Julie

1

Bucataras
incepator

Buzau

Bucataras din 12.04.2010

RETETE414
PRIETENI86
Retete / Dulciuri

Tort cu multa ciocolata

In Torturi la 20 Aug 2010

Blat: Se bat albusurile cu zaharul. Se freaca galbenusurile cu un praf de sare si cu uleiul adaugat treptat ca la maioneza. Se mixeaza albusurile cu galbenusurile apoi cu faina amestecata cu praful de copt si cacaua. Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina.Se pune aluatul si se coace...

Briose umplute cu budinca

In Prajituri la 19 Aug 2010

Aluatul: Se topeste untul si se lasa la racit Se separa ouale. Se bat albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile frecate cu un praf de sare, untul topit, smantana, coaja de lamaie, si esenta. Se mixeaza bine toate ingredientele. La sfarsit se pune faina amestecata cu praful de...

Dulceata de prune

In Dulceata / Gem la 18 Aug 2010

Spalam prunele, indepartam coditele, apoi le scoatem samburii.Samburii se scot cu aparatul de scos samburi sau asa: Crestam putin pruna la ambele capete cu un cutit, apoi  impingem samburele cu un betisor. In locul samburelui se poate introduce un miez de nuca. Punem apa si...

Gogosi economice

In Dulciuri la 17 Aug 2010

Dizolvam drojdia in 2 linguri cu apa calduta. O amestecam apoi cu iaurtul, ouale, zaharul si coaja de lamaie. La sfarsit adaugam faina . Framantam bine , sa iasa un aluat potrivit de tare, numai bun de intins. Lasam aluatul sa creasca 1-2 ore, pana isi dubleaza volumul. Ungem cu ulei...

Mousse de caise

In Dulciuri la 11 Aug 2010

Caisele se spala ,se indeparteaza samburii si se pun intr-un vas impreuna cu zaharul si 2 linguri cu apa. Cantitatea de zahar poate fi mai mica sau  mai mare , in functie de cat de dulci sunt caisele. Se pune vasul pe foc mic si se lasa sa fiarba,  pana se inmoaie bine caisele....

Pere in aluat

In Dulciuri la 10 Aug 2010

Taiem perele in felii mai groase si indepartam partea din mijolc ,cu ajutorul unui cutit,apoi le presaram cu scortisoara. Batem ouale cu faina, sare, zahar si adaugam vinul.Trebuie sa  obtinem un aluat ca de clatite. Dam perele prin pesmet, prin aluat apoi iar prin pesmet. La final...

Foi cu crema de gris

In Prajituri la 8 Aug 2010

Foile: Se bat bine ouale cu zaharul. Se adauga si restul ingredientelor si se framanta bine. Aluatul obtinut se imparte in trei parti egale. Din fiecare parte se intinde cate o foaie care se coace pe fundul tavii de aragaz. Crema: Se pun pe foc laptele si zaharul. Cand incepe sa...

Compot de caise

In Sirop / Compot la 8 Aug 2010

Caisele se spala si se pun in borcanele spalate si sterilizate in cuptor sau prin fierbere in apa. In fiecare borcan se pun cate 4 linguri cu zahar, apoi se umplu cu apa. Se aseaza capacele si se scutura borcanele pentru a se dizolva putin zaharul. Zaharul ramas se va dizolva la fiert....

Vitamine la cupa

In Dulciuri la 8 Aug 2010

Fructele se taie in cuburi mai mici sau mai mari ,dupa preferinta. Se amesteca apoi cu zaharul vanilat,esenta si mierea dupa gust. Salata se lasa la frigider pana in momentul servirii. Perfecta pentru o zi de post si nu numai! Daca nu e post si doriti mai multe calorii .....adaugati...

Dulceata si gem de caise

In Dulceata / Gem la 5 Aug 2010

DULCEATA DE CAISE: Spalam caisele ,le desfacem in doua si indepartam samburii. Punem apa si zaharul  la fiert pana se formeaza un sirop gros. Adaugam bucatile de caise si lasam  sa fiarba la foc mic. Amestecam foarte rar si usor sa nu faramam de tot caisele. Spre sfarsit adaugam...

