Blatul trebuie pregatit cu 10-12 ore inainte si lasat la rece (peste noapte e cel mai bine). Din aceasta cantitate ies 2 pizza, una mare si una medie, sau o tava patrata de aragaz. Se amesteca faina cu sarea intr-un castron mare, drojdia se freaza bine cu zaharul pana devine lichida, apoi se adauga in ea apa la temperatura camerei. Se amesteca pana se dizolva bine. Se rastoarna apa peste faina, se amesteca cu lingura. Se poate framanta si cu mana usor, pana se incorporeaza faina, se acopera castronul si se pune la frigider.
Se unge tava de pizza cu ulei si se intinde aluatul in tava cu mana unsa.Se unge blatul cu passata de rosii, se adauga oregano uscat si putin piper, se presara mozzarella rasa, apoi se adauga restul ingredientelor, dupa gust. La mine a fost jumatate din pizza cu ciuperci, restul fara...din cauza de mofturosi :) Deasupra se presara iar mozzarella rasa. Iar poza finala nu am mai apucat s-o fac :) S-a mancat rapid!