Salata de vinete cu chimen

de Julie in Mancaruri de post, 12 Aug 2010 | 5957 vizualizari

 

Vinetele sunt un adevarat cocktail de vitamine si minerale. Ele reprezinta un aliment potrivit pentru zilele caniculare, deoarece au un continut in apa de 93%. Ne putem asadar potoli si foamea dar si setea!
Preparate termic vinetele isi pastreaza aproape toate proprietatile nutritive.
Un sfat al nutritionistilor : nu consumati niciodata vinetele insuficient coapte, deoarece contin o substanta otravitoare, numita solanina. Alegeti vinetele tari, grele ,cu coaja neteda si bine coapte.
"Caviarul saracului"- este denumirea pe care a primit-o salata de vinete, de la Jamie Oliver. De ce oare? Probabil pentru faptul ca pentru a o prepara, nu avem nevoie decat de o pereche de vinete...in rest tot ce ne trebuie gasim prin camara...

 

INGREDIENTE

  •  2 vinete,
  • 1 pahar cu ulei,
  • 1 lingurita chimen macinat,
  •  sare, piper si ceapa dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de vinete cu chimen:

Vinetele coapte ,la gratar, in cuptor sau direct pe flacara, se curata de coaja si se scurg bine de zeama,apoi se toaca marunt - preferabil ,cu un cutit din lemn.
Se pun intr-un bol si se amesteca cu chimen, sare, piper si ceapa tocata foarte marunt. Toate acestea se pun in functie de  gustul fiecaruia.
Folosind o lingura din lemn si amestecand continuu, se adauga uleiul in fir subtire.

Putem servi salata de vinete pe felii de rosii.
Este o reteta perfecta si pentru o zi de post.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de vinete cu chimen" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Corinuta 1

14.08.2010, 00:31

Ce mumos le-ai aranjat!

Julie 1

14.08.2010, 12:46

Merci, Corina!

yafa 1

17.08.2010, 00:13

Super arata, pozele sunt minunate, iar salata asa ma face sa-mi aduc aminte de vacantele din Magreb. O bunatate, stii poti incerca amestecate si cu ton

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

Lahmacun – Reteta Autentica pentru Pizza Turceasca cu Carne

pe 04.10 la 14:50

Creveti Prajiti in Baie de Ulei – Reteta Simpla si Rapida pentru Creveti Crocanti

pe 04.10 la 14:44

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ratatouille