Maruntiti fulgii de porumb.Condimentati carnea cu sare si piper si lasati o cca 30min la frigider.
Bateti oul cu putina sare.Dati feliile din piept de pui prin faina pe ambele parti,apoi prin ou,apoi prin fulgii de porumb.Prajiti -le pe ambele parti in uleiul incins.
Ceapa se taie marunt si se amesteca impreuna cu carnea,sarea si piperul.
Ungem cu ulei un vas de iena sau orice alt vas pe care il veti folosi pentru a fierbe sarmalele.
Luam cate o frunza de varza(o varza o pastram pentru final),ii curatam nervurile mai tari ,punem carnea in...
Pentru inceput rumenim putin ceapa in tigaia in care am pus ulei.Adaugam apoi usturoiul,amestecam de cateva ori(nu trebuie sa se arda pt ca va fi amar).Adaugam boiaua,amestecam,punem pasta de tomate si ciupercile si lasam cca 1 min sa mai stea pe foc mic amestecand mereu.Condimentam...
Curatati ceapa si taiati o marunt.Caliti in ulei pana sticleste,adaugati pasta de tomate,amestecati si apoi adaugati carnea tocata.Adaugati si apa,condimentati cu sare,piper si oregano si lasati sa fiarba la foc mic cca 40min.
Intre timp spalati cartofii si puneti-i la fiert in apa cu...
Spalati fasolea.Puneti apa la fiert intr-o oala iar cand da in clocot puneti fasolea.Lasati sa fiarba 5 min,scoateti fasolea intr-o strecuratoare si umpleti din nou oala cu apa pentru a o pune la fiert.Eu am repetat de 3 ori procedeul(am fiert fasolea in 3 ape timp de 5 min.)
Curatati...
Prajiti bucatile de burta in ulei,pe ambele parti.Scoateti apoi bucatile de burta pe o farfurie.Transferati uleiul in care ati prajit burta intr-un vas mai mare.
Varza taiati-o marunt apoi framantati-o bine cu mainile,cu sare si piper.
Taiati ceapa marunt si caliti-o in uleiul de mai...
Taiati ceapa marunt.Pune ti ceapa la calit in ulei.Adaugati apoi boiaua si pasta de tomate, sare,200ml apa si lasati inca 2-3 min la foc mic.
Condimentam cotletele cu sare si piper.Punem compozitia de mai sus intr-un vas termorezistent apoi asezam feliile de cotlet.Taiem cealalta...
Varza o taiem marunt si o framantam cu srae si piper.Taiem ceapa solzisori si o calim putin in ulei.punem peste ea varza,sucul de rosii,amestecam.Punem un pahar de apa si lasam sa fiarba la foc mic.Dupa ce a fiert 30min punem mararul verde si mai lasam sa fiarba inca 30-35 min(pana cand e...
Pulpa de pui se bate usor cu ciocanul pentru snitele.Optional puteti curata grasimea.
In interiorul pulpei asezam o felie de prosciutto apoi o bucatica de cascaval.Rulam,prindem la capete cu scobitori.
Punem uleiul la incins.Amestecam faina cu pesmetul.Batem oul.
Dam rulourile prin...
Condimentam cotletul de porc cu sare si piper.Ungem un vas cu ulei,asezam cotletele,le stropim apoi cu ulei si le punem la cuptor la 150 de grade pentru 30 de minute.Scoatem apoi din cuptor,asezam feliile de prosciuto deasupra si mai lasam inca 15min.Pofta buna!
Spalam ardeii si ii curatam de cotor si seminte.Ceapa o tocam marunt(eu am facut-o pasta cu blenderul.Spalam orezul si il punem la fiert.
Punem o lingura de ulei intr- o oala si calim putin ceapa.Adaugam carnea,2 linguri de pasta de tomate,putina apa(40-50ml) ,sare,piper si lasam la foc...
Feliile de muschi se bat ca pentru snitel ,se condimenteaza cu sare si piper si se lasa 30min la frigider.Intre timp curatam cartoful,il taiem cubulete mici si il punem la fiert.Dupa ce a fiert,il scurgem de apa, il zdrobim marunt si il amestecam cu cascaval si sare dupa gust.
Punem...
Puiul se spala bine si pe interior si pe exterior.Uleiul se amesteca impreuna cu condimentele.Se unge puiul foarte bine ,peste tot, cu acest amestec .Se pune in punga pentru cuptor,sigilam punga.
