Cand am cumparat ficat pentru labar, am luat ca.....motanul, asa ca am hotarat sa incerc si un pateu. Foarte bun a iesit.
Ficatul se tine in apa rece cel putin o ora sa iasa sangele (pana isi schimba culoarea).
Se taie bucati potrivite si se fierbe in apa cu sare 20-25 minute.
Cand este fiert se scoate si se lasa la scurs si racit.
Ceapa se curata, se toaca si se caleste in ulei.
Se lasa la racit.
Slanina afumata sa taie bucati.
Se pune in robot ficatul, ceapa calita si slanina si se mixeaza bine.
Se pune si untul la temperatura camerei si se mixeaza pana se omogeniseaza si se obtine o pasta fina.
Se potriveste de sare si piper.
Se pune la rece pana se intareste untul.
Se serveste pe paine proaspata sau prajita.
Eu am facut niste cupe din ceapa rosie pe care le-am umplut cu pateu.
Foarte frumos au iesit.
Pofta! Buna!
1
Se poate toca si cu masina de tocat trecand compozitia de 2-3 ori.