Dya Daniela Andrei

5

Bucataras
senzational

Galati

Bucataras din 25.10.2010

RETETE650
PRIETENI172
Retete / Aperitive / Garnituri

Saratele cu unt

In Aperitive / Garnituri la 30 Dec 2016

  Într-un vas încăpător, se rade brânza. Se amestecă cu cele patru ouă şi cu untul moale (păstrat la temperatura camerei). Se presară făina şi se frământă un aluat elastic ce se va păstra la rece cateva ore. Din aluatul obtinut, se...

Chifteluţe cu susan

In Aperitive / Garnituri la 14 Iun 2016

Intr-un bol mai mărişor adăugăm, rand pe rand, carnea şi ouăle, verdeţurile tocate mărunt, usturoiul pisat şi susanul. Presărăm sarea şi piperul după gust şi amestecăm compoziţia până se omogenizează complet.   Formăm apoi chifteluţele cu ajutorul unei...

Rulouri cu sunca si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 14 Iun 2016

Topim untul, la foc mic. Adăugam macul şi amestecăm uşor. Întindem foile de plăcintă (aşezate una peste alta) şi le ungem cu ou bătut. Întindem apoi feliile de bacon şi de caşcaval, presărăm ceapa verde şi rulăm cu grijă.    Pentru a nu se desface,...

Rulouri cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 14 Iun 2016

Tocăm ghebele mărunt şi le prăjim pentru 10 minute aproximativ, atât cât să se rumenească uşor.  Întindem foile de plăcintă (aşezate una peste alta) şi le ungem cu un ou bătut spumă. Presărăm jumătate din cantitatea de caşcaval şi ceapa verde tocată...

Pizza cu ananas si piept de pui

In Aperitive / Garnituri la 11 Mar 2016

Într-un bol micuţ se pasează drojdia cu zahărul şi se lasă la dospit pentru aproximativ 10 minute. Într-un vas încăpător se cerne făina şi se adaugă, pe rând, restul ingredientelor: sarea, oul, uleiul, oregano uscat, laptele şi apa minerală. Se...

Omleta cu cartofi

In Aperitive / Garnituri la 5 Noi 2015

Tăiem cartofii în cuburi şi îi aşezăm într-o tigaie cu ulei. Îi rumenim uşor şi adăugăm ardeiul capia şi ciolanul afumat, tăiate în fâşii subţiri. Acoperim tigaia cu un capac şi lăsăm la foc potrivit pentru 10 minute, amestecând...

Placinta cu ghebe

In Aperitive / Garnituri la 2 Noi 2015

Spalam foarte bine ghebele si le frigem pe tava de aragaz. Intre timp faramam branza, adaugam ouale si smantana, omogenizand totul. Intr-un vas de yena, uns cu unt, intindem foile de placinta si turnam compozitia de branza, dupa care adaugam ghebele fripte. Ungem foile de deasupra cu ou...

Omleta cu ghebe

In Aperitive / Garnituri la 2 Noi 2015

Spalam foarte bine ghebele, le scurgem de apa si le frigem pe o tava de aragaz. Intre timp, feliem prazul si ardeiul si le calim in putin ulei. Adaugam ciupercile fripte si ouale batute spuma, condimenate cu sare si piper. Presaram cascavalul ras si frunzulitele de busuioc. Acoperim...

Omleta cu ardei

In Aperitive / Garnituri la 26 Oct 2015

Taiem prazul in rondele si ardeii in fasii. Calim totul la foc iute, pentru 5 minute aproximativ, dupa care adaugam kaiserul/sunca feliat/a. Ouale le batem spuma, le condimentam dupa gust si le adaugam in tigaie. Presaram busuiocul tocat si adaugam cascavalul ras sau feliat (dupa...

Tarta cu bacon si porumb

In Aperitive / Garnituri la 5 Sep 2015

Pasam drojdia cu zaharul pana ce amestecul devine lichid. Il lasam la dospit pentru 10-15 minute, intr-un loc caldut. Cernem faina, adaugam ouale, smantana si laptele caldut in care am dizolvat lingurita cu sare. Adaugam drojdia dospita si framantam aluatul cu putin unt moale. Dupa...

