Julie

1

Bucataras
incepator

Buzau

Bucataras din 12.04.2010

RETETE414
PRIETENI86
Retete / Mancaruri de post

Cannelloni cu legume - de post

In Mancaruri de post la 16 Mar 2012

Cannelloni Se pune un vas cu 1 l de apa si un praf de sare la fiert. Cand da in clocot se adauga cannelloni si se fierb 2-3 minute. Se scot cu grija, sa nu se rupa, se trec prin apa rece, apoi se aseaza pe un platou. Umplutura: Se incinge uleiul si se adauga legumele congelate si...

Prajitura zi si noapte - de post

In Mancaruri de post la 10 Dec 2011

Se dizolva zaharul in apa, se adauga uleiul, esenta, iar la final, faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca bine pana cand se obtine un aluat uniform. Se unge o tava cu ulei, se tapeteaza cu faina si se toarna jumatate din compozitie. Restul se amesteca cu cacao si se toarna peste...

Rosii umplute cu soia

In Mancaruri de post la 4 Oct 2011

Granulele de soia se fierb timp de 15 minute, in 1 litru de apa, la care se adauga sare, piper, cimbru. Ceapa tocata marunt simorcovul ras, se inabusa in 2 linguri ulei si doua linguri apa. Se adauga apoi, soia scursa bine de surplusul de apa, bulionul si se condimenteaza dupa gust. Se amesteca...

Vinete umplute cu legume

In Mancaruri de post la 23 Aug 2011

Vinetele se spala si se taie in doua pe lungime. Se scoate miezul din interior, cu ajutorul unei lingurite, lasand si pe coaja un strat subtire. Se prajesc apoi in ulei, pe ambele parti, pana se inmoaie putin. Umplutura: Miezul scos de la vinete se toaca marunt. Ceapa se taie pestisori....

Paste cu sos de rosii si busuioc

In Mancaruri de post la 3 Aug 2011

Usturoiul se curata, se taie felii subtiri si se caleste in 2-3 linguri cu ulei. Se adauga ardeiul iute taiat rondele si rosiile taiate in cuburi mici. Daca se folosesc rosii chery, acestea se taie in jumatati. Se lasa pe foc 3-4 minute, amestecand usor sau scuturand tigaia.Pastele se fierb in...

Mancare de bob

In Mancaruri de post la 29 Iul 2011

Pentru mancare, de la bob se folosesc pastaile verzi, tinere, taiate rondele, si boabele verzi din interiorul pastailor mature. Se inabusa ceapa tocata marunt, in ulei si apa, in proportii egale. Se adauga morcovul taiat in cuburi mici, bobul si se completeaza cu apa, cat sa acopere totul. Se...

Cartofi noi cu marar si usturoi verde

In Mancaruri de post la 27 Mai 2011

Cartofii se spala si se curata de coaja. Se pot lasa intregi daca sunt de dimensiuni mai mici. Se pun intr-un vas termorezistent, apoi se adauga sare, piper, boia de ardei, zeama de lamaie, ulei si apa. Vasul se acopera cu capac sau cu folie de aluminiu si se da la cuptor pentru 30-35 minute. Se...

Paste cu mere

In Mancaruri de post la 18 Mar 2011

Pastele se fierb in apa cu sare timp de 8-10 minute. Se clatesc cu apa rece si se scurg bine. Se topeste margarina intr-o tigaie si se adauga pastele, marul ras cu tot cu coaja si zaharul. Se calesc 2-3 minute. Se opreste focul si se adauga nucile, zahar vanilat si scortisoara dupa...

Supa crema de sfecla rosie

In Mancaruri de post la 18 Mar 2011

Ceapa tocata marunt se inabusa in 4 linguri ulei si 4 linguri apa. Se adauga sfecla si telina- curatate, spalate si tocate cuburi mici. Se soteaza 3-4 minute, se stinge totul cu apa si se lasa sa fiarba 20-25 minute. Amestecul se paseaza apoi cu blenderul pana se obtine o consistenta fina si...

Fasole facaluita

In Mancaruri de post la 8 Noi 2010

Fasolea se pune in apa , seara. Se fierbe a doua zi cu o lingurita cu sare, timp de 2-3 ore . Se scurge fasolea de apa in care a fiert si se paseaza . Piureul obtinut se freaca bine cu 150 ml ulei, sare dupa gust si smantana. Fiind o reteta din Ardeal, smantana  nu putea lipsi,...

Salata de vinete cu chimen

In Mancaruri de post la 12 Aug 2010

Vinetele coapte ,la gratar, in cuptor sau direct pe flacara, se curata de coaja si se scurg bine de zeama,apoi se toaca marunt - preferabil ,cu un cutit din lemn. Se pun intr-un bol si se amesteca cu chimen, sare, piper si ceapa tocata foarte marunt. Toate acestea se pun in...

Chiftelute din piure de cartofi

In Mancaruri de post la 9 Aug 2010

Cartofii se curata, se spala, se taie felii si se pun la fiert in apa cu sare.  Dupa ce sunt gata ,se scurg de apa si se mixeaza cu : faina, usturoiul pisat, patrunjelul tocat marunt, margarina, sare, piper,  vegeta, ciupercile tocate marunt  si 2-3 linguri pesmet.  ...

Fasole galbena la capac

In Mancaruri de post la 6 Iul 2010

Spalam fasolea,ii rupem coditele si o taiem in bucati mai mici sau o lasam intreaga. Tocam ceapa si o calim in 4 linguri ulei si 4 linguri apa,impreuna cu  morcovul ras, timp de 5-6 minute. Adaugam fasolea, usturoiul taiat feliute  si amestecam usor. Turnam apa fierbinte cat sa...

