Tavalita in nuca de cocos

de LC in Prajituri, 16 Aug 2012 | 9638 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 100 g margarina sau unt
  • 300 g zahar
  • 400 g faina
  • 5 oua
  • 3 linguri miere
  • un plic praf de copt stins in putin lapte
  • 200 ml lapte
  • 300 g fulgi de cocos
  • SIROP:
  • 200 g margarina sau unt
  • 250 g zahar
  • 3 linguri cacao
  • 100 ml lapte
  • esenta rom dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tavalita in nuca de cocos:

Pentru blat procedam astfel: separam albusurile de galbenusuri si batem spuma albusurile cu 5-6 linguri de zahar. Separat amestecam galbenusurile cu praful de copt stins in lapte, un praf de sare, margarina topita, restul de zahar, mierea, laptele si faina. Amestecam bine bine, iar apoi adaugam bezeaua si amestecam de jos in sus. Coacem la foc potrivit nu inainte de pune foaie de copt in tava sau sa o ungme cu ulei si sa o tapetam cu faina. ( cam 25-30 minute ..dar testam cu scobitoarea).

Intre timp pregatim siropul : punem margarina pe foc, apoi zaharul si amestecam pana se topeste. Apoi punem cacao, laptele si esenta de rom si mai lasam 3 minute pe foc.

Blatul il voi taia abia dupa ce s-a racit. Fiecare bucatica o vom lua si o vom scufunda in siropul obtinut cat sa insiropam pe toate partile, nu lasam foarte mult pentru ca se va inmuia foarte tare ( acesta trebuie sa fie rece!) dupa care tavalim prin nuca de cocos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tavalita in nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura tavalita