu, pana se topeste zaharul si untul si incepe sa fiarba cu basici. Se opreste focul si se...

Somon cu lamaie si sote de dovlecei

In Somon la 25 Sep 2011

Pestele se portioneaza, se spala si se lasa la scurs. Lamaia se stoarce si se pastreaza zeama. Intr-o tigaie se incinge uleiul de masline, se adauga usturoiul dat prin presa si apoi se pune pestele cu pielea in jos. Se acopera cu capac si se lasa la foc mic 2 minute. Se adauga jumatate din zeama...

Creveti pane cu sos picant de rosii si ardei

In Fructe de mare la 25 Sep 2011

Crevetii se curata de crusta si de vena inchisa la culoare de pe interior, se spala si se lasa la scurs, apoi se sterg cu prosoape de hartie de bucatarie. Oul se bate bine cu laptele, sare, piper si marar uscat. Se adauga faina pana compozitia devine omogena, ca aluatul de clatite. Pesmetul se...

Tort cu iaurt si fructe de padure

In Torturi la 20 Aug 2011

Fructele se spala si se lasa la scurs. Gelatina se hidrateaza cu cateva linguri de apa rece si se lasa sa se umfle putin. Capsunile si zmeura se mixeaza cu blenderul impreuna cu zaharul pana se obtine un piure fin. Se pune apoi pe foc pana ajunge la punctul de fierbere si se topeste zaharul....

Frappe cu zmeura si capsuni

In Cocktail la 20 Aug 2011

In vasul de blender se mixeaza fructele (spalate si curse bine) cu inghetata si laptele. Se pregatesc 2 pahare, se toarna sirop de ciocolata de un deget si apoi frappe-ul de fructe. Se garniseste cu o frunza de menta si fructe. Iamiiiii!

Tagliatelle cu creveti si sos de rosii

In Fructe de mare la 20 Aug 2011

Cozile de creveti se curata de crusta, pastrand codita mica, se spala si se scurg. Intr-o tigaie se incinge uleiul de masline si se pne usturoiul dat prin presa. Se adauga crevetii, intorcandu-i pe ambele parti. Cand crevetii s-au facut roz se adauga vinul, sare si piper si se lasa sa se...

Afisate 541 - 570 din 1097 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Leu

Eşti pe un drum greşit. A, ştiai? Un motiv suficient de puternic să alegi varianta plătită a Hohoscopului… Prea te-ai dedulcit la mocăciuni.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

ieri la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

ieri la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

ieri la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]