Michelle

1

Bucataras
incepator

Gernika,Pais Vasco

Bucataras din 02.07.2009

RETETE112
PRIETENI66
Retete / Dulciuri

Albinitza a la Michelle

In Prajituri la 5 Dec 2009

Intr-o oala se pun mierea, zaharul, untul, ouale intregi, laptele si bicarbonatul. Se bate cu telul, pe foc mic, pina compozitia incepe sa fiarba in clocot si sa se umfle ca o spuma, dublandu-si volumul. Se ia de pe foc se adauga faina si se omogenizeaza.Se lasa sa se raceasca ca sa se poata...

Prajitura insiropata

In Prajituri la 4 Dec 2009

Se face un blat din ingrediente..blat padispan. Sirop :punem zaharul la caramelizat,cand acesta so caramelizat adaugam apa si celelalte ingrediente si lasam la racit. Glazura: se topeste ciocolata in 50 ml frisca Ornament :frisca se bate batz. Blatul se taie in 24 bucati. Se aseaza...

Prajitura DENY

In Prajituri la 29 Noi 2009

Blatul: Separam albusurile de galbenusuri,galbenusul + zahar + vanilie amestecam bine,apoi batem albusurile spuma si le incorporam cu crema de galbenusuri, adaugam si faina+ praf de copt si turnam compozitia intr-o tava tapetata. Bagam la cuptor 25 minute, facem testul cu scobitoarea. Scoatem...

Prajitura insiropata de gris

In Prajituri la 29 Noi 2009

Laptele + zaharul se pun la fiert,apoi se adauga grisul.Se ia de pe foc si se adauga cocosul,se pune din nou la foc 2 minute.Se adauga si untul se mesteca bine iar aceasta compozitie se rastoarna intr-o tava tapeta cu hartie pentru copt.Se taie patratele(marimea care doriti)si se baga la cuptor...

Tort Ioana

In Torturi la 28 Noi 2009

Blat : Separam oualele. Batem spuma albusurile, galbenusurile le frecam bine cu zaharul, amestecam cele doua compoziti adaugam si faina in ploaie si bagam la cuptor. Frisca se bate batz si apoi se adauga si laptele condensat si se bate bine. Se taie blatul in 3 parti. Facem un sirop...

Lapte condensat

In Prajituri la 23 Noi 2009

Se amesteca apa,cu zaharul,mierea,untul si vanilia,apoi se adauga laptele praf. Se amesteca bine pana se omogenizeaza!  Se poate pastra la frigider sau folosi :de ex:la prajitura Milch Schnitte  

Tarta de mere

In Prajituri la 20 Noi 2009

Se curata merele,se taie in patru iar apoi feliute fara sa se desparta. Se freaca galbenusurile,oul si zaharul,se adauga untul,esenta si scortisoara si se bat deasupra aburilor pana se topeste untul.Apoi se adauga faina,praful de copt si sarea. Acest aluat se toarna intr-o tava rotunda unsa...

Rulada cu dovleac

In Prajituri la 18 Noi 2009

Dovleacul se curata si se razuie, se adauga zahar (daca e nevoie) si scortisoara. Aluatul se imparte si fiecare bucata se intinde se unge cu dovleacul ras apoi se ruleaza si se aseaza in tava. Apoi se unge cu ou batut si se presara cu zahar. Se baga la cuptor cca 40 min.

Prajitura cu mere si visine

In Prajituri la 18 Noi 2009

Merele le curatim,razuim si le punem la foc impreuna cu plicul de budinca si scortisoara si daac e nevoie zahar dupa gust,cand se omogenizeaza se ia de pe foc si se lasa la racit. Separam oualele,galbenusurile,zaharul si uleiul se amesteca,batem spuma albusurile si apoi turnam compozitia din...

Placinta cu mere

In Prajituri la 17 Noi 2009

Facem un aluat din toate ingredientele si il lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. Curatam si dam pe razatoare merele,le punem la foc imreuna cu zaharul si plicul de budinca si cand sunt legate adaugam scortisoara. Ungem o tava sau o tapetam cu hartie de copt. Intindem o foaie de...

Chec cu mere

In Prajituri la 11 Noi 2009

Separam oualele, curatam merele de coaja le dam pe razatoarea mare. Amestecam zaharul, galbenusurile si merele razuite.Batem spuma albusurile si apoi incorporam amestecurile.Separam compozitia in doua. Intr-una punem 5 lg faina iar in celalalta punem 3 lg faina si 2 cacao. Si la fiecare cate o...

Tarta cu crema de visine

In Prajituri la 4 Noi 2009

300 ml de compot plus 800 ml lapte se amesteca bine cu 13 lg faina si 16 lg zahar.Se pun la foc si se lasa la fiert mestecand din cand in cand pana se ingroasa,adaugam si pachetul de unt..Apoi se lasa la racit. Visinile din compot le scoatem samburii. Separam oualele,batem spuma albusul apoi...

Waffe sau Fagureii copilariei

In Prajituri la 4 Noi 2009

Frecam untul spuma, folosind mixerul si adaugam apoi zaharul, zaharul vanilat si esenta de vanilie. Mixam pana cand obtinem o pasta omogena, cremoasa. Incorporam apoi oule intregi, amestecand foarte bine dupa fiecare. Separat, facem un aluat din faina, lapte si praf de copt, aluat pe care il...

