Criss

6

Bucataras
Chef

Targu Mures

Bucataras din 13.07.2010

RETETE542
PRIETENI255
Retete / Dulciuri

Fursecuri 1 - 2 - 3

In Prajituri la 22 Dec 2016

Se spumeaza untul moale cu zaharul pudra. Se adauga oul si se omogenizeaza. La final, se adauga faina, amestecand cu o spatula pana se formeaza un aluat destul de moale si cremos, care se inveleste in folie alimentara si se pune in frigider pentru o ora. Dupa o ora de stat la frigider, aluatul se...

Prajitura cu mac si visine

In Dulciuri la 15 Dec 2016

Faina se pune intr-un bol incapator, impreuna cu zaharul pudra si praful de copt. Se adauga untul rece taiat cubulete si cu varfurile degetelor, se amesteca pana capata un aspect nisipos. Se adauga apoi galbenusurile, smantana (eu n-am avut smantana si am pus 3 linguri de iaurt Olympus cu 10%...

Prajitura Arlechino

In Prajituri la 14 Dec 2016

Intr-un vas incapator, se pune faina, zaharul pudra, drojdia uscata si praful de copt si se amesteca. Se adauga untul rece taiat cubulete si, cu ajutorul degetelor, se amesteca pana cand capata un aspect nisipos. Se adauga ouale batute si iaurtul gras sau smantana. Se amesteca pana se obtine un...

Cei mai buni coltunasi moldovenesti cu branza dulce

In Dulciuri la 6 Dec 2016

Preparare Cei mai buni coltunasi moldovenesti cu branza dulce Aluatul pentru coltunasi este asemanator cu cel din care se fac si taieteii. Eu, la taietei, pun doar faina si oua, dar la coltunasi am adaugat si ulei si apa. Faina se pune intr-un vas si se face o gaura in mijloc. Se adauga...

Madlene

In Prajituri la 4 Dec 2016

Pentru aceste prajiturele, mi-am pus robotul fantastic la treaba. (V-am mai spus ca il iubesc? Isi face treaba perfect.) Ouale se bat spuma impreuna cu zaharul si zaharul vanilat, pana cand isi dubleaza volumul si se albesc. Se adauga apoi laptele, untul topit, faina amestecata cu praful de copt...

Mini gugulufuri cu ciocolata si frisca

In Prajituri la 17 Noi 2016

Intr-un bol se pun untul topit, ouale, iaurtul, zaharul, sucul si coaja de portocale, bicarbonatul de sodiu si se mixeaza. Se adauga apoi faina amestecata cu cacao si praful de copt si zaharul vanilat si se amesteca cu mixerul pana cand compozitia devine omogena si capata o consistenta destul de...

Baba au rum

In Prajituri la 12 Noi 2016

Modul de preparare, precum si reteta in sine, nu difera prea mult de cea a savarinelor. Intr-un bol se pune faina, drojdia uscata si zaharul. Se adauga laptele caldut si se amesteca totul cu o paleta. Apoi se adauga ouale si untul topit si se amesteca totul si in final se adauga si stafidele...

Reteta de prajitura cu gem si bezea simpla si delicioasa

In Prajituri la 11 Noi 2016

Preparare Reteta de prajitura cu gem si bezea simpla si delicioasa Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat si uleiul, pana isi dubleaza volumul si se albesc. Se adauga apoi alternativ faina amestecata cu praful de copt si laptele. Se mixeaza pana cand devine o compozitie...

Fursecuri umplute cu pasta de curmale

In Prajituri la 1 Noi 2016

Mod de preparare: Mixam untul moale impreuna cu zaharul pudra, oul, zaharul vanilat si coaja de lamaie, apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt si amestecam cu mana pana inglobam toata faina. Vom obtine un aluat fin, nelipicios. Pentru umplutura scoatem samburii curmalelor si punem...

Placinte cu prune

In Dulciuri la 20 Oct 2016

In cuva masinii de paine se pun mai intai laptele caldut, untul topit, oul, galbenusul, zaharul, vanilia, coaja de lamaie, faina si in final drojdia, avand grija sa nu intre in contact cu ingredientele lichide. Se seteaza masina de paine pe programul de framantare si dospire, care la masina mea e...