Se inteapa apoi punga in 4-5 locuri cu o scobitoare si se pune intr-o tava.Se...
Muschiul de porc se cresteaza aproape de tot,se condimenteaza cu sare si amestecul de legume.Se lasa acoperit cu o folie 2 ore in frigider.Se pune in tava neunsa.Se prajeste o ora la 180 de grade apoi se intoarce si pe cealalta parte pentru a se rumeni(atentie cand il intoarceti!va lasa...
PREPARARE Reteta de snitel de pui crocant, usor de facut si rapid, la cuptor
Pieptul de pui se condimenteaza cu sare si piper.Amestecam ouale cu laptele,adaugam sare(dupa preferinta puteti adauga si piper).Intr-o farfurie amestecam cascavalul cu pesmetul.punem pe o alta farfurie faina.
In...
Pulpele de pui se condimenteaza si apoi se cresteaza in 2-3 locuri ,in acele locuri se pune cate un catel de usturoi curatat de coaja.Se pun in punga,se sigileaza sau dac anu aveti clema se leaga foarte bine si se pun apoi intr-o tava termorezistenta.Se gatesc in...
Pulpele de pui decongelate se spala si se curata de piele(e optional dar mie mi se pare mai sanatos asa..)Se condimenteaza cu sare si piper.
Intr-un vas (de preferat acela in care le si punem in cuptor) punem uleiul pasta de tomate,ceapa taiata marunt,usturoiul taiat feliute,ardeiul taiat...
Ceapa se curata si se taie marunt.Punem intr-un vas putin ulei si punem o ceapa la calit.O lasam putin sa se caleasca si adaugam pasta de rosii apoi carnea tocata.Condimentam cu sare si piper dupa gust si lasam o jumatate de ora la foc mic.
Taiem varza cubulete mici.Intr-un vas punem cealalta...
Aripioarele se spala si se condimenteaza cu sare si piper. Le lasam asa condimentate infrigider 30min. Ceapa o curatam si o taiem marunt, ardeii se taie cubulete. Se pune uleiul intr-o craticioara pe aragaz, adaugam ceapa si ardeiul. Lasam sa se caleasca putin apoi adaugam boiaua. Amestecam de...
Incepem prin a pregati marinata.Apa se pune intr-un castron,adaugam vegeta,cimbru ,sare si amestecam.Punempulpele(decongelate),acoperim cu o folie si le lasam sa stea in aceasta apa o ora in frigider. Cartofii ii curatam de coaja si ii taiem cubulete.Morcovul curatat il taiem rondele.Ardeiul il...
Pieptul de pui se curata de pielite si se taie bucatele mici.Intr-o craticioara se pune uleiul,prazul tocat marunt,sare dupa gust si pieptul de pui.Se amesteca si se lasa pe foc pana cand pieptul de pui se albeste(amestecam din cand in cand).
Aluatul decongelat se intinde,se taie in 4...
Ficateii se spala foarte bine.Se usuca de apa cu un servetel.Se ung cu ulei si se prajesc 5 min pe o parte 5 pe cealalta(eu am folosit tigaie nonaderenta si nu a mai fost nevoie sa pun ulei si in tigaie).Dupa ce s-au prajit se condimenteaza cu sare si piper.
Ceapa se toaca marunt.Morcovii si patrunjelul curatati se dau pe razatoarea mare.Se pune intr-o craticioara uleiul si se adauga legumele.Se amesteca si apoi se adauga boiaua.Se adauga carnea de pui si supa.Se condimenteaza cu sare si vegeta si se fierbe la foc mic 40 de minute.Mai adaugam apa...
Cotletul de porc se feliaza dar nu de tot,mai lasam cam un centimetru la baza.Se face un amestec din apa,ulei,sare,piper macinat si boia(in functie de marimea cotletului) si se pune carnea in acest amestec la rece timp de 2 ore.Dupa aceea scoatem carnea,o mai saram si piperam...
Pipeptul de pui se curata de pielite si se taie cubulete mici.Se condimenteaza cu sare si piper.Intr-un vas iena se pun 2 linguri din uleiul de masline si supa de pui apoi se aseaza bucatile de piept de pui.Se pun la cuptorul preincalzit la 180 de grade.Trebuie sa stea 20min inainte de a-l...
