Cozonac cu branza

de Michelle in Prajituri, 3 Iul 2009 | 13803 vizualizari

 

INGREDIENTE

        Aluat:(pentru 2 cozonaci)

  • 50 gr unt topit si racit
  • 300 ml lapte caldut
  • 1 ou mic
  • 4 linguri de zahar
  • un varf sare
  • un plic de budinca cu gust de frisca
  • 500 gr faina
  • drojdie cat o nuca mai mare

        Umplutura:

  • 300 gr stafide
  • 500 gr branza dulce
  • 1,2 ou
  • gris
  • coaja de lamaie
  • zahar dupa gust

       Glazura:

  • 2 lg zahar
  • unt topit
  • zeama de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu branza:

Ingredientele de la aluat se amesteca si se framanta.Se lasa la dospit circa o ora.Pentru umplutura se amesteca ingredientele si grisul se adauga daca e necesar(adik daca e prea moale umplutura).
Se imparte aluatul in 4 bucatzi,fiecare bucata se intinde destul de subtire dupa care se unge cu un sfert din umplutura si se ruleaza.
Apoi fiecare se taie pe lungime pana la jumatate si apoi se impletesc.Se mai lasa la crescut 30 min,dupa care se coc .

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

ieri la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu cacao