Dulceata de catina

In Dulceata / Gem la 5 Aug 2010

Fructele de catina se spala si se amesteca cu apa, 2 linguri cu zahar si  praful de gelfix. Se pun la fiert. Cand incepe sa fiarba se adauga restul cantitatii de zahar,   zeama de lamaie , zaharul vanilinat si se amesteca bine. Din momentul in care incepe sa fiarba...

Inimioare din biscuiti

In Dulciuri la 4 Aug 2010

Macinam biscuitii si alunele apoi le amestecam cu : cacao, unt, esenta si zahar farin. Daca biscuitii sunt mai dulci ,adaugam  zahar mai putin. Legam compozitia cu lapte si la sfarsit punem si ciocolata topita. Amestecam bine. Daca nu s-a legat cum trebuie , mai adaugam lapte. Trebuie sa...

Prajitura cu jeleu de prune si blat de biscuiti

In Prajituri la 3 Aug 2010

Jeleul: Dupa ce spalam si indepartam samburii prunelor , le taiem in felii subtiri. Caramelizam zaharul pana devine usor maroniu si adaugam untul si prunele. Lasam pe foc 7-8 minute. Preparam gelatina conform instructiunilor de pe pachet si o adaugam calduta peste prunele caramelizate....

Pere caramelizate cu frisca

In Dulciuri la 1 Aug 2010

Perele se curata de coaja si se taie in felii mai groase Se stropesc imediat cu zeama de lamaie. Zaharul se caramelizeaza apoi se adauga untul si  feliile de pere. Se lasa la foc mic, amestecand usor, 7-8 min. Se adauga  coniacul, si dupa inca...

Tarte cu caise si crema de lamaie

In Prajituri la 27 Iul 2010

Frecam untul cu zaharul, adaugam oul,coaja de lamaie, bicarbonatul de amoniu stins in zeama de lamaie si faina.Framantam aluatul , il punem in folie  alimentara si il lasam la frigider o ora. Ungem formele de tarte cu ulei,le umplem cu aluatul ,pe care il  intepam apoi din loc in loc,cu...

Tarta racoroasa cu piersici

In Torturi la 25 Iul 2010

Pentru blat:  Pisam biscuitii. Fierbem doua- trei clocote compotul cu untul si zaharul,apoi il turnam peste biscuiti. Adaugam cacao si esenta de vanilie. Amestecam bine, pana obtinem o pasta groasa. Daca nu s-a legat bine,mai adaugam compot. Pregatim o tava, preferabil sa fie cu...

Pere fierte in vin

In Dulciuri la 22 Iul 2010

Spalam perele si le curatam de coaja. Punem vinul la fiert impreuna cu mierea ,scortisoara si stafidele. Cand incepe sa fiarba ,introducem perele si le lasam pe foc 20-25 minute, intorcandu-le din cand in cand, sa se patrunda bine cu vin. Scoatem perele si stafidele pe o farfurie. In vin,...

Orez cu lapte pe frunze de nuc

In Dulciuri la 22 Iul 2010

Spalam bine orezul si il lasam la inmuiat in apa. Punem laptele cu zaharul la fiert. Cand da in clocot, adaugam orezul scurs de apa. Lasam sa fiarba la foc mic, acoperit cu capac. Pe cat posibil , amestecam foarte rar,pentru a nu farama boabele de orez. Cand este gata,oprim focul...

Briose cu lamaie

In Prajituri la 21 Iul 2010

Separam albusurile de galbenusuri.Batem albusurile cu zaharul tos. Cand au crescut si zaharul s-a mai topit,adaugam galbenusurile ,untul frecat cu zaharul farin,  iaurtul,zeama de lamaie si amestecam bine. La sfarsit adaugam faina amestecata cu praful de copt, sarea si coaja  de lamaie....

Briose cu cafea si alune

In Prajituri la 16 Iul 2010

Batem ouale intregi cu zaharul. Adaugam smantana, esenta ,untul topit si restul ingredientelor uscate ( amestecate bine inainte). Punem compozitia in formele de briose cu ajutorul unui pos. Deasupra repartizam alunele maruntite. Incingem bine cuptorul si coacem briosele 25-30 minute....