Pieptul de pui se condimenteaza cu sare si piper.Il punem la frigider pana cand pregatim retsul ingredientelor.Ciupercile se curata de coaja(daca sunt proaspete..)apoi se taie feliute mici.Ceapa se toaca marunt.
Pieptul de pui taiat feliute sau bucati mai late se...
Pentru inceput pregatim carnea.O batem cu ciocanul de snitzel si o condimentam cu sare si piper.O punem in frigider cat timp pregatim umplutura.
Ciupercile le taiem bucatele mici.La fel si ceapa curatata.Intr-o craticioara mica punem uleiul,calim putin ceapa si adaugam...
Carnea de porc se condimenteaza si se prajeste pe grill aproximativ 40 min la foc mic.Cartofii se spala si se fierb in coaja (dar nu de tot..semifierti) 10-15min.
Dupa ce au fiert pe jumatate,ii racim,ii curatam de coaja si i taiem pe lung,felii un pic mai groase.Se sareaza dupa gust.Se...
Piciorusele se pun la fiert impreuna cu carnea in apa,la foc mic.Se fierb cam 7-8 ore pana cand se desprinde carnea de pe picioruse.Dupa ce au fiert se scoate carnea si piciorusele pe o farfurie.Se desface carnea si soricul de pe picioruse iar bucata de carne se taie marunt.Se pun...
Feliile de muschi file se bat cu ciocanul de snitel si se condimenteaza cu sare si piper.Peste felia de snitel se pune o felie de sunca,apoi o bucata de cascaval si se ruleaza.Se bate oul cu putina sare.Rulourile se dau prin pesmet,apoi prin ou si apoi din nou prin pesmet si se prajesc f bine in...
Snitel crocant cu fulgi de porumb
Maruntiti fulgii de porumb.Condimentati carnea cu sare si piper si lasati o cca 30min la frigider. Bateti oul cu putina sare.Dati feliile din piept de pui prin faina pe ambele parti,apoi prin ou,apoi prin fulgii de porumb.Prajiti -le pe ambele parti in uleiul incins.
Sarmalute in foi de varza murata-la cuptor
Ceapa se taie marunt si se amesteca impreuna cu carnea,sarea si piperul. Ungem cu ulei un vas de iena sau orice alt vas pe care il veti folosi pentru a fierbe sarmalele. Luam cate o frunza de varza(o varza o pastram pentru final),ii curatam nervurile mai tari ,punem carnea in...
Pulpe de pui cacciatore
Pentru inceput rumenim putin ceapa in tigaia in care am pus ulei.Adaugam apoi usturoiul,amestecam de cateva ori(nu trebuie sa se arda pt ca va fi amar).Adaugam boiaua,amestecam,punem pasta de tomate si ciupercile si lasam cca 1 min sa mai stea pe foc mic amestecand mereu.Condimentam...
Musaca de cartofi cu carne de porc
Curatati ceapa si taiati o marunt.Caliti in ulei pana sticleste,adaugati pasta de tomate,amestecati si apoi adaugati carnea tocata.Adaugati si apa,condimentati cu sare,piper si oregano si lasati sa fiarba la foc mic cca 40min. Intre timp spalati cartofii si puneti-i la fiert in apa cu...
Iahnie de fasole
Spalati fasolea.Puneti apa la fiert intr-o oala iar cand da in clocot puneti fasolea.Lasati sa fiarba 5 min,scoateti fasolea intr-o strecuratoare si umpleti din nou oala cu apa pentru a o pune la fiert.Eu am repetat de 3 ori procedeul(am fiert fasolea in 3 ape timp de 5 min.) Curatati...
Varza cu rosii la cuptor
Prajiti bucatile de burta in ulei,pe ambele parti.Scoateti apoi bucatile de burta pe o farfurie.Transferati uleiul in care ati prajit burta intr-un vas mai mare. Varza taiati-o marunt apoi framantati-o bine cu mainile,cu sare si piper. Taiati ceapa marunt si caliti-o in uleiul de mai...
Cotlet de porc cu rosii la cuptor
Taiati ceapa marunt.Pune ti ceapa la calit in ulei.Adaugati apoi boiaua si pasta de tomate, sare,200ml apa si lasati inca 2-3 min la foc mic. Condimentam cotletele cu sare si piper.Punem compozitia de mai sus intr-un vas termorezistent apoi asezam feliile de cotlet.Taiem cealalta...
