Pariziene cu mere

de Dulciuri cu Georgiana in Dulciuri, 30 Ian 2016 | 6547 vizualizari

 

Bune rau!

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina
  • 2 oua
  • 70 g zahar
  • 300 ml lapte
  • 50 ml ulei
  • un plic drojdie uscata
  • esenta vanilie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf de sare
  • 6-7 mere
  • scortisoara
  • 3-4 linguri zahar
Portii: 18
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pariziene cu mere:

Am incalzit laptele putin, am topit zaharul si drojdia in lapte. Intr-un vas mai incapator am cernut faina, am adaugat treptat laptele, ouale batute putin, sarea, vanilia si am omogenizat bine. Am framantat putin coca cu uleiul si am lasat-o sa creasca. Am lasat coca putin mai moale, am mai folosit faina cand am impaturit parizienele.

Pana a crescut coca m-am ocupat de mere.Le-am curatat de coaja, le-am dat pe razatoarea mare si apoi le-am calit pe foc impreuna cu cele 3-4 linguri de zaharsi scortisoara. Le-am lasat sa se raceasca.

Cand a crescut aluatul l-am impartit in bilute. Am intins fiecare biluta incercand sa obtin un patrat , am asezat cate o lingura zdravana de mere pe o margine a patratului, latura opusa celei pe care am pus mere am taiat-o in fasii , am rulat aluatul peste mere, apoi si fasiile taiate.

Am mai lasat sa creasca 15 minute, le-am asezat in tava cu hartie de copt si le-am introdus la cuptor aproximativ 20 minute, pana s-au rumenit.

Am scos tava din cuptor si cu ajutorul unei pensule le-am uns cu miere partea superioara.Mierea a dat un luciu foarte frumos.

Am facut pentru prima data pariziene si ne-au placut foarte mult.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu frisca si fructe dupa Eric Lanlard