Prajitura de biscuiti si miez de lapte

de MotanLaOale in Prajituri, 14 Mar 2014 | 41000 vizualizari

 

Aveam prin frigider Miez de lapte si am zis sa fac ceva cu el, ca asa nu prea ne atragea. Si cum in camara se uscau numerosi biscuiti a iesit prajitura asta. Buna, buna!

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 600g biscuiti
  • 2 lingurite nescafe
  • 200ml apa
  • CREMA
  • 216g branza miez de lapte de la Delaco
  • 100g unt
  • 6 linguri zahar
  • 250ml frisca lichida
  • 3 plicuri zahar vanilat Burbon
  • 1 plic intaritor frisca
  • DECOR
  • 200g fineti
  • 100g ciocolata cu lapte
  • 1 lingura unt
  • 1 lingura lapte
  • fulgi ciocolata alba
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de biscuiti si miez de lapte:

Miezul de lapte se pune in robot impreuna cu untul, zaharul, zaharul vanilat si se mixeaza pana devine o crema.

Frisca se mixeaza separat cu praful intaritor.

Se amesteca bine crema cu frisca pana la omogenizare.

Nesul se dizolva in apa si se pune intr-un castron.

Se ia o tava si se tapeteaza cu folie alimentara pe fund si pe laterale.

Se ia cate un biscuite, se inmoaie in nes sa se insiropeze si se pune in tava pana se completeaza un strat intreg.

Se pune un strat de crema pe toata suprafata, dupa care se reia operatia, un strat de biscuiti inmuiati, un strat de crema.

Pe stratul din mijloc se intinde fineti.

Ultimul strat este de biscuiti inmuiati.

Se inbraca in folie alimentara, se preseaza putin, se pune un blat de lemn gros peste, greutate si se introduce in frigider pana a doua zi.

Se scoate din frigider, se rastoarna pe o tava si se scoate folia alimentara.

Se topeste ciocolata cu untul si laptele si se toarna peste biscuiti si se intinde pe toata suprafata.

Se presara fulgi de ciocolata alba.

Se portioneaza si se serveste.

Pofta Buna!

TIPS-URI

1

Biscuitii se pot insiropa in aproape orice va place (cafea, cacao, zeama de compot, ....)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de biscuiti si miez de lapte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu Ceva Fin Cremos si visine