Varza cu ceafa afumata
Varza o taiem marunt si o framantam cu srae si piper.Taiem ceapa solzisori si o calim putin in ulei.punem peste ea varza,sucul de rosii,amestecam.Punem un pahar de apa si lasam sa fiarba la foc mic.Dupa ce a fiert 30min punem mararul verde si mai lasam sa fiarba inca 30-35 min(pana cand e...
Rulouri din pulpe de pui cu prosciutto crudo
Pulpa de pui se bate usor cu ciocanul pentru snitele.Optional puteti curata grasimea. In interiorul pulpei asezam o felie de prosciutto apoi o bucatica de cascaval.Rulam,prindem la capete cu scobitori. Punem uleiul la incins.Amestecam faina cu pesmetul.Batem oul. Dam rulourile prin...
Cotlet de porc cu prosciutto la cuptor
Condimentam cotletul de porc cu sare si piper.Ungem un vas cu ulei,asezam cotletele,le stropim apoi cu ulei si le punem la cuptor la 150 de grade pentru 30 de minute.Scoatem apoi din cuptor,asezam feliile de prosciuto deasupra si mai lasam inca 15min.Pofta buna!
Ardei umpluti-la cuptor
Spalam ardeii si ii curatam de cotor si seminte.Ceapa o tocam marunt(eu am facut-o pasta cu blenderul.Spalam orezul si il punem la fiert. Punem o lingura de ulei intr- o oala si calim putin ceapa.Adaugam carnea,2 linguri de pasta de tomate,putina apa(40-50ml) ,sare,piper si lasam la foc...
Rulou cu cartofi si cascaval
Feliile de muschi se bat ca pentru snitel ,se condimenteaza cu sare si piper si se lasa 30min la frigider.Intre timp curatam cartoful,il taiem cubulete mici si il punem la fiert.Dupa ce a fiert,il scurgem de apa, il zdrobim marunt si il amestecam cu cascaval si sare dupa gust. Punem...
Pui fraged la cuptor
Puiul se spala bine si pe interior si pe exterior.Uleiul se amesteca impreuna cu condimentele.Se unge puiul foarte bine ,peste tot, cu acest amestec .Se pune in punga pentru cuptor,sigilam punga. Se inteapa apoi punga in 4-5 locuri cu o scobitoare si se pune intr-o tava.Se...
Muschi de porc cu condimente -la cuptor
Muschiul de porc se cresteaza aproape de tot,se condimenteaza cu sare si amestecul de legume.Se lasa acoperit cu o folie 2 ore in frigider.Se pune in tava neunsa.Se prajeste o ora la 180 de grade apoi se intoarce si pe cealalta parte pentru a se rumeni(atentie cand il intoarceti!va lasa...
Reteta de snitel de pui crocant, usor de facut si rapid, la cuptor
PREPARARE Reteta de snitel de pui crocant, usor de facut si rapid, la cuptor Pieptul de pui se condimenteaza cu sare si piper.Amestecam ouale cu laptele,adaugam sare(dupa preferinta puteti adauga si piper).Intr-o farfurie amestecam cascavalul cu pesmetul.punem pe o alta farfurie faina. In...
Pulpe de pui la punga
Pulpele de pui se condimenteaza si apoi se cresteaza in 2-3 locuri ,in acele locuri se pune cate un catel de usturoi curatat de coaja.Se pun in punga,se sigileaza sau dac anu aveti clema se leaga foarte bine si se pun apoi intr-o tava termorezistenta.Se gatesc in...
Pulpe de pui cu sos de rosii la cuptor
Pulpele de pui decongelate se spala si se curata de piele(e optional dar mie mi se pare mai sanatos asa..)Se condimenteaza cu sare si piper. Intr-un vas (de preferat acela in care le si punem in cuptor) punem uleiul pasta de tomate,ceapa taiata marunt,usturoiul taiat feliute,ardeiul taiat...
Varza a la Cluj
Ceapa se curata si se taie marunt.Punem intr-un vas putin ulei si punem o ceapa la calit.O lasam putin sa se caleasca si adaugam pasta de rosii apoi carnea tocata.Condimentam cu sare si piper dupa gust si lasam o jumatate de ora la foc mic. Taiem varza cubulete mici.Intr-un vas punem cealalta...
