Alba ca zapada

de ionela2682 in Prajituri, 12 Mar 2011 | 18597 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 7 lg zahar,
  • 7 lg ulei,
  • 7 lg lapte acru(sau lapte),
  • 2 oua,
  • sare,
  • 1 plic amoniac stins in putina zeama de lamaie sau otet,
faina cat cuprinde,
Crema se prepara din :
  • 1 l lapte,
  • 9 lg faina,
  • 1 pachet unt,
  • 1cana zahar(+ 2-3 linguri zahar pudra),
  • 1 lamaie,
 
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Alba ca zapada:

Mixam pentru inceput zaharul cu ouale si iaurtul ,adaugam amoniacul stins,omogenizam, dupa care incepem sa adaugam faina pana obtinem un aluat tare.Impartim aluatul obtinut in 4 bucati pe care le vom intinde intava unsa cu ulei

pentru crema se procedeaza in felul urmator:
intr-o cana de lapte se adauga faina si se mixeaza bine   nu raman cocoloase(eventual folositi mixerul) , restul de lapte se pune pe focimpreuna cu  1 cana de zahar, la baie de aburi,iar in momentul in care incepe sa fiarba se adauga si restul de lapte cu faina , se amesteca continuu pana se ingroasa bine,se lasa la racit.Untul se bate spuma cu zaharul pudra dupa care incepem sa adaugam din crema de unt preparata inainte si racita, cate o lingura pe rand la final adaugam coaja si sucul de la o lamaie. Cu crema astfel obtinuta ungem foile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Alba ca zapada" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

ionela2682 1

14.03.2011, 14:58

goldielocks e binevenit comentariul tau ...asa ziceam si eu ,amoniacul este amoniac!

adry88 1

09.06.2011, 15:33

Msclaudish 1

28.03.2012, 09:27

foarte gustoasa si pufoasa prajitura, credetima am facut o si eu.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Kasekuchen