Am găsit blat de cataif fără să îl caut măcar...într-un loc numit Halta Traian ( e o zona cu depozite din Cța)
Preparăm siropul într-o olicică mai mare ( încât sa însiropăm bine bine tot blatul, cataiful absoarbe mult sirop...să fie cât mai dulce că e mai bun, deci puneți atâta zahăr cât considerați și gustați). Eu am însiropat blatul cu ajutorul unei linguri și pe alocuri nu a patruns până la fund siropul așa ca voi să nu faceți ca mine, ci să puneți într-o tavă siropul și să îl scufundați ușor( dar nu uităm de el acolo..că altfel se face terci). Frișca am bătut-o și am adăugat esența și am lăsat-o la frigider. Crema am pregătit-o cu 250 ml lapte si 4 linguri de zahăr pudră, mixând-o până s-a închegat. Apoi am ornat blatul cu crema, nuca de cocos și frișca...iar nucă de cocos și am răzuit ciocolată. Simplu, răcoros și bun :)
1
îl lăsăm la frigider câeva ore înainte de a-l servi