Pateu de ficat de porc

de MotanLaOale in Ficat, 10 Ian 2014 | 37737 vizualizari

 

Cand am cumparat ficat pentru labar, am luat ca.....motanul, asa ca am hotarat sa incerc si un pateu. Foarte bun a iesit.

 

INGREDIENTE

  • 700 g ficat de porc
  • 3 cepe
  • 200 g unt
  • 200 g slanina afumata
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateu de ficat de porc:

Ficatul se tine in apa rece cel putin o ora sa iasa sangele (pana isi schimba culoarea).

Se taie bucati potrivite si se fierbe in apa cu sare 20-25 minute.

Cand este fiert se scoate si se lasa la scurs si racit.

Ceapa se curata, se toaca si se caleste in ulei.

Se lasa la racit.

Slanina afumata sa taie bucati.

Se pune in robot ficatul, ceapa calita si slanina si se mixeaza bine.

Se pune si untul la temperatura camerei si se mixeaza pana se omogeniseaza si se obtine o pasta fina.

Se potriveste de sare si piper.

Se pune la rece pana se intareste untul.

Se serveste pe paine proaspata sau prajita.

Eu am facut niste cupe din ceapa rosie pe care le-am umplut cu pateu.

Foarte frumos au iesit.

Pofta! Buna!

TIPS-URI

1

Se poate toca si cu masina de tocat trecand compozitia de 2-3 ori.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateu de ficat de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Slimline Barista

- 400 lei
1699.99 lei
1299.99 lei

Compact Sense

- 700 lei
3399.99 lei
2699.99 lei

COMENTARII (27)

MotanLaOale 1

10.01.2014, 22:48

Multumesc

diaconta 1

10.01.2014, 22:53

Mi-ai facut pofta cu lebarul,acum cu pateul

MotanLaOale 1

11.01.2014, 12:43

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

pe 22.08 la 09:15

Chec Pina Colada - Pufos, aromat si usor de facut

de RODIMUR 8

pe 21.08 la 23:04

Piept de pui cu sos de ardei copti si smantana - Aromat si gustos

de Caty 3

pe 21.08 la 22:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pateu de casa de ficatei de pui