Intr-un vas am pus apa cu ulei si un praf de sare, am lasat sa dea un clocot dupa care am pus cus cusul si l-am lasat cateva minute pana s-a fiert.
Am taiat cartofii cubulete si i-am fiert.
Am calit ceapa impreuna cu ciupercile, pastaile, ardeiul si condimente dupa gust ( foarte iuti), am...
Cum se prepara Chec pufos cu iaurt - Reteta la pahar
Separam albusurile de galbenusuri. Batem bine albusurile cu un praf de sare dupa care punem zaharul pana obtinem bezeaua. Separat amestecam galbenusurile cu praful de copt, mirodeniile, uleiul. Turnam peste bezea si amestecam usor de jos in...
Se freaca untul ( care trebuie sa fie moale, la temperatura camerei) cu zaharul, dupa care adaugam galbenusurile, ciocolata data prin razatoare, nuca amcinata, esentele, cacaoua si faina cernuta cu praful de copt. Amestecam bine bine pana formam o bila pe care o punem in folie alimentara si o...
Am spalat puiul si l-am dezbracat de caracter cu greu :)) Am pus pielea deoparte. Am spalat legumele, le-am curatat si le-am tocat, inclusiv pieptul de pui si ficatul de pui. Am amestecat ciupercile, ceapa, pieptul de pui, ficateii, smantana, patrunjelul, ouale, cartoful, usturoiul, ceapa,...
Punem faina , apoi adaugam bicarbonatul si ouale amestecand mereu cu mana....uleiul si apa. Trebuie sa obtinem un aluat mai tare pe care il framantam bine de tot. Ungem cu ulei suprafata de lucru si intindem cate o foaie subtire cu facaletul. Taiem patrate in mijlocul carora facem o gaurica din...
Batem ouale in care punem praful de sare. Adaugam zaharul si mixam pana ce se topeste. Stingem amoniacul cu laptele dupa care il adaugam peste oua impreuna cu uleiul, zaharul vanilat si esenta. Punem faina putin cate putin si amestecam bine bine pentru a nu se face cocoloase.
Incingem...
Punem cartofii si pipetul de pui la fiert. Dam prin razatoare telina, morcovii si merele pe care la vom stropi cu zeama de lamaie pentru a nu se oxida. Tocam cubulete ardeiul capia. Pregatim maioneza din cele doua galbenusuri si mustar, turnand ulei putin cate putin si amestecand in acelasi sens...
Pentru blat procedam astfel: separam albusurile de galbenusuri si batem spuma albusurile cu 5-6 linguri de zahar. Separat amestecam galbenusurile cu praful de copt stins in lapte, un praf de sare, margarina topita, restul de zahar, mierea, laptele si faina. Amestecam bine bine, iar apoi adaugam...
Amestecam carnea tocata cu orezul, ceapa tocata marunt, ardeiul tocat si potrivim de sare si piper. Scobim rosiile ( avand grija sa nu rupem capacelele) iar miezul obtinut il punem la fiert. Umplem rosiile cu compozitia obtinuta si le asezam in oala una langa alta. Punem apa cat sa acopere toate...
Amestecam apa cu uleiul, zaharul, faina, praful de copt ( pe care l-am stins cu putin otet) si esenta pana se topeste zaharul. Impartim compozitia in doua : o parte o amesecam cu dulceata si cacao, cealalta cu nuca de cocos. Punem foaie de copt in tava si turnam din compozitie ( eu am pus 2...
Pentru aluatul de tarta procedam astfel: cernem faina, apoi adaugam untul bucatele , sarea si zaharul si amestecam cu varful degetelor pana obtinem un aluat nisipos. Apoi batem oul si adaugam peste aluat impreuna cu lingurita de apa si framantam bine bine. Il punem intr-o folie alimentara si il...
Am impartit aluatul in doua parti si l-am intins de marimea vasului in care am preparat placinta ( vasul rotund de yena). Branza o dam prin razatoare, adaugam cele 4 oua, zaharul vanilat, zaharul, stafidele , esenta si amestecam . Ungem vasul cu ulei, punem prima foaie, compozitia si ultima...
