Pateu de ficat de porc

de MotanLaOale in Ficat, 10 Ian 2014 | 36230 vizualizari

 

Cand am cumparat ficat pentru labar, am luat ca.....motanul, asa ca am hotarat sa incerc si un pateu. Foarte bun a iesit.

 

INGREDIENTE

  • 700 g ficat de porc
  • 3 cepe
  • 200 g unt
  • 200 g slanina afumata
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateu de ficat de porc:

Ficatul se tine in apa rece cel putin o ora sa iasa sangele (pana isi schimba culoarea).

Se taie bucati potrivite si se fierbe in apa cu sare 20-25 minute.

Cand este fiert se scoate si se lasa la scurs si racit.

Ceapa se curata, se toaca si se caleste in ulei.

Se lasa la racit.

Slanina afumata sa taie bucati.

Se pune in robot ficatul, ceapa calita si slanina si se mixeaza bine.

Se pune si untul la temperatura camerei si se mixeaza pana se omogeniseaza si se obtine o pasta fina.

Se potriveste de sare si piper.

Se pune la rece pana se intareste untul.

Se serveste pe paine proaspata sau prajita.

Eu am facut niste cupe din ceapa rosie pe care le-am umplut cu pateu.

Foarte frumos au iesit.

Pofta! Buna!

TIPS-URI

1

Se poate toca si cu masina de tocat trecand compozitia de 2-3 ori.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateu de ficat de porc" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pateu din ficat de pui (reteta video)