Bocconotti

In Prajituri la 15 Iul 2010

Mixam ouale cu zaharul si untul. Adaugam esenta de vanilie ,sarea si drojdia dizolvata in lapte. La sfarsit punem faina cernuta. Framantam bine, pana obtinem un aluat potrivit de moale. Lasam la dospit timp de 20-30 min. Presaram faina pe masa de lucru si intindem aluatul intr-o foaie...

Fursecuri cu iaurt

In Prajituri la 14 Iul 2010

Cernem faina intr-un castron, impreuna cu praful de copt. Facem o adancitura in mijloc si punem sarea, untul moale, galbenusul,iaurtul, esenta si zaharul. Amestecam bine toate ingredientele pana obtinem un aluat potrivit de moale. Presaram faina pe masa de lucru si intindem aluatul intr-o...

Fructe coapte ,cu inghetata

In Dulciuri la 14 Iul 2010

Folosim cate fructe dorim si de care avem preferinta. Eu am folosit nectarina si mar. Marul se taie pe jumatate si se goleste de seminte.Nectarina se desface si se indeparteaza samburele. Se aseaza intr-un vas de yena si se stropesc cu zeama de lamaie. Se pune apoi in fiecare cate o...

Briose cu visine

In Prajituri la 14 Iul 2010

Batem ouale cu zaharul. Adaugam esenta, iaurtul si untul topit. La sfarsit punem faina amestecata cu praful de copt. Umplem formele de briose cu ajutorul unui pos. In mijlocul fiecarei briose asezam cate o visina. Incingem cuptorul inainte si coacem briosele 25-30 min. Le scoatem din...

Prajitura cu visine si bezea

In Prajituri la 12 Iul 2010

Pentru blat: Batem bine albusurile cu zaharul,adaugam galbenusurile, esenta si faina amestecata cu praful de copt. Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu faina.Turnam compozitia si o nivelam bine. Deasupra repartizam visinele ,fara samburi si scurse bine de zeama. Dam tava la cuptor...

Dulceata de visine

In Dulceata / Gem la 5 Iul 2010

Spalam visinele ,le rupem coditele si le scoatem samburii cu dispozitivul special sau cu un ac de siguranta. Le asezam apoi intr-o sita sa se scurga foarte bine de zeama. Punem apa cu zaharul la foc si lasam sa fiarba pana cand se formeaza un sirop gros. Adaugam apoi visinele si lasam sa...

Chec cu ness si cardamom

In Prajituri la 1 Iul 2010

Batem bine albusurile cu zaharul. Adaugam cacaua, nessul dizolvat in cafea,cardamomul si faina amestecata cu praful de copt. Ungem o tava de chec cu ulei si o tapetam cu faina. Turnam compozitia si deasupra repartizam alunele maruntite. Introducem tava in cuptor. Glazura:...

Briose cu jeleu de visine

In Prajituri la 28 Iun 2010

Pregatim mai intai jeleul. Punem intr-un vas compotul ,zaharul si praful de budinca. Amestecam bine si fierbem amestecul ,amestecand continuu pana se ingroasa. Daca folosim suc natural de visine vom pune zahar numai daca este nevoie. Oprim focul si lasam jeleul sa se raceasca. Pentru...

Raffaello

In Dulciuri la 25 Iun 2010

Amestecam laptele condensat cu untul moale, laptele praf si nuca de cocos. Lasam compozitia obtinuta la frigider pentru 10-15 minute sa se intareasca putin. O luam din frigider,ne udam mainile cu apa rece si incepem sa modelam mici bile in mijlocul carora vom pune cate o aluna. Le tavalim apoi...

Fursecuri cu cardamom si alune

In Dulciuri la 23 Iun 2010

Batem ouale cu zaharul ,adaugam untul frecat,zeama de lamaie,laptele, esenta si faina amestecata cu praful de copt,sarea si praful de cardamom. Framantam bine aluatul si il lasam la frigider aprox 20 min, timp in care noi vom taia alunele in bucati mai mici. Scoatem aluatul din frigider...

Afisate 121 - 150 din 194 retete    

Postari recente

publicat la 20.12.2012

Turta dulce

publicat la 20.12.2012

Button Cookies

 
Retete preferate
Ochi de paun

Voturi:48

Prajitura Suzette

Voturi:67

Toate retetele preferate
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]