Se curata si se spala dovleceii, apoi se taie rondele. Se condimenteaza cu sare si piper. Se rade telemeaua si se amesteca cu ouale si untul si se lasa la rece. Se intinde aluatul in asa fel incat sa poata acoperi tava. Se aseaza in forma care este unsa cu ulei. Se adauga un strat de dovlecei,...
Spalam si curatam pipotele si inimile , le punem la fiert si avem grija sa le spumam. Tocam zarzavatul si il adaugam in oala dupa ce s-a fiert carnea. Dupa ce s-au fiert si legumele adaugam fideaua, mai lasam putin sa fiarba dupa care oprim focul si o dregem cu galbenusurile pe care le-am...
Spalam si curatam pestele. Taiem legumele si le calim in putin ulei, dupa care adaugam cam 1 l jumate, 2 de apa; lasam la fiert, dupa care adaugam usturoiul pisat, otetul , cele doua linguri de bulion si potrivim de sare si piper.. Asezam pestele in tava si il ungem cu ulei de masline si il...
Incalziti apa intr-o craticioara, adaugati zaharul si amestecati pana se topeste lasand sa se raceasca deoparte. Stoarceti lamaia; scoateti semintele din pepene si pasati miezul intr-un blender. Adaugati zeama de lamaie in sucul obtinut si strecurati-l printr-o sita fina. Amestecati sucul de...
Punem laptele pe foc. Amestecam praful de budinca cu zaharul pudra impreuna cu 3-4 linguri de lapte. Apoi turnam in vasul de pe foc, amestecand cu telul pana ce se ingroasa si va da un clocot ( sa avem grija sa nu se lipeasca). Pregatim castronelele pe care le umezim cu putina apa si turnam...
Inainte sa ne apucam de preparare incalzim cuptorul la 250 de grade. Intindem uleiul in tava pe care o folosim si o introducem in cuptor. Batem ouale bine bine, adaugam sarea si turnam laptele rece si amestecam bine, lasand apoi la odihnit pentru 15 minute. Apoi adaugam faina si amestecam...
Pentru blat procedama stfel: batem albusurile spuma cu un praf de sare; dupa ce se inataresc adaugam zaharul si mixam in continuare, apoi galbenusurile frecate cu uleiul si apa si amestecam usor; urmeaza faina si cacaua pe care le-am cernut; reteta originala spune ca trebuie sa folosim un vas...
Am fiert spaghetele in apa clocotita cu sare si ulei. Am taiat legumele bucatele si le-am pus la calit in putin ulei si unt alaturi de mirodenii. ( rosiile le-am adugat cam la 10 minute dupa celelalte legume). Apoi am pus pomodoro si doua cani de apa si am lasat la fiert pana s-a ingrosat...
Spălăm merele și îndepărtăm cotorul cu ajutorul unui cuțitaș. Într-un bol amestecăm toate ingredientele, mai puțin mierea și untul. Punem merele într-un vas de iena ( am folosit eu) și umplem fiecare măr cu amestecul obținut. Adăugăm câte o bucățică de...
Punem făina într-un castron. Încălzim apa. Facem o găurică și pregătim maiaua ( punem sarea, zahărul, zahărul vanilat, drojdia, coaja de lămâie și apa puțin câte puțin). După ce am încorporat toate ingredientele adăugăm ouăle și frământăm...
Punem făina într-un castron. Încălzim apa ( să fie călduță, nu fierbinte). Facem o găurica și pregătim maiaua( punem praful de sare, zahărul, zahărul vanilat drojdia, coaja de lămâie și apă puțin câte puțin și fărâmițăm bine drojdia ,...
Am lăsat foile sa se decongeleze. În pachet au fost 10 foi pe care le-am împărțit în 5 părți a câte două foi fiecare și am procedat astfel: am uns cu ulei, am adăugat merele pe care le-am stors bine de zeamă (împărțiti compoziția astfel încât...
Se prepara doua sosuri.
