Albinitza a la Michelle

de Michelle in Prajituri, 5 Dec 2009 | 11833 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 460 g faina
  • 150 gr miere
  • 150 gr zahar
  • 50 g unt
  • 50 ml lapte
  • 2 oua
  • o lingutita bicarbonat sau amoniac carbonic
  • Crema:
  • 1 l lapte
  • 200 g unt
  • 140 g gris
  • zeama si coaja de la o lamaie mare
  • zahar vanilat.
  • Un borcan de gem prune(sau de care doriti)  
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Albinitza a la Michelle:

Intr-o oala se pun mierea, zaharul, untul, ouale intregi, laptele si bicarbonatul. Se bate cu telul, pe foc mic, pina compozitia incepe sa fiarba in clocot si sa se umfle ca o spuma, dublandu-si volumul. Se ia de pe foc se adauga faina si se omogenizeaza.Se lasa sa se raceasca ca sa se poata lucra cu mana. Se intinde pe dosul tavi si se coace. Mie mi-au iesit 5 foi.

Crema:Intr-o oala se pune laptele, grisul, coaja rasa de la o lamaie, se amesteca totul pina se ingroasa .Dupa ce crema  se raceste cat de cat, se pune untul, zaharul vanilat si zeama de lamaie.

Asamblarea:o foaie, un strat de gem, un strat de crema, foaie..si tot asa pana terminam foile si crema......ultima foaia sa ramana deasupra.

TIPS-URI

1

Lasam prajitura pe a doua zi..ca sa se inmoaie.

2

Aveti grija cu foile ca se rup usor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Albinitza a la Michelle" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de vanilie si frisca