Usor de facut si foarte buna!
Varza se tine cateva ore in apa rece sa isi lase din sare.
Se taie fideluta si se stoarce bine.
Carnea se taie bucati potrivite.
Ceapa se toaca marunt.
Intr-o cratita se pune uleiul si se prajeste carnea 4-5 minute pa ambele parti.
Se scoate carnea si in acelasi ulei se caleste ceapa 2-3 minute.
Se pune boia si piper.
Se adauga varza taiata, coastele afumate, se amesteca bine si se pune apa sa acopere varza.
Se fierbe la foc domol o ora, amestecand din cand in cand.
Se pun bucatile de carne deasupra verzei din cratita si se introduce in cuptor pentru cel putin o ora.
Din cand in cand se intoarce carnea si se amesteca in varza.
Spre final se scoate cratita, se pune deoparte carnea si se pune mararul tocat marunt, amestecand bine.
Se pune carnea la loc si se mai tine la cuptor pana varza este calita si nu mai are zeama iar carnea este rumenita bine.
Se serveste cu mamaliguta sau paine proaspata.
Pofta Buna!
1
Se poate folosi si alta carne de porc dar sa fie grasa.
2
Mararul este obtional, se poate si fara daca nu va place.