Se spala orezul si se lasa la inmuiat in apa.
Ceapa tocata marunt impreuna cu morcovul ras se pun pe foc
in 3 linguri ulei si 3 de apa, si se lasa pana scade apa.
Granulele de soia se pun la inmuiat conform instructiunilor de
pe pachet.
Frunzele de stevie se spala bine si se trec mai intai prin apa
clocotita apoi prin apa rece, pt asi pastra culoarea verde.
Se lasa sa se scurga.
Se pun intr-un bol amestecul de ceapa cu morcov,soia inmuiata,orezul, patrunjelul si mararul taiate marunt, oul ,2 linguri bulion,sare dupa gust si condimente (piper, boia dulce, vegeta,cimbru).Se amesteca bine.
Se taie nervurile mai groase de la frunzele de stevie si se impacheteaza cu grija sarmalutele.
Se aseaza intr-o oala,pe pat de frunze tocate de stevie, cercuri cu sarmalute mai mici, mai mari, mai...dupa cum ne-a fost frunza :)
Se pun si 2 linguri cu bulion si se acopera cu borsul.
Se dau la cuptor o ora si jumatate la foc domol.
Se servesc cu smantana din belsug!
1
Daca vrem sa fie de post nu mai adaugam oul si nu mai servim cu smantana :)