Primul este SOSUL RAGU - se toaca legumele si le calim intr-o lingura de unt si putin ulei de masline timp de 10 minute; apoi adugam carnea si doua cani de supa, pomodoro si lasam la fiert pentru o ora; condimentam dupa gust cu sare, piper, un praf de...
Preparăm siropul într-o olicică mai mare ( încât sa însiropăm bine bine tot blatul, cataiful absoarbe mult sirop...să fie cât mai dulce că e mai bun, deci puneți atâta zahăr cât considerați și gustați). Eu am însiropat blatul cu ajutorul...
Făina se pune într-un vas și în mijloc se face o găurică unde punem oul. Apoi adăugăm untul, sare și nuca și frământăm bine de tot. Facem o bilă și o lăsăm al frigider pentru 3-4 ore. Ungem forma de tartă cu unt și cu ajutorul degetelor întindem aluatul pe...
Se fierb zahărul cu apa. Când ajunge la punctul de fierbere mai lăsăm 5 minute și luam de pe foc. Adăugăm esența și untul ( la temperatura camerei), apoi laptele praf și cacaua și amestecăm bine bine cu telul. După aceea aruncăm si alunițele , nucile sau orice altceva....
Am spălat ficățeii bine de tot și i-am pus în vasul acela care funcționează cu apă pe foc ( nu mâncăm prăjit , ori îl face fript pe un grătar, ori așa). Pentru mămăligă se pune apa pe foc cu sare și puțin ulei; după 10 minute am adăugat mălaiul și am...
Cus cus cu legume
Intr-un vas am pus apa cu ulei si un praf de sare, am lasat sa dea un clocot dupa care am pus cus cusul si l-am lasat cateva minute pana s-a fiert. Am taiat cartofii cubulete si i-am fiert. Am calit ceapa impreuna cu ciupercile, pastaile, ardeiul si condimente dupa gust ( foarte iuti), am...
Chec pufos cu iaurt - Reteta la pahar
Cum se prepara Chec pufos cu iaurt - Reteta la pahar Separam albusurile de galbenusuri. Batem bine albusurile cu un praf de sare dupa care punem zaharul pana obtinem bezeaua. Separat amestecam galbenusurile cu praful de copt, mirodeniile, uleiul. Turnam peste bezea si amestecam usor de jos in...
"Degetele" cu ciocolata
Se freaca untul ( care trebuie sa fie moale, la temperatura camerei) cu zaharul, dupa care adaugam galbenusurile, ciocolata data prin razatoare, nuca amcinata, esentele, cacaoua si faina cernuta cu praful de copt. Amestecam bine bine pana formam o bila pe care o punem in folie alimentara si o...
Pui umplut "broscuta"
Am spalat puiul si l-am dezbracat de caracter cu greu :)) Am pus pielea deoparte. Am spalat legumele, le-am curatat si le-am tocat, inclusiv pieptul de pui si ficatul de pui. Am amestecat ciupercile, ceapa, pieptul de pui, ficateii, smantana, patrunjelul, ouale, cartoful, usturoiul, ceapa,...
Scovergi
Punem faina , apoi adaugam bicarbonatul si ouale amestecand mereu cu mana....uleiul si apa. Trebuie sa obtinem un aluat mai tare pe care il framantam bine de tot. Ungem cu ulei suprafata de lucru si intindem cate o foaie subtire cu facaletul. Taiem patrate in mijlocul carora facem o gaurica din...
Faguri cu finetti
Batem ouale in care punem praful de sare. Adaugam zaharul si mixam pana ce se topeste. Stingem amoniacul cu laptele dupa care il adaugam peste oua impreuna cu uleiul, zaharul vanilat si esenta. Punem faina putin cate putin si amestecam bine bine pentru a nu se face cocoloase. Incingem...
Salata de cruditati
Punem cartofii si pipetul de pui la fiert. Dam prin razatoare telina, morcovii si merele pe care la vom stropi cu zeama de lamaie pentru a nu se oxida. Tocam cubulete ardeiul capia. Pregatim maioneza din cele doua galbenusuri si mustar, turnand ulei putin cate putin si amestecand in acelasi sens...
