Lasagna

de LadyCrs in Lasagna, 28 Mai 2012 | 4533 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un pachet foi lasagna
  • 2 pachetele parmezan(hochland am folosit eu) sau o rotita de cascaval
  • carne tocata de vita+porc (600-700 g)
  • lapte 700 ml
  • 3 linguri faina
  • doi morcovi
  • o ceapa mare
  • o telina mica
  • sare, piper, boia, ghimbir, scortisoara, nucsoara
  • rosii in bulion fara seminte ( pomodoro am folosit eu)
  • 150 g unt
  • 2 cani de supa sau de apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna:

Se prepara doua sosuri.

Primul este SOSUL RAGU  -  se toaca legumele si le calim intr-o lingura de unt si putin ulei de masline timp de 10 minute; apoi adugam carnea si doua cani de supa, pomodoro si lasam la fiert pentru o ora; condimentam dupa gust cu sare, piper, un praf de scortisoara, nucsoara si ghimbir.; dupa ce scade  adaugam 100 de ml de lapte si mai lasam la fiert  10-15 minute.

Cel de-al doilea sos ese SOSUL BECHAMEL - intr-o olicica punem 100 g de unt si dupa ce se topeste adaugam cele 3 linguri de faina amestecand energic cu telul pentru a nu sa face cocoloase ; stingem  compozitia cu cele 600 ml de lapte si lasam la fiert pana da un clocot amestecand prin ele.

Foilea de lasagna se fierb in apa clocotia cu sare ( sunt gata cand se vor ridica la suprafata).

 Asamblarea se face astfel : unt pe fundul vasului de yena - sos bechamel-un strat de foi de lasagna( cate considerati, in vasul meu au intrat cate 4) - sosul ragu-sos bechamel-parmeza- strat  de foi de lasagna ;   

Am repetat procedeul pana ce am terminat toata compozitia; pe ultima foaie de lasagna punem pe alocuri firicele de unt, urmat de sosul bechamel si mult mult parmezan. Acoperim cu folie si dam la cuptor pentru 25-30 de minute la foc mediu. Pofta buna!

TIPS-URI

1

un vas mai adanc pentru preparare este perfect

2

sa nu va speriati ca este prea lichida compozita! cand se vad raci se va inchega

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu carne de pui