Piept de pui imbracat in bacon

In Aperitive / Garnituri la 4 Sep 2015

Asezam feliile de bacon in scarita si presaram jumatate din cantitatea de cascaval ras. Adaugam pieptul de pui si presaram cascavalul ramas. Infasuram peste acesta feliile de bacon si le prindem cu ajutorul unor scobitori. Se coace la o temperatura de 150 de grade pentru aproximativ 45...

Tarta sarata cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 3 Sep 2015

In prima faza pregatim aluatul. Pasam drojdia cu zaharul pana ce amestecul devine lichid. Il lasam la dospit pentru 10-15 minute. Separat cernem faina, adaugam ouale, smantana si laptele caldut in care am dizolvat lingurita cu sare. Adaugam drojdia dospita si framantam aluatul cu putin unt....

Frigarui cu legume

In Aperitive / Garnituri la 30 Aug 2015

Taiem legumele in cuburi/felii. Le asezam pe betele de frigarui, una cate una, in ordinea dorita. Le condimentam cu sare si piper, dupa gust. Le asezam pe gratarul incins, intocandu-le din cand in cand, pentru a se rumeni uniform. Se servesc calde, cu pofta!

Porumb copt (la gratar)

In Aperitive / Garnituri la 30 Aug 2015

Curatam stiuletii, ii asezam pe gratar, ii intoarcem pe toate partile pentru a se rumeni frumos si uniform. Cand sunt bine copti, presaram sarea si chilli dupa gust. Se servesc calzi, cu pofta!

Omleta cu vinete coapte

In Aperitive / Garnituri la 28 Aug 2015

Coacem feliile de vinete pe tava de aragaz sau pe grill. (Se poate adauga putina sare). Intre timp batem ouale spuma impreuna cu busuiocul si condimentele (sarea si piperul). Adaugam smantana si omogenizam. Asezam apoi feliile de vinete intr-o tigaie unsa cu putin ulei si adaugam ouale...

Cartofi gratinati cu afumatura

In Aperitive / Garnituri la 27 Aug 2015

Taiem cartofii in felii si ii punem la fiert, in apa cu sare, pentru aproximativ 20 de minute. Intre timp, taiem afumatura in felii si o rumenim usor in 2-3 linguri cu ulei. Adaugam ceapa si o calim pana ce devine translucida. Turnam vinul alb si fierbem la foc mic 5-10 minute (cat sa scada)....

Placinta cu ceapa verde

In Aperitive / Garnituri la 10 Iun 2015

Intr-un bol micut adaugam zaharul si drojdia; le pasam cu ajutorul unei lingurite pana ce compozitia devine lichida; pastram bolul intr-un loc caldut, pentru 10-15 minute, timp in care drojdia va dospi.   Intr-un vas separat, cernem faina, adaugam sarea si rozmarinul, drojdia dospita si mai...

Dovlecei copti

In Aperitive / Garnituri la 5 Iun 2015

Taiem dovleceii in felii mai groase, pe lung. Ii saram dupa gust si ii coacem pe tava, pe ambele parti, atat cat sa se rumeneasca usor. Ii asezam apoi intr-un vas termorezistent, ii stropim cu ulei si adaugam ceapa verde taiata rondele, usturoiul tocat marunt si ardeiul capia cuburi....

Racitura (piftie) de porc

In Aperitive / Garnituri la 4 Ian 2015

Se spala bine carnea (oricum ar fi, isi lasa foarte multa grasime), se asaza in vas si se adauga apa. Se pune la fiert, la foc potrivit, pana ce cantitatea de apa scade la jumatate. Se sareaza dupa gust si se adauga restul condimentelor; se curata, se spala morcovii si se pun la fiert la un...

Ciuperci prajite (Multicooker)

In Aperitive / Garnituri la 4 Ian 2015

Se curata ciupercutele de coaja, se spala foarte bine si se scurg de apa (se lasa 10-15 minute intr-o sita). Se asaza apoi in vas, se stropesc cu ulei si se sareaza dupa gust. Se rumenesc uniform (am folosit programul FRY),  dupa care se adauga rand pe rand usturoiul, ardeiul capia si...

Dovlecei gratinati

In Aperitive / Garnituri la 3 Sep 2014

Dovleceii se spala, se feliaza si se asaza in vasul multicooker-ului impreuna cu untul. Se selecteaza din MENU functia FRY pentru 15 minute aproximativ, cat sa se rumeneasca usor.  Intre timp, trecem prin razatoare casul de oaie. Ouale le mixam impreuna cu laptele si smantana. Le...