Tavalita in nuca de cocos
Pentru blat procedam astfel: separam albusurile de galbenusuri si batem spuma albusurile cu 5-6 linguri de zahar. Separat amestecam galbenusurile cu praful de copt stins in lapte, un praf de sare, margarina topita, restul de zahar, mierea, laptele si faina. Amestecam bine bine, iar apoi adaugam...
Rosii umplute
Amestecam carnea tocata cu orezul, ceapa tocata marunt, ardeiul tocat si potrivim de sare si piper. Scobim rosiile ( avand grija sa nu rupem capacelele) iar miezul obtinut il punem la fiert. Umplem rosiile cu compozitia obtinuta si le asezam in oala una langa alta. Punem apa cat sa acopere toate...
Chec zebra cu crema de vanilie
Am taiat in doua blatul, am pus crema si cel de-al doilea blat, am glazurat si am lasat la frigider 2 ore inainte de a fi servita.
Chec de post
Amestecam apa cu uleiul, zaharul, faina, praful de copt ( pe care l-am stins cu putin otet) si esenta pana se topeste zaharul. Impartim compozitia in doua : o parte o amesecam cu dulceata si cacao, cealalta cu nuca de cocos. Punem foaie de copt in tava si turnam din compozitie ( eu am pus 2...
Tarta cu mure si kiwi
Pentru aluatul de tarta procedam astfel: cernem faina, apoi adaugam untul bucatele , sarea si zaharul si amestecam cu varful degetelor pana obtinem un aluat nisipos. Apoi batem oul si adaugam peste aluat impreuna cu lingurita de apa si framantam bine bine. Il punem intr-o folie alimentara si il...
Placinta cu branza
Am impartit aluatul in doua parti si l-am intins de marimea vasului in care am preparat placinta ( vasul rotund de yena). Branza o dam prin razatoare, adaugam cele 4 oua, zaharul vanilat, zaharul, stafidele , esenta si amestecam . Ungem vasul cu ulei, punem prima foaie, compozitia si ultima...
Budinca de dovlecei
Se curata si se spala dovleceii, apoi se taie rondele. Se condimenteaza cu sare si piper. Se rade telemeaua si se amesteca cu ouale si untul si se lasa la rece. Se intinde aluatul in asa fel incat sa poata acoperi tava. Se aseaza in forma care este unsa cu ulei. Se adauga un strat de dovlecei,...
Supa de pipote si inimi
Spalam si curatam pipotele si inimile , le punem la fiert si avem grija sa le spumam. Tocam zarzavatul si il adaugam in oala dupa ce s-a fiert carnea. Dupa ce s-au fiert si legumele adaugam fideaua, mai lasam putin sa fiarba dupa care oprim focul si o dregem cu galbenusurile pe care le-am...
Plachie de crap
Spalam si curatam pestele. Taiem legumele si le calim in putin ulei, dupa care adaugam cam 1 l jumate, 2 de apa; lasam la fiert, dupa care adaugam usturoiul pisat, otetul , cele doua linguri de bulion si potrivim de sare si piper.. Asezam pestele in tava si il ungem cu ulei de masline si il...
Limonada cu pepene rosu
Incalziti apa intr-o craticioara, adaugati zaharul si amestecati pana se topeste lasand sa se raceasca deoparte. Stoarceti lamaia; scoateti semintele din pepene si pasati miezul intr-un blender. Adaugati zeama de lamaie in sucul obtinut si strecurati-l printr-o sita fina. Amestecati sucul de...
Pudding cu dulceata de visine
Punem laptele pe foc. Amestecam praful de budinca cu zaharul pudra impreuna cu 3-4 linguri de lapte. Apoi turnam in vasul de pe foc, amestecand cu telul pana ce se ingroasa si va da un clocot ( sa avem grija sa nu se lipeasca). Pregatim castronelele pe care le umezim cu putina apa si turnam...
