Placinta cu dovleac/branza

de Michelle in Prajituri, 24 Oct 2009 | 7876 vizualizari

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru aluat:

  • 2 ou, 6 lg zahar,
  • 200 ml ulei,
  • 400 ml apa,
  • un pic de sare,
  • drojdie cat o nuca,
  • faina cat cuprinde,
  • 50 gr unt.
  • Umplutura:
  • dovleac,
  • zahar  
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu dovleac/branza:

Am facut un aluat din toate ingredientele (fara unt) si l-am impartit in doua.

Fiecare bucata se intinde si apoi se unge cu unt topit ,se ruleaza si se da la frigider, pana ce pregatim dovleacul.

Curatim dovleacul,il dam pe razatoarea mare, scurgem zeama si o pastram.
Intr-o cratita punem cateva lg de zahar si il caramelizam, adaugam din sucul de dovleac (mai pastrati 3 lg) si apoi adaugati dovleacul ras si mai lasati 5 min pe foc.
intindem o foaie cat tava apoi punem dovleacul, pe deasupra ori intindeti o foaie ori ornati cu fasi de aluat.

Bagati la cuptor...dar inainte ungeti cu sucul de dovleac si presarati zahar(nu mult).
cand e gata pudrati cu zahar vanilat!

Si ptr ca am facut aluat mai mult am mai facut o placinta umpluta cu:

urda
zahar
un ou
cocos
coaja de portocala
stafide

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovleac/branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu ciocolata si nuca (chocolate crinkles)