Sos cu aripioare de pui
Aripioarele se spala si se condimenteaza cu sare si piper. Le lasam asa condimentate infrigider 30min. Ceapa o curatam si o taiem marunt, ardeii se taie cubulete. Se pune uleiul intr-o craticioara pe aragaz, adaugam ceapa si ardeiul. Lasam sa se caleasca putin apoi adaugam boiaua. Amestecam de...
Pulpe de pui cu legume si sos de usturoi
Incepem prin a pregati marinata.Apa se pune intr-un castron,adaugam vegeta,cimbru ,sare si amestecam.Punempulpele(decongelate),acoperim cu o folie si le lasam sa stea in aceasta apa o ora in frigider. Cartofii ii curatam de coaja si ii taiem cubulete.Morcovul curatat il taiem rondele.Ardeiul il...
Pachetele cu piept de pui
Pieptul de pui se curata de pielite si se taie bucatele mici.Intr-o craticioara se pune uleiul,prazul tocat marunt,sare dupa gust si pieptul de pui.Se amesteca si se lasa pe foc pana cand pieptul de pui se albeste(amestecam din cand in cand). Aluatul decongelat se intinde,se taie in 4...
Ficatei la tigaie
Ficateii se spala foarte bine.Se usuca de apa cu un servetel.Se ung cu ulei si se prajesc 5 min pe o parte 5 pe cealalta(eu am folosit tigaie nonaderenta si nu a mai fost nevoie sa pun ulei si in tigaie).Dupa ce s-au prajit se condimenteaza cu sare si piper.
Orez cu pui
Ceapa se toaca marunt.Morcovii si patrunjelul curatati se dau pe razatoarea mare.Se pune intr-o craticioara uleiul si se adauga legumele.Se amesteca si apoi se adauga boiaua.Se adauga carnea de pui si supa.Se condimenteaza cu sare si vegeta si se fierbe la foc mic 40 de minute.Mai adaugam apa...
Cotlet de porc la cuptor
Cotletul de porc se feliaza dar nu de tot,mai lasam cam un centimetru la baza.Se face un amestec din apa,ulei,sare,piper macinat si boia(in functie de marimea cotletului) si se pune carnea in acest amestec la rece timp de 2 ore.Dupa aceea scoatem carnea,o mai saram si piperam...
Piept de pui cu smantana la cuptor
Pipeptul de pui se curata de pielite si se taie cubulete mici.Se condimenteaza cu sare si piper.Intr-un vas iena se pun 2 linguri din uleiul de masline si supa de pui apoi se aseaza bucatile de piept de pui.Se pun la cuptorul preincalzit la 180 de grade.Trebuie sa stea 20min inainte de a-l...
Piept de pui cu sos de ciuperci
Pieptul de pui se condimenteaza cu sare si piper.Il punem la frigider pana cand pregatim retsul ingredientelor.Ciupercile se curata de coaja(daca sunt proaspete..)apoi se taie feliute mici.Ceapa se toaca marunt. Pieptul de pui taiat feliute sau bucati mai late se...
Rulouri din piept de pui umplut si invelit in bacon
Pentru inceput pregatim carnea.O batem cu ciocanul de snitzel si o condimentam cu sare si piper.O punem in frigider cat timp pregatim umplutura. Ciupercile le taiem bucatele mici.La fel si ceapa curatata.Intr-o craticioara mica punem uleiul,calim putin ceapa si adaugam...
Gratar de porc cu cartofi crocanti
Carnea de porc se condimenteaza si se prajeste pe grill aproximativ 40 min la foc mic.Cartofii se spala si se fierb in coaja (dar nu de tot..semifierti) 10-15min. Dupa ce au fiert pe jumatate,ii racim,ii curatam de coaja si i taiem pe lung,felii un pic mai groase.Se sareaza dupa gust.Se...
Piftie de porc
Piciorusele se pun la fiert impreuna cu carnea in apa,la foc mic.Se fierb cam 7-8 ore pana cand se desprinde carnea de pe picioruse.Dupa ce au fiert se scoate carnea si piciorusele pe o farfurie.Se desface carnea si soricul de pe picioruse iar bucata de carne se taie marunt.Se pun...
Cordon bleu
Feliile de muschi file se bat cu ciocanul de snitel si se condimenteaza cu sare si piper.Peste felia de snitel se pune o felie de sunca,apoi o bucata de cascaval si se ruleaza.Se bate oul cu putina sare.Rulourile se dau prin pesmet,apoi prin ou si apoi din nou prin pesmet si se prajesc f bine in...