Aveam prin frigider Miez de lapte si am zis sa fac ceva cu el, ca asa nu prea ne atragea. Si cum in camara se uscau numerosi biscuiti a iesit prajitura asta. Buna, buna!
Miezul de lapte se pune in robot impreuna cu untul, zaharul, zaharul vanilat si se mixeaza pana devine o crema.
Frisca se mixeaza separat cu praful intaritor.
Se amesteca bine crema cu frisca pana la omogenizare.
Nesul se dizolva in apa si se pune intr-un castron.
Se ia o tava si se tapeteaza cu folie alimentara pe fund si pe laterale.
Se ia cate un biscuite, se inmoaie in nes sa se insiropeze si se pune in tava pana se completeaza un strat intreg.
Se pune un strat de crema pe toata suprafata, dupa care se reia operatia, un strat de biscuiti inmuiati, un strat de crema.
Pe stratul din mijloc se intinde fineti.
Ultimul strat este de biscuiti inmuiati.
Se inbraca in folie alimentara, se preseaza putin, se pune un blat de lemn gros peste, greutate si se introduce in frigider pana a doua zi.
Se scoate din frigider, se rastoarna pe o tava si se scoate folia alimentara.
Se topeste ciocolata cu untul si laptele si se toarna peste biscuiti si se intinde pe toata suprafata.
Se presara fulgi de ciocolata alba.
Se portioneaza si se serveste.
Pofta Buna!
1
Biscuitii se pot insiropa in aproape orice va place (cafea, cacao, zeama de compot, ....)