Dovlecei gratinati

de Dya Daniela Andrei in Aperitive / Garnituri, 3 Sep 2014 | 4387 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3-4 dovlecei mici
  • un cub de unt
  • 3 oua mari
  • 2 linguri cu smantana
  • 100 gr branza proaspata
  • 200 gr cas de oaie (dulce)
  • 200 gr cas de oaie (sarat)
  • 150 ml lapte proaspat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei gratinati:

Dovleceii se spala, se feliaza si se asaza in vasul multicooker-ului impreuna cu untul.

Se selecteaza din MENU functia FRY pentru 15 minute aproximativ, cat sa se rumeneasca usor. 

Intre timp, trecem prin razatoare casul de oaie.

Ouale le mixam impreuna cu laptele si smantana. Le adugam apoi peste branza si amestecam totul pana la omogenizarea completa.

Scoatem dovleceii din vas si ii asezam intr-o sita pentru a elimina surplusul de suc.

Spalam vasul, il stergem cu un prosopel curat si il ungem cu putin ulei sau unt (la temperatura camerei). 

Adaugam jumatate din compozitia de branza, un strat de dovlecei, restul de branza si dovleceii ramasi.

Se coace la 150 de grade, pentru 45 de minute, utilizand programul BAKE.

Dupa coacere, se pastreaza in vas pentru racirea completa.

TIPS-URI

1

Dupa rumenirea dovleceilor, recomand a se scoate intr-o sita pentru a se elimina surplusul de suc.

2

Asteptati sa se raceasca complet inainte de taiere. Aspectul va fi mult mai fain.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei gratinati" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dovlecei cu cas gratinati