Se incinge cuptorul si se seteaza la temperatura medie. Se tapeteaza o forma de tort detasabila (cu hartie de copt sau unsa cu ulei si tapetata cu faina).
Pentru blat, se bat ouale cu zaharul la viteza mare, pana se albesc si se umfla bine. Se adauga uleiul putin cate putin. Faina se amesteca cu cacao si praf de copt si se adauga putin cate putin, amestecand la viteza mica. Se rastoarna compozitia in forma de tort si se coace la foc mediu, se face testul cu scobitoarea.
Se lasa blatul la racit pe un gratar si dupa cateva ore sa taie in doua.
Crema de banane: se mixeaza bananele cu siropul de afine. Gelatina se hidrateaza in 3 linguri de apa rece, apoi se incalzeste putin, pana devine lichida si se amesteca cu bananele. Se bate frisca bine si se incorporeaza bananele, amestecand usor cu o lingura.
In forma de tort se aseaza primul blat, se rastoarna crema de banane si se pune la frigider pana preparam crema de ciocolata.
Ciocolata rupta bucati se amesteca cu frisca lichida si se incalzeste la bain-marie pana se topeste. Gelatina se hidrateaza in 3 linguri de apa rece, apoi se incalzeste putin, pana devine lichida si se amesteca cu ciocolata. Se lasa la racit apoi se amesteca cu frisca batuta, amestecand cu lingura usor pana se omogenizeaza. Se scoate tortul din frigider, se pune crema de ciocolata peste cea de banane, se pune 15 minute la rece si apoi se aseaza deasupra al doilea blat.
Se aseaza deasupra un strat subtire de frisca si se decoreaza tortul.