Coltunasi de post cu gem

de Julie in Mancaruri de post, 2 Iul 2010 | 13041 vizualizari

 

INGREDIENTE


  •  100 ml apa
  • 100- 120 g faina
  • esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • o lingurita zahar
  • gem acrisor - pentru umplutura

 Pentru decor:

  •  50 g pesmet 
  • 2 linguri zahar
  • un praf de scortisoara 


Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coltunasi de post cu gem:

Amestecam apa cu faina,sarea si zaharul, sa ne iasa un aluat potrivit de moale , pe care il lasam 10-15 minute sa se odihneasca.
Intindem o foaie subtire si taiem patrate sau triunghiuri , le umplem cu o lingurita cu gem , le impaturim si le presam pe margini cu o furculita.
Punem o oala cu apa si sare la fiert, iar cand da in clocot adaugam coltunasii si ii fierbem 15 minute.

Pesmetul il prajim in 2 linguri cu ulei ,pana devine maroniu. Il amestecam apoi cu zaharul si scortisoara.
Scoatem coltunasii cu o paleta, ii scurgem bine de apa si ii trecem prin amestecul de pesmet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Coltunasi de post cu gem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

nadina73 1

04.07.2010, 22:04

imi place tare mult mai ales ca gatesti si de post felicitari am trecut-o la favo trebuie incercata

Julie 1

05.07.2010, 08:44

Adina, fofta buna!

Julie 1

05.07.2010, 08:44

Nadina,te asteptam!Am pastrat o portie calda!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornuri cu suc de portocale gem de prune si nuca