Porumb copt

In Aperitive / Garnituri la 22 Aug 2014

Asezam o tava de copt (special conceputa in acest sens) direct pe flacara aragazului.  Cand s-a incins suficient, asezam porumbul si pastram focul potrivit, pentru a evita arderea si uscarea excesiva a acestora. Ii intoarcem pe toate partile pentru a se rumeni frumos si uniform....

Pizzete de vinete cu rosioare

In Aperitive / Garnituri la 21 Aug 2014

Spalam vinetele, le feliem si le presaram cu sare dupa gust. Le coacem pe tava de aragaz cat sa se rumeneasca usor pe ambele parti. Trecem cascavalul prin razatoare. Asezam pe fiecare felie de vanata cate o lingurita de cascaval, cateva rosioare, usturoiul si busuiocul tocate marunt....

Omleta cu malai

In Aperitive / Garnituri la 15 Aug 2014

In vasul cooker-ului punem cele 2 lingurite cu ulei si malaiul. Selectam programul FRY pentru 5 minute, amestecand usor. Taiem ardeiul in cubulete mici si tocam patrunjelul, le punem peste malaiul rumen si le calim 1-2 minute. Batem ouale spuma impreuna cu sarea si ardeiul pudra dupa gust,...

Cum se fierbe porumbul

In Aperitive / Garnituri la 14 Aug 2014

Cum se fierbe porumbul. Se curata porumbul de frunze si de matase, se asaza intr-o oala si se adauga apa rece, atat cat sa ii acopere. Se fierb la foc potrivit, atat cat este necesar (boabele trebuie sa fie bine patrunse). Se scot apoi intr-un vas si se sareaza dupa gust. Se servesc...

Tarta cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 12 Aug 2014

Incepem prin a pregati aluatul:   Intr-un bol micut adaugam zaharul si drojdia; le pasam cu ajutorul unei lingurite pana ce compozitia devine lichida; pastram bolul intr-un loc caldut, pentru 10-15 minute, timp in care drojdia va dospi.  Cernem faina intr-un vas, adaugam...

Placinta cu dovlecei

In Aperitive / Garnituri la 6 Aug 2014

  Incepem prin a pregati aluatul:  Intr-un bol micut adaugam zaharul si drojdia; le pasam cu ajutorul unei lingurite pana ce compozitia devine lichida; pastram bolul intr-un loc caldut, pentru 10-15 minute, timp in care drojdia va dospi.  Cernem faina intr-un vas, adaugam...

Pizzete de vinete

In Aperitive / Garnituri la 5 Iul 2014

Taiem vanata rondele subtiri si le coacem pe o tava, pana ce se rumenesc usor. Taiem rosia si cascavalul in cubulete mici, usturoiul, busuiocul si ceapa verde le tocam marunt. Saram dupa gust rondelele de vanata, adaugam cubuletele de rosii si cascaval, precum si restul ingredientelor, le...

Omleta

In Aperitive / Garnituri la 2 Iul 2014

Taiem in fasii kaizerul si tocam ceapa verde si ardeiul capia. Le calim in putin ulei, adaugam ouale batute spuma impreuna cu condimentele dupa gust si casul de oaie taiat in cubulete. Acoperim tigaia cu un capac si coacem omleta la foc mic. Se serveste calda cu salata de rosii. Pofta buna!

Cartofi copti

In Aperitive / Garnituri la 28 Iun 2014

  Curatam cartofii, ii spalam bine si ii feliem cu grija, pastrandu-le o baza solida. Ii asezam intr-un vas termorezistent (in care, optional, se poate adauga o cescuta cu apa). Printre felii adaugam rondele de ardei capia si presaram ceapa verde tocata marunt, condimentam dupa gust cu...

Afisate 1 - 30 din 93 retete    

Postari recente

publicat la 27.08.2017

Desert kataif cu alune si fistic

Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

Că-ţi faci declaraţia de venituri în versuri n-ar fi chiar o problemă. Dar sacul de cartofi pe care încerci să-l îndeşi prin gura ghişeului de la “taxe şi impozite”, strigând în gura mare “haideţi, doamnă, o mică atenţie, că m-aţi ajutat şi trimestrul trecut…” e posibil să te bage în bucluc

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 23

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]