Cei mai buni coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss in Dulciuri, 6 Dec 2016 | 30756 vizualizari

 

Coltunasii sunt niste preparate specifice zonei Moldovei, dar oarecum imprumutati de la rusi. Si chiar daca am si eu origini moldovenesti, pana azi n-am facut niciodata coltunasi. Am facut in schimb ravioli, care sunt cam tot asa ceva. Dar cu siguranta, voi mai pregati astfel de coltunasi cu branza dulce, pentru ca au avut mare succes si tuturor le-a placut. In zona moldovei, acesti coltunasi cu branza dulce se servesc cu unt topit, zahar si smantana. Eu am rumenit putin pesmet in unt si am tavalit coltunasii prin pesmet si apoi am presarat zahar deasupra. Noua ne-au placut mai mult astfel, ni s-au parut cei mai buni coltunasi moldovenesti cu branza dulce

 

INGREDIENTE

Ingrediente Cei mai buni coltunasi moldovenesti cu branza dulce

  • Ingrediente aluat:
  • 350 g faina
  • 2 oua 
  • 1 lingura ulei
  • 2-3 linguri apa
  • Ingrediente umplutura:
  • 350 g branza de vaci
  • 3 lunguri zahar
  • 1 ou
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de la o jumatate de lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cei mai buni coltunasi moldovenesti cu branza dulce:

Preparare Cei mai buni coltunasi moldovenesti cu branza dulce

Aluatul pentru coltunasi este asemanator cu cel din care se fac si taieteii. Eu, la taietei, pun doar faina si oua, dar la coltunasi am adaugat si ulei si apa. Faina se pune intr-un vas si se face o gaura in mijloc. Se adauga ouale, uleiul si se amesteca. Treptat, se adauga si apa si se omogenizeaza pana se obtine un aluat elastic si nelipicios. Aluatul se intinde intr-o foaie dreptunghiulara cam de 3 mm grosime si se decupeaza cercuri. Fiecare cerc se pune in forma pentru ravioli, in mijloc se pune o lingurita de umplutura, se inchide forma si se lipesc marginile. Pentru mai multa siguranta, puteti presa marginea cu o furculita.  Ingredientele pentru umplutura se pun intr-un bol, se amesteca pana rezulta o crema fina. Daca branza e mai apoasa, se scurge in prealabil, eventual se poate adauga si o lingurita de gris care va absorbi umezeala in exces. Eu am avut o branza cremoasa, astfel ca n-a trebuit scursa.  Coltunasii se fierb in apa cu putina sare, se fierb aproximativ 8 minute, pana se ridica la suprafata, se scurg si se servesc cu unt topit, zahar, smantana sau pesmet rumenit in unt si zahar deasupra.

Ne place mult si varianta propusa de Merisor - coltunasi cu carne tocata preparati la cuptor

Excelenti si Coltunasii cu cartofi si sos de ciuperci (de post)

Ce ziceti de varianta de Coltunasi cu cartofi?

Daca ti-a placut reteta noastra "Cei mai buni coltunasi moldovenesti cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cheesecake cu fructe de padure