Budinca Yorkshire
Inainte sa ne apucam de preparare incalzim cuptorul la 250 de grade. Intindem uleiul in tava pe care o folosim si o introducem in cuptor. Batem ouale bine bine, adaugam sarea si turnam laptele rece si amestecam bine, lasand apoi la odihnit pentru 15 minute. Apoi adaugam faina si amestecam...
Tort "Amandina" cu cirese
Pentru blat procedama stfel: batem albusurile spuma cu un praf de sare; dupa ce se inataresc adaugam zaharul si mixam in continuare, apoi galbenusurile frecate cu uleiul si apa si amestecam usor; urmeaza faina si cacaua pe care le-am cernut; reteta originala spune ca trebuie sa folosim un vas...
Spaghete cu legume
Am fiert spaghetele in apa clocotita cu sare si ulei. Am taiat legumele bucatele si le-am pus la calit in putin ulei si unt alaturi de mirodenii. ( rosiile le-am adugat cam la 10 minute dupa celelalte legume). Apoi am pus pomodoro si doua cani de apa si am lasat la fiert pana s-a ingrosat...
Mere coapte
Spălăm merele și îndepărtăm cotorul cu ajutorul unui cuțitaș. Într-un bol amestecăm toate ingredientele, mai puțin mierea și untul. Punem merele într-un vas de iena ( am folosit eu) și umplem fiecare măr cu amestecul obținut. Adăugăm câte o bucățică de...
Cornuri cu finetti si rahat
Punem făina într-un castron. Încălzim apa. Facem o găurică și pregătim maiaua ( punem sarea, zahărul, zahărul vanilat, drojdia, coaja de lămâie și apa puțin câte puțin). După ce am încorporat toate ingredientele adăugăm ouăle și frământăm...
Brânzoaice
Punem făina într-un castron. Încălzim apa ( să fie călduță, nu fierbinte). Facem o găurica și pregătim maiaua( punem praful de sare, zahărul, zahărul vanilat drojdia, coaja de lămâie și apă puțin câte puțin și fărâmițăm bine drojdia ,...
Placinta cu mere
Am lăsat foile sa se decongeleze. În pachet au fost 10 foi pe care le-am împărțit în 5 părți a câte două foi fiecare și am procedat astfel: am uns cu ulei, am adăugat merele pe care le-am stors bine de zeamă (împărțiti compoziția astfel încât...
Lasagna
Se prepara doua sosuri. Primul este SOSUL RAGU - se toaca legumele si le calim intr-o lingura de unt si putin ulei de masline timp de 10 minute; apoi adugam carnea si doua cani de supa, pomodoro si lasam la fiert pentru o ora; condimentam dupa gust cu sare, piper, un praf de...
Tort Cataif cu ciocolata si fulgi de cocos
Preparăm siropul într-o olicică mai mare ( încât sa însiropăm bine bine tot blatul, cataiful absoarbe mult sirop...să fie cât mai dulce că e mai bun, deci puneți atâta zahăr cât considerați și gustați). Eu am însiropat blatul cu ajutorul...
Tarta cu capsuni
Făina se pune într-un vas și în mijloc se face o găurică unde punem oul. Apoi adăugăm untul, sare și nuca și frământăm bine de tot. Facem o bilă și o lăsăm al frigider pentru 3-4 ore. Ungem forma de tartă cu unt și cu ajutorul degetelor întindem aluatul pe...
Ciocolata de casa
Se fierb zahărul cu apa. Când ajunge la punctul de fierbere mai lăsăm 5 minute și luam de pe foc. Adăugăm esența și untul ( la temperatura camerei), apoi laptele praf și cacaua și amestecăm bine bine cu telul. După aceea aruncăm si alunițele , nucile sau orice altceva....
Ficăței cu mămăligă
Am spălat ficățeii bine de tot și i-am pus în vasul acela care funcționează cu apă pe foc ( nu mâncăm prăjit , ori îl face fript pe un grătar, ori așa). Pentru mămăligă se pune apa pe foc cu sare și puțin ulei; după 10 minute am adăugat mălaiul și am...