Prajitura cu crema de vanilie

de Angelina_Elena in Prajituri, 3 Aug 2013 | 15893 vizualizari

 

Stiu ca e foarte cald afara, dar blaturile acestea de padispan se fac mai repede decat ne asteptam! Nuca, stafide, rom, vanilie toate intr-o prajitura de week-end rapida si delicioasa!:)

 

INGREDIENTE

  • Blat de vanilie:
  • 3 oua
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingura apa fierbinte
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • jumatate lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Blat cu nuca:
  • 3 oua
  • 3 linguri nuca macinata
  • 1 lingura faina
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingura apa fierbinte
  • jumatate lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Crema de vanilie:
  • 1 cutiuta mica de frisca lichida (200 ml)
  • 1 plic crema rapida cu gust de vanilie Dr. Oetker
  • 240 ml lapte
  • 4 lingurite zahar pudra cu aroma de vanilie
  • Sirop:
  • 1 ceasca zahar
  • 2 cesti apa
  • 2 lingurite esenta de rom
  • In plus:
  • nuca macinata
  • stafide
  • ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de vanilie:

Blat de vanilie: separam albusurile de galbenusuri.

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare pana obtinem o spuma tare.

Cand spuma s-a intarit, adaugam treptat zaharul si mixam in continuare pana obtinem o spuma tare si lucioasa.

Incorporam pe rand galbenusurile, apoi adaugam apa fierbinte, esenta de vanilie, iar la sfarsit adaugam faina amestecata cu praful de copt.

Amestecam usor cu o spatula.

Turnam aluatul intr-o tava  tapetata cu hartie de copt.

Coacem in cuptorul preincalzit, aproximativ 15 minute, apoi scoatem blatul din tava si il lasam sa se raceasca.

Blatul cu nuca: separam albusurile de galbenusuri.

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare pana obtinem o spuma tare.

Cand spuma s-a intarit, adaugam treptat zaharul si mixam in continuare pana obtinem o spuma tare si lucioasa.

Incorporam pe rand galbenusurile, apoi adaugam apa fierbinte, iar la sfarsit adaugam faina amestecata cu praful de copt si nuca macinata.

Amestecam usor cu o spatula.

Turnam aluatul intr-o tava  tapetata cu hartie de copt.

Coacem in cuptorul preincalzit, aproximativ 15 minute, apoi scoatem blatul din tava si il lasam sa se raceasca.

Crema de vanilie: frisca o mixam pana se intareste si o lasam de-o parte.

Intr-un bol punem laptele, zaharul pudra, praful pentru crema si mixam pana se intareste.

Incorporam apoi crema de vanilie in frisca batuta, amestecand usor cu o spatula.

Sirop: intr-un ibric punem zaharul si apa.

Punem la foc si lasam sa fiarba pana cand zaharul s-a topit.

Dam apoi de-o parte si adaugam esenta de rom.

Asamblare: din crema de vanilie oprim 4 linguri.

Pe o tava punem blatul de vanilie, in insiropam (nu foarte tare), intindem crema de vanilie, presaram nuca macinata si stafide.

Peste crema punem blatul cu nuca, il insiropam, intindem cele 4 linguri de crema, presaram nuca macinata si ciocolata tocata grosier.

Dam prajitura la frigider peste noapte.

A doua zi taiem si servim.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Putem orna prajitura cu glazura de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Guguluf cu ciocolata, miez de nuca, cocos si stafide