Alba ca zapada

de ionela2682 in Prajituri, 12 Mar 2011 | 19253 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 7 lg zahar,
  • 7 lg ulei,
  • 7 lg lapte acru(sau lapte),
  • 2 oua,
  • sare,
  • 1 plic amoniac stins in putina zeama de lamaie sau otet,
faina cat cuprinde,
Crema se prepara din :
  • 1 l lapte,
  • 9 lg faina,
  • 1 pachet unt,
  • 1cana zahar(+ 2-3 linguri zahar pudra),
  • 1 lamaie,
 
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Alba ca zapada:

Mixam pentru inceput zaharul cu ouale si iaurtul ,adaugam amoniacul stins,omogenizam, dupa care incepem sa adaugam faina pana obtinem un aluat tare.Impartim aluatul obtinut in 4 bucati pe care le vom intinde intava unsa cu ulei

pentru crema se procedeaza in felul urmator:
intr-o cana de lapte se adauga faina si se mixeaza bine   nu raman cocoloase(eventual folositi mixerul) , restul de lapte se pune pe focimpreuna cu  1 cana de zahar, la baie de aburi,iar in momentul in care incepe sa fiarba se adauga si restul de lapte cu faina , se amesteca continuu pana se ingroasa bine,se lasa la racit.Untul se bate spuