MotanLaOale

8

Bucataras
Minunat

Bucuresti

Bucataras din 10.11.2010

RETETE990
PRIETENI385
Retete

Stufat de pui cu leurda

In Pui la 3 Apr 2014

Se pun pulpele la prajit intr-o cratita in ulei 4-5 minute pe toate partile. Se pune si ceapa uscata, curatata si tocata, si se mai caleste 3-4 minute. Se presara vegeta si piper. Se pune apa si se lasa sa fiarbe 15 minute. Ceapa verde se curata, se spala, se taie la 3-4 cm si se pune...

Desert prajitura saseasca cu branza dulce

In Prajituri la 1 Apr 2014

Se pune laptele la fiert cu un praf de sare si 3 linguri zahar. Cand fierbe se pune grisul si se amesteca sa nu faca cocoloase. Se lasa deoparte. Intr-un castron se amesteca branza cu ouale, zaharul, zaharul vanilat, faina, untul topit si coaja de lamaie. Se tapeteaza cu unt o tava (sau...

Cartofi la cuptor, cu leurda

In Aperitive / Garnituri la 1 Apr 2014

Cartofii se curata, se spala si se taie bucati mai mari. Leurda se spala, se curata de codita si se toaca fasii subtiri. Intr-un castron se pun cartofii, toate ingredientele si se amesteca bine. Se pun intr-o tava unsa cu ulei si se niveleaza. Se introduc in cuptor pentru 30-40 minute...

Sandvis locomotiva

In Sandvisuri la 16 Mar 2014

Se taie bagheta in doua si intr-o parte mai jos pentru cabina Se taie feliile de paine toast la dimensiune ca sa formeze cabina si tenderul locomotivei. (tenderul este vagonul unde se tin lemnele sau carbunii necesari mersului locomotivei) Se decupeaza geanurile frontale si geamurile si...

Prajitura de biscuiti si miez de lapte

In Prajituri la 14 Mar 2014

Miezul de lapte se pune in robot impreuna cu untul, zaharul, zaharul vanilat si se mixeaza pana devine o crema. Frisca se mixeaza separat cu praful intaritor. Se amesteca bine crema cu frisca pana la omogenizare. Nesul se dizolva in apa si se pune intr-un castron. Se ia o tava si se...

Prajitura cu iaurt si fructe confiate

In Prajituri la 12 Mar 2014

Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, zaharul vanilat si iaurtul pana la topirea zaharului. Se adauga treptat uleiul amestecand continuu. Faina se amesteca cu praful de copt. Se adauga faina peste galbenusuri amestecand...

Ciorba de fasole verde cu smantana, o mancare savuroasa si usoara

In Ciorbe la 12 Mar 2014

Cum se prepara Ciorba de fasole verde cu smantana, o mancare savuroasa si usoara Ceapa se curata si se toaca marunt. Zarzavatul se curata si se taie rondele. Intr-o oala se pune uleiul, ceapa si zarzavatul si se calesc legumele 2-3 minute. Se pune apa si se fierbe 10-15 minute. Se...

Piept de porc cu varza calita

In Porc la 10 Mar 2014

Varza se tine cateva ore in apa rece sa isi lase din sare. Se taie fideluta si se stoarce bine. Carnea se taie bucati potrivite. Ceapa se toaca marunt. Intr-o cratita se pune uleiul si se prajeste carnea 4-5 minute pa ambele parti. Se scoate carnea si in acelasi ulei se caleste...

Reteta de mucenici moldovenesti cu aluat dospit umpluti cu nuca

In Dulciuri la 10 Mar 2014

Preparare Reteta de mucenici moldovenesti cu aluat dospit umpluti cu nuca Se pune drojdia la crescut cu o ligura de zahar, una de lapte, 10 minute. Laptele se incalzeste la temperatura mainii. Ouale se bat spuma cu un praf de sare. Se pune faina intr-un castron, se pun toate...

Pulpe de pui cu mustar la cuptor

In Pui la 9 Feb 2014

Pulpele se curata, se spala bine, se usuca cu hartie absorbanta si se taie in doua. Intr-un castron se amesteca mustarul, zaharul, sarea, piperul, boiaua si uleiul de masline. Pulpele se dau prin amestecul de mustar si se pun intr-o tava termorezistenta in care am pus uleiul de floarea...

Cus-cus cu leurda

In Aperitive / Garnituri la 9 Feb 2014

Intr-o cratita se caleste ceapa 2-3 minute. Se adauga cus-cus-ul si se caleste inca 3-4 minute. Se adauga apa fierbinte si se lasa la fiert 8-10 minute. Se adauga leurda tocata si se mai fierbe 2-3 minute, amestecand tot timpul. Se potriveste de sare si piper si este gata. Este...

Pulpe de pui cu legume si leurda

In Pui la 9 Feb 2014

Ceapa se curata si se toaca mai mare. morcovii se curata si se taie rondele. Intr-un vas termarezistent se pune uleiul, ceapa si morcovii. Se pune vegeta, piper, vinul, se completeaza cu apa si se introduce in cuptorul preincalzit pentru 20 minute. Pulpele se curata, se  spala si...

Supa de castraveti murati

In Supe la 9 Feb 2014

Castravetii se taie rondele. Morcovii se curata si se taie rondele. Am facut 1 L de supa dintr-un cub de concentrat. Intr-o oala se topeste untul si se calesc castravetii 3-4 minute. Se adauga faina si se amesteca bine. Se adauga morcovii si supa si se fierbe 20 minute. (pana se...

Rețeta de chec pufos cu nuci: Deliciu moale și aromat, perfect pentru orice ocazie

In Prajituri la 9 Feb 2014

Cum se prepara Reteta de chec pufos cu nuci: Deliciu moale si aromat, perfect pentru orice ocazie Se separa albusurile de galbenusuri. Se mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana se topeste zaharul si se obtine o bezea....

Ficatei de pui pane

In Ficat la 7 Feb 2014

Ficateii se curata, se spala bine si se pun la scurs. Ouale se bat cu sare si piper si se amesteca cu 4-5 linguri de faina. Se amesteca bine pana devine o pasta mai groasa. Se subtiaza cu lapte pana ajunge putin mai gros decat amestecul pentru clatite. Ficateii se dau prin faina, prin...

Cina cu branza fondue

In Aperitive / Garnituri la 7 Feb 2014

Cartofii se curata, se taie bucati si se prajesc in baie de ulei. Se scot pe hartie absorbanta. Baghetele se taie rondele si se pun intr-o tava in cuptor sa se rumeneasca putin. O data cu bagheta se pune in cuptor si branza pentru 20-25 minute. Rosiile se spala si se sterg. Marul...

Ciorba de fasole boabe cu leurda

In Ciorbe la 5 Feb 2014

Fasolea se pune la inmuiat de cu seara in apa rece.  Se curata ceapa, zarzavatul, ardeiul, se spala si se toaca marunt. Coastele se spala si se taie potrivit.  Eu am pus la fiert fasolea cu coastele si putina sare in oala sub presiune, o ora.  Intre timp am pus la calit...

Pizza regala

In Pizza la 4 Feb 2014

Aluatul se prepara ca in reteta mea "Aluat clasic de pizza".  Se intinde aluatul in tava unsa cu putin ulei si se inteapa cu furculita pe toata suprafata.  Se intinde pulpa de rosii si se presara oregano, busuioc si piper.  Toate ingredientele trebuia sa fie...

Pizza Calzone

In Pizza la 4 Feb 2014

Aluatul se prepara ca in reteta mea "Aluat clasic de pizza". Se ia o bucata de aluat si se intinde pe masa infainata cat mai subtire si cat de cat rotund. Se unge cu pulpa de rosii si se presara oregano si piper pe toata suprafata lasand o margine de 2 cm de jur imprejur. Se...

Pizza casei

In Pizza la 4 Feb 2014

Aluatul se prepara ca in reteta mea "Aluat clasic de pizza".  Se intinde aluatul in tava unsa cu putin ulei si se inteapa cu furculita pe toata suprafata.  Se intinde pulpa de rosii si se presara oregano si piper.  Toate ingredientele trebuia sa fie feliate cat...

Omleta "pomana porcului"

In Aperitive / Garnituri la 3 Feb 2014

Intr-o tigaie se pune lingura de ulei si bucatile de carne si carnati prajite si le lasam sa se incinga bine. Ouale se bat cu piper si se amesteca cu branza de burduf sfaramata. Sare se pune doar daca credeti de cuviinta branza fiind destul de sarata. Cand carnea si carnatii incep sa...

Sarmale fierte in vin

In Porc la 12 Ian 2014

Varza se pune in apa rece cateva ore dupa care se desface si se pregatesc foile pt sarmale iar ce ramane se toaca fin. Se curata bine de cotoare. Orezul se spala si se lasa in apa rece 1/2 ore  Ceapa se curata se toaca marunt si se pune la calit pana se inmoaie, se adauga 2 linguri cu...

Ciorba cu afumatura

In Ciorbe la 12 Ian 2014

Legumele se curata si se taie marunt. Intr-o oala se pune uleiul si se calesc ceapa, morcovii, albitura 2-3 minute. Se toarna apa si se fierbe 15-20 minute. Se adauga afumatura si fasolea verde si dupa ce da in clocot cartofii si se mai fierne 15-20 minute. Se adauga rosiile tocate,...

Gnocchi cu carne de porc

In Porc la 12 Ian 2014

Carnea se taie bucati potrivite si se prajeste 3-4 minute in ulei pana isi schimba culoarea. Se pune apa si condimentele si se mai fierbe 20-25 minute. Se pune pasta de tomate si se mai fierb 5 minute. Daca scade apa se completeaza. Se potriveste de sare, piper si zahar si se lasa la...

Pomana porcului

In Porc la 11 Ian 2014

Carnea se taie bucati potrivite. Se foloseste carne impanata cu grasime. (daca nu ai mofturosi prin preajma) Intr-o cratita se pune uleiul si se prajeste carnea 5 minute pana isi schimba culoarea. Se pune sare si piper. Se toarna un pahar cu apa, se pune capacul si se fierbe 15-20...

Chiftele pane

In Porc la 10 Ian 2014

Se pune painea la imuiat in apa dupa care se curata de coaja si se stoarce bine. Se curata cartoful si ceapa, se taie bucati si se pune in robot impreuna cu mararul si se mixeaza. Se adauga painea stoarsa, carnea, vegeta si piper si se mixeaza pana se amesteca. Se scoate intr-un castron...

Pateu de ficat de porc

In Ficat la 10 Ian 2014

Ficatul se tine in apa rece cel putin o ora sa iasa sangele (pana isi schimba culoarea). Se taie bucati potrivite si se fierbe in apa cu sare 20-25 minute. Cand este fiert se scoate si se lasa la scurs si racit. Ceapa se curata, se toaca si se caleste in ulei. Se lasa la racit....

Guguluf cu stafide si vanilie

In Prajituri la 9 Ian 2014

Se mixeaza albusurile cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza in continuare pana se topeste zaharul.  Se adauga galbenusurile amestecate cu praful de copt, laptele si uleiul si se mixeaza dupa fiecare.  Faina se amesteca cu praful de budinca si se...

Tortellini cu prosciutto in sos dulce acrisor

In Tortellini la 9 Ian 2014

Pastele se fierb in apa cu sare circa 8 minute. Se trec pe sub apa rece si se lasa la scurs. Sosul se pune pe foc intr-o craticioara, se pune pasta de tomate, se da un clocot si se lasa la racit. Se potriveste de sare si piper. O forma termorezistenta se unge cu unt si se pun in ea...

Tortelloni cu branza in sos de smantana

In Tortellini la 9 Ian 2014

Pastele se fierb dupa indicatiile de pe ambalaj in apa cu sare. Se trec pe sub jet de apa rece si se lasa la scurs. Se unge o forma termorezistenta cu unt si se pun pastele scurse. Se taie branza bucati si se pune printre paste. Se bate oul cu smantana si sare si se toarna deasupra...

Afisate 541 - 570 din 990 retete    

Postari recente

publicat la 09.02.2024

Fantezie de purcel

Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

Eşti o stâncă. Eşti de neclintit. Mâna ta dreaptă e un paloş imbatabil Mâna ta stîngă e un sceptru de aur bătut cu diamante. Creierul tău este... (Aici te lăsăm pe tine să completezi, noi ne-am gândit că e prea de tot...)

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu dovleac, mure si ciocolata

de oanapl 7

ieri la 21:53

Peste rosu(biban rosu) prajit

de Caty 3

ieri la 17:39

Dorada la cuptor

de Caty 3

ieri la 16:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]