Coltunasi de post cu gem

In Mancaruri de post la 2 Iul 2010

Amestecam apa cu faina,sarea si zaharul, sa ne iasa un aluat potrivit de moale , pe care il lasam 10-15 minute sa se odihneasca. Intindem o foaie subtire si taiem patrate sau triunghiuri , le umplem cu o lingurita cu gem , le impaturim si le presam pe margini cu o furculita. Punem o oala cu...

Ghiveci de legume

In Mancaruri de post la 30 Iun 2010

Spalam fasolea verde,ii rupem coditele si o taiem in bucati mai mici. Cartofii curatati si spalati ii taiem in cuburi mici. Punem un vas cu apa si sare la fiert si cand aceasta da in clocot adaugam fasolea,cartofii si amestecul mexican(mazare, porumb,ardei gras,morcov) Lasam sa fiarba...

Paste cu ciuperci si soia

In Mancaruri de post la 12 Iun 2010

Mai intai ciupercile spalate si scurse de apa, se pun intr-o tava,se presara cu sare sau delikat si se stropesc cu putin ulei. Apoi merg la cuptor pentru  20 min   (Nu prea mult sa nu-si piarda din proprietati.) Se fierb pastele in apa cu sare si se clatesc cu apa rece....

Cartofi cu ciuperci si legume

In Mancaruri de post la 2 Iun 2010

Cartofii se taie bucati si se fierb pe jumatate. Se pun apoi intr-un vas , deasupra se aseaza ciupercile,se condimenteaza cu delikat,sare,piper,se pun si 3-4 linguri cu ulei si se dau la cuptor 20 minute. Intre timp se calesc legumele 15 minute (conform instructiunilor de pe punga). Eu...

Cartofi noi cu lamaie la cuptor

In Mancaruri de post la 31 Mai 2010

Spalam cartofii curatati de coaja si  ii taiem in bucati mai maricele sau ii lasam intregi. Ungem cu unt un vas termorezistent , asezam cartofii, turnam peste ei apa si uleiul  apoi ii condimentam cu sare, piper, vegeta si busuioc. Asezam capacul vasului si il dam la cuptor pentru 15...

Urzici grecesti

In Mancaruri de post la 31 Mai 2010

Intr-o oala punem apa cu un praf de sare la fiert si cand da in clocot adaugam urzicile spalate ( cu grija...) in mai multe ape. Dupa ce s-au oparit le scurgem de apa si oprim un pahar cu zeama in care au fiert. Incepem sa le frecam cu o lingura de lemn (sau cu blenderul) adaugand faina,...

Mancare de linte

In Mancaruri de post la 26 Mai 2010

Se lasa lintea la inmuiat 3-4 ore. Se pune la fiert cu un varf de cutit cu bicarbonat de sodiu si cateva seminte de chimen.(pentru a evita balonarea). Dupa ce a fiert se scurge de apa. Intr-un vas separat se calesc in ulei ceapa tocata marunt,ardeiul gras si morcovul taiate cuburi. Dupa...

Paste cu mere si nuci

In Mancaruri de post la 11 Mai 2010

Se fierb pastele in apa cu sare conform indicatiilor de pe pachet.Eu folosesc paste "Gata" -fierb repede, isi pastreaza forma si nu se lipesc intre ele.Se strecoara de apa si se clatesc cu apa rece. Se pune o lingura de margarina intr-o tigaie si se pun pastele.Se calesc cateva...

Orez cu legume

In Mancaruri de post la 11 Mai 2010

Se spala orezul in mai multe ape si se lasa la inmuiat. Se rade jumatate din morcov iar jumatate se toaca marunt. Ardeiul si ciupercile se taie feliute. Se calesc legumele in ulei. Se pune orezul in apa cu sare la fiert. Cand e fiert pe jumatate se adauga si legumele calite . Spre...

Sarmalute in foi de stevie

In Mancaruri de post la 10 Mai 2010

Se spala orezul si se lasa la inmuiat in apa. Ceapa tocata marunt impreuna cu morcovul ras se pun pe foc in 3 linguri ulei si 3 de apa,  si se lasa pana scade apa. Granulele de soia se pun la inmuiat conform instructiunilor de pe pachet. Frunzele de stevie se spala bine si se...

Reteta simpla si delicioasa de Mancare de stevie

In Mancaruri de post la 30 Apr 2010

Cum se prepara Reteta simpla si delicioasa de Mancare de stevie: Stevia se spala foarte bine in mai multe ape.Se rup apoi cozile si nervurile mai groase. Punem apa cu un praf de sare la fiert, iar cand aceasta fierbe se adauga stevia si se da un clocot doua. Se scurge bine de apa intr-o...

Spanac

In Mancaruri de post la 26 Apr 2010

Se pun 300-400 l apa cu putina sare la fiert. Cand apa a fiert se introduce spanacul si se da un clocot ,doar cat sa se opareasca.Se scurge bine de apa intr-o sita. Ceapa se taie marunt si se pune la inabusit in 3 linguri ulei si 3 linguri cu apa. Usturoiul se piseaza si se adauga peste...

Afisate 1 - 25 din 25 retete    

Postari recente

publicat la 20.12.2012

Turta dulce

publicat la 20.12.2012

Button Cookies

 
Retete preferate
Ochi de paun

Voturi:48

Prajitura Suzette

Voturi:67

Toate retetele preferate
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]