Gogosele rapide

In Prajituri la 2 Noi 2009

Mod de preparare: Oualele se bat bine apoi se adauga iaurtul si se mixeaza.   Se adauga si celelalte ingrediente apoi se pun la prajit in uleiul incins cu lingura se prajesc ff repede se scot pe un servetel ca sa se mai absoarba grasimea apoi le asezam...

Prajitura cu mar si budinca

In Prajituri la 25 Oct 2009

Se spala si se curata merele de coaja si cotor. Se taie in felii subtiri si se aranjeaza in tava. Peste mere se pun cele 2 linguri de zahar si scortisoara. Se dau la cuptor aproximativ 20 minute pana sunt aproape coapte. Intre timp se face budinca. Cele 2 plicuri cu doar 700 ml lapte si 2-3 lg...

Placinta cu dovleac/branza

In Prajituri la 24 Oct 2009

Am facut un aluat din toate ingredientele (fara unt) si l-am impartit in doua. Fiecare bucata se intinde si apoi se unge cu unt topit ,se ruleaza si se da la frigider, pana ce pregatim dovleacul. Curatim dovleacul,il dam pe razatoarea mare, scurgem zeama si o pastram. Intr-o cratita...

Valurile Dunarii

In Prajituri la 24 Oct 2009

  Zaharul + untul se amesteca pana se face o pasta,apoi pe rand se adauga oualele intregi(fara coaja:))).Apoi se adauga faina si praful de copt. Aceasta compozitie se imparte in doua. In una din ele se adauga cacao. Compozitia alba se pune in tava apoi se aseaza si cea neagra si se...

Prajitura cu foi,zahar ars si crema de mure

In Prajituri la 24 Oct 2009

Din toate ingredientele pentru foi se face o coca.Se imparte in 3 si se coc pe fundul tavi la cuptor.Zaharul se caramelizeaza si se unge fiecare foaie (dupa coacere). Preparam crema cu doar 400 ml lapte.Cand sa racit adaugam si gemul de mure si untul. Umplem foile cu crema, apoi glazuram cu...

Prajitura cu caise

In Prajituri la 13 Iul 2009

Separam oualele, galbenusul+zaharul se freaca bine pana ce zaharul e topit, adaugam faina si praful de copt. Albusurile le batem spuma adaugam zeama si coaja de lamaie apoi cu grija turnam amestecaul peste galbenusuri. Turman compozitzia intr-o tava si asezam jumatatile de caise. Dam la cuptorul...

Cozonac cu branza

In Prajituri la 3 Iul 2009

Ingredientele de la aluat se amesteca si se framanta.Se lasa la dospit circa o ora.Pentru umplutura se amesteca ingredientele si grisul se adauga daca e necesar(adik daca e prea moale umplutura). Se imparte aluatul in 4 bucatzi,fiecare bucata se intinde destul de subtire dupa care se unge cu un...

Inghetata de frisca si mascarpone

In Prajituri la 2 Iul 2009

Nuca macinata + alunele bucatite + zaharul se pun intr-o cratita pentru a le carameliza. Mascarpone se freaca bine pana se omogenizeaza,frisca se bate bine (bat). Crema mascarpone+frisca+alunele caramelizate se amesteca bine se adauga si esenta se pune intr-o cutie si se da 2 ore la...

Compot piersici

In Sirop / Compot la 2 Iul 2009

Spalam bine piersicile, pregatim borcanele si punem la fiert apa+ zaharul. la 4 litri de apa 1 kg zahar. Cand siropul fierbe adaugam piersicile ce vrem sa le punem intr-un borcan,le lasam 5 minute si apoi le punem in borcan,adaugam sirop pana se umple ,punem capacul....si gata.Asezam...

Dulceata de piersici

In Dulceata / Gem la 2 Iul 2009

Piersicile curatite si fara samburi taiate feliute se tin in apa ca sa nu se inegreasca. Punem la foc apa+zaharul, cand acesta so topit adaugam piersicile. Le lasam la foc mic cam 30 min, amestecand si adunam spuma. Cand feliutile de piersici plutesc, atunci dulceata e gata....punem in...

Dulceata de nuci verzi

In Dulceata / Gem la 2 Iul 2009

Nucile se curata de coaja verde pana ce raman albe si se pun in apa rece. Apa + zahar se pun la foc si cand zaharul sa topit adaugam si nucile si le lasam la fiert pana ce se leaga, adaugam si zeama la o lamaie ,apoi punem dulceata in borcanele....

Fursecuri

In Prajituri la 2 Iul 2009

Amestecam ouale cu lingura de apa, la care adugam zaharul, esentele de vanilie si coaja de lamaie, mixam foarte bine. In timp ce mixerul merge, adaugam uleiul si mixam. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si cele trei linguri de nuca de cocos. Aluatul obtinut nu este nici lichid, dar nici...

Afisate 31 - 55 din 55 retete    

Postari recente

publicat la 14.10.2015

Cartofi cu Pleurotus la cuptor

publicat la 03.12.2011

Prajitura cu dovleac

Horosmopul tau de astazi:

Rac

Astazi daca simti ca nu ti se acorda suficienta atentie, te porti ca un copil razgaiat ce esti! Plangi, bati din picior, arati cu degetul si zici doar “Vreau, vreau, vreau”!

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 15

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]