Sa aprinzi focul in cuptor pe vremea asta e crima si pedeapsa. Dar pentru o astfel de tarta merita. ;)
Faina cu praful de copt si zaharul pudra se pun intr-un bol, se adauga untul rece si cu varful degetelor se amesteca pana cand are un aspect de firimituri, apoi se adauga oul si laptele. S-ar putea sa mai fie nevoie de 1 lingura sau 2 de faina, daca aluatul e prea lipicios. Aluatul se infoliaza si se pune in frigider o ora. (Eu l-am pus in congelator pana cand am pregatit umplutura si crumble-ul.)
Se scoate apoi aluatul, se intinde intr-o forma de tarta (preferabil una termorezistenta, care nici nu se lipeste).
Albusurile se bat spuma, apoi se adauga zaharul pudra si zaharul vanilat si se bat in continuare pana rezulta o bezea ferma si lucioasa. Se adauga macul macinat, coaja rasa de lamaie, faina amestecata cu praful de copt si laptele, amestecand usor cu o spatula pana cand compozitia se omogenizeaza. Compozitia se toarna peste aluatul fraged din tava de tarta si se aseaza deasupra visinele fara samburi si scurse de surplusul de zeama.
Intr-un bol se pune faina si zaharul pudra, apoi se adauga untul rece si cu varful degetelor se amesteca pana cand are un aspect de faramituri. Aceste faramituri se pun peste umplutura. Se introduce tava in cuptorul preincalzit si se coace tarta timp de 35-40 minute, pana cand crumble-ul devine auriu.