Saratele cu unt

de Dya Daniela Andrei in Aperitive / Garnituri, 30 Dec 2016 | 8007 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori

 

INGREDIENTE

  • 200 g unt
  • 4 ouă mari
  • 400 g telemea sărată
  • 300 gr făină albă de grâu (sau cât cuprinde)
  • Seminţe de mac sau alte seminţe preferate
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratele cu unt:

 

Într-un vas încăpător, se rade brânza.

Se amestecă cu cele patru ouă şi cu untul moale (păstrat la temperatura camerei).

Se presară făina şi se frământă un aluat elastic ce se va păstra la rece cateva ore.

Din aluatul obtinut, se întind patru foi egale, din care se vor tăia fâşii late de 1cm.

Se ung cu ou şi se presară seminţele de mac.

Se coc pentru aproximativ 15 minute, la o temperatura de 160 grade C.

După coacere, se scot cu grijă pe un platou şi se lasă să se răcească complet. Se pot depozita în pungi de hârtie.

Sunt perfecte alături de o bere rece! :)

Poftă bună!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele cu unt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Covrigei cu cascaval si telemea