Tort cu mascarpone si visine

In Torturi la 18 Oct 2016

Ouale se separe si albusurile se bat spuma. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, apa si uleiul si se mixeaza pana se albesc si isi dubleaza volumulsi zaharul se topeste. Faina se amesteca cu cacao si praful de copt si se adauga peste galbenusurile spumate. Se omogenizeaza, apoi se lasa mixerul...

Fursecuri cocostar

In Prajituri la 14 Oct 2016

(Din poza cu ingrediente lipseste cutia de cacao si esenta de rom. Am uitat sa le pun la pozat. :) ) Mai intai se pregateste aluatul pentru fursecuri, urmand ca apoi sa pregatim umplutura. Pentru aluat, se topeste untul, apoi penste untul topit se adauga zaharul pudra, oul si galbenusul , cele...

Chec marmorat cu ciocolata si visine

In Prajituri la 9 Oct 2016

Intr-un bol se mixeaza untul moale cu zaharul pudra si zaharul vanilat. Se adauga apoi pe rand ouale intregi, iaurtul si se mixeaza bine. Se adauga faina amestecata cu praful de copt. Cam 3 linguri din compozitie punem intr-un bol si adaugam cacao, amestecam si omogenizam. Se pune alternativ...

Tort Dobos

In Torturi la 1 Sep 2016

Ouale se separa si albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se bate in continuare pana se topeste zaharul si rezulta o bezea ferma si lucioasa. Se adauga apoi galbenusurile si untul topit si racit, apoi se lasa mixerul deoparte si se adauga faina, amestecand cu o lingura,...

Prajitura rasturnata cu prune

In Dulciuri la 22 Aug 2016

Intr-un vas se caramelizeaza cele 8 linguri de zahar si se tapeteaza vasul cu acest caramel. Peste caramel se pun jumatatile de prune. Peste prune se presara 1 lingura zahar, scortisoara si se pun bucatele de unt. Se bat cele 5 albusuri spuma, se adauga zaharul, se bate in continuare pana se...

Muffins cu afine

In Prajituri la 16 Aug 2016

  Intr-un bol se pun untul topit, ouale, iaurtul, zaharul, bicarbonatul de sodiu si se mixeaza. Se adauga apoi faina amestecata cu praful de copt, vanilia si coaja de lamaie si se amesteca cu mixerul pana cand compozitia devine omogena si capata consistenta unei smantani groase. Se adauga...

Spuma de mure

In Dulciuri la 31 Iul 2016

Albusul se bate spuma, apoi se adauga treptat zaharul si se bate pana se topesc cristalele de zahar. Se adauga sucul de lime si murele si se bate cu mixerul pana rezulta o spuma ferma, aromata si frumos colorata. :D Se serveste rece si e delicioasa.

Inghetata de mure

In Dulciuri la 27 Iul 2016

Pentru inghetatele cu iaurt, e recomandat sa se foloseasca un iaurt gras de tipul celui grecesc. (Cel mai bun in opinia mea e cel de la Lidl, cu 10% grasime, sau iaurtul Olympus. Eu am avut iaurt Cedra de la Napolact, cu 6% grasime si a fost foarte bun si acesta. Frisca am folosit 100 ml naturala...

Tiramisu reţetă originală, cu zmeura

In Dulciuri la 12 Iul 2016

Tiramisu reţetă originală (Daca aveti timp si chef, puteti trece prin sita niste zmeura si puteti face un sirop dulce-acrisor cu care sa insiropati piscoturile, in locul cafelei. Eu am preferat cafeaua, pentru ca imi place combinatia de arome.) Mascarpone se mixeaza impreuna cu zaharul...

Gogosi la cuptor

In Dulciuri la 7 Iul 2016

   In cuva masinii de paine se introduc ingredientele in ordine, dupa cum urmeaza: laptele caldut, untul topit, uleiul, oul, galbenusurile, zaharul, zaharul vanilat, coaja de portocale, faina si in final drojdia. Se seteaza masina pe programul de framantare si dospire si la...

Spuma de zmeura

In Dulciuri la 5 Iul 2016

Apa se pune la fiert impreuna cu zaharul, pentru 5 minute, timp in care zaharul se topeste si siropul incepe sa se ingroase. Albusurile se bat spuma, apoi in fir subtire se toarna siropul fierbinte, batand in continuare pana rezulta o spuma ferma si lucioasa.Se adauga zmeura si se bate in...

Tarta crumble cu visine si mac

In Prajituri la 28 Iun 2016

Faina cu praful de copt si zaharul pudra se pun intr-un bol, se adauga untul rece si cu varful degetelor se amesteca pana cand are un aspect de firimituri, apoi se adauga oul si laptele. S-ar putea sa mai fie nevoie de 1 lingura sau 2 de faina, daca aluatul e prea lipicios. Aluatul se infoliaza...

Sorbet de cirese

In Dulciuri la 22 Iun 2016

Apa cu zaharul se fiert. Cand incepe sa se lege siropul, se ia de pe foc. Intr-un bol se pun ciresele curatate si bananele decojite. Se adauga si sucul de lamaie si cu blenderul vertical se mixeaza. Peste piureul de fructe se adauga siropul, se omogenizeaza si se pune intr-un vas in congelator...

Prajitura frageda cu mere - reteta delicioasa si usor de preparat

In Prajituri la 14 Iun 2016

Cum se prepara Prajitura frageda cu mere - reteta delicioasa si usor de preparat: Pentru aluat se amesteca faina cu praful de copt si indulcitorul pudra, se adauga untul rece si se amesteca cu varfurile degetelor pana cand capata consistenta si aspectul unor firimituri. Se adauga smantana,...

Panna cotta cu sos de capsuni

In Dulciuri la 12 Iun 2016

Se hidrateaza gelatina in 2 linguri de apa. Smantana pentru frisca, laptele, indulcitorul sau zaharul si esenta de vanilie se pun intr-un vas, la foc mic si se amesteca pana ajunge aproape de punctul de fierbere (dar nu trebuie sa fiarba). Se ia vasul de pe foc, se lasa cateva minute sa se mai...

Biscuiti cu unt, pentru bebelusi

In Dulciuri la 12 Iun 2016

Untul moale se spumeaza impreuna cu zaharul pudra si zaharul vanilat. Se adauga apoi galbenusul de ou si jumatate din faina. Se omogenizeaza, apoi se lasa mixerul deoparte si se adauga restul de faina, framantand cu mana. Aluatul rezultat se infasoara in folie alimentara si se pune in frigider...

Budinca de gris cu sos de capsuni

In Dulciuri la 10 Iun 2016

Intr-un vas se amesteca grisul cu zaharul, zaharul vanilat si coaja de lamaie si se adauga laptele fierbinte. Se pune vasul pe fo si se fierbe grisul pana se ingroasa, apoi se lasa sa se raceasca. Dupa ce grisul s-a racit, se adauga cele 4 galbenusuri si se omogenizeaza. Puteti amesteca cu...

Rulada diplomat cu capsuni

In Prajituri la 27 Mai 2016

Se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul, se bat in continuare pana se topeste zaharul, se adauga apoi galbenusurile, uleiul si se mixeaza, apoi se adauga faina, amestecand usor cu lingura de sus in jos. Se toarna amestecul in tava de la aragaz tapetata cu hartie de copt si se coace rulada...

Spuma de capsuni

In Dulciuri la 18 Mai 2016

Apa se pune la fiert impreuna cu zaharul, pentru 5 minute, timp in care zaharul se topeste si siropul incepe sa se ingroase. Albusurile se bat spuma, apoi in fir subtire se toarna siropul fierbinte. Aici va va ajuta un mixer cu stativ sau putina indemanare. :D Eu am ales varianta a doua, pentru...

Tort fraisier

In Dulciuri la 12 Mai 2016

Se bat albusurile spuma, apoi se adauga zaharul in doua reprize se se bat in continuare pana se topeste zaharul si nu se mai simt cristalele. Se adauga apoi galbenusurile si se omogenizeaza. Apoi se adauga faina, amestecand cu o paleta cu miscari usoare, de jos in sus, avand grija sa nu se lase...

Afisate 31 - 60 din 353 retete    

Postari recente

publicat la 07.12.2021

Salata Coleslaw

publicat la 06.12.2021

Desert bilute Zserbo

Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Zâmbește! E încă legal și neimpozitabil.

 
 
 
Retete preferate
Alba ca zapada

Voturi:44

Omleta cu spaghete

Voturi:28

Negrese cu nucă

Voturi:39

Toate retetele preferate
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]