Fursecuri 1 - 2 - 3

de Criss in Prajituri, 22 Dec 2016 | 18078 vizualizari

 

 "Bunatati pentru colindatori".
O reteta de fursecuri mai simpla decat aceasta, nu cred ca exista. Denumirea de "fursecuri 1-2-3" vine de la proportia de ingrediente, care trebuie respectata si anume, 100 g zahar - 200 g unt - 300 g faina.  Mai adaugati un ou si extract de vanilie si aveti reteta completa. :) Dar detaliez mai jos reteta si va spun si micile secrete, pentru ca si voua sa va iasa perfecte aceste prajiturele fragede, aromate, dragalase.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 300 g faina
  • 200 g unt moale
  • 100 g zahar pudra
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1 ou
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri 1 - 2 - 3:

Se spumeaza untul moale cu zaharul pudra. Se adauga oul si se omogenizeaza. La final, se adauga faina, amestecand cu o spatula pana se formeaza un aluat destul de moale si cremos, care se inveleste in folie alimentara si se pune in frigider pentru o ora. Dupa o ora de stat la frigider, aluatul se va intari putin si va fi mai usor de lucrat. Se intinde aluatul pe planseta bine infainata. La fel, se da cu faina si sucitorul, pentru ca aluatul sa nu se lipeasca de el. Eu am intins prima data cam 1/3 din aluat, restul l-am lasat in frigider. Dar, pentru a nu intampina probleme, puteti adauga de la inceput inca 50 g faina, deci 350 in loc de 300 si atunci, aluatul nu va mai fi atat de lipicios si greu de intins. Oricum, se lucreaza pe planseta infainata. Se intinde aluatul intr-o foaie subtire (3-4 mm) si se decupeaza cerculete. Aceste cerculete se pun in tava pe hartia de copt si se decupeaza mijlocul cerculetelor, astfel incat, fiecarui biscuite intreg sa-i corespunda unul decupat. Eu am preferat sa decupez mijlocul direct in tava, pentru ca fiind foarte fragede, s-ar fi rupt sau s-ar fi deformat . Asa, si-au pastrat forma, dupa cum vedeti in poze. Se coc fursecurile la foc mic, pe treapta a doua a aragazului, timp de 8-10 minute. Ele trebuie sa ramana albe si doar pe fund sa devina usor aurii.  Se lasa sa se raceasca, apoi se lipesc cu gemul preferat. Eu am folosit gem de caise si gem de capsuni. Se pudreaza cu zahar si se pastreaza in cutii de tabla, inchise ermetic. Rezista si 2 saptamani si pe masura ce stau, se fragezesc si mai mult.
Am uitat sa va spun, din cantitatile de mai sus, mi-au iesit 3 tavi a cate 24 bucati fiecare, deci in total 36 fursecuri lipite. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri 1 - 2 - 3" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Trigoane cu mere