Cozonac cu branza

de Michelle in Prajituri, 3 Iul 2009 | 13327 vizualizari

 

INGREDIENTE

        Aluat:(pentru 2 cozonaci)

  • 50 gr unt topit si racit
  • 300 ml lapte caldut
  • 1 ou mic
  • 4 linguri de zahar
  • un varf sare
  • un plic de budinca cu gust de frisca
  • 500 gr faina
  • drojdie cat o nuca mai mare

        Umplutura:

  • 300 gr stafide
  • 500 gr branza dulce
  • 1,2 ou
  • gris
  • coaja de lamaie
  • zahar dupa gust

       Glazura:

  • 2 lg zahar
  • unt topit
  • zeama de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu branza:

Ingredientele de la aluat se amesteca si se framanta.Se lasa la dospit circa o ora.Pentru umplutura se amesteca ingredientele si grisul se adauga daca e necesar(adik daca e prea moale umplutura).
Se imparte aluatul in 4 bucatzi,fiecare bucata se intinde destul de subtire dupa care se unge cu un sfert din umplutura si se ruleaza.
Apoi fiecare se taie pe lungime pana la jumatate si apoi se impletesc.Se mai lasa la crescut 30 min,dupa care se coc .

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

ala_oancea 1

03.07.2009, 15:25

Interesanta reteta. Arata bine si cred ca este foarte bun cozonacul tau

Michelle 1

03.07.2009, 23:22

da a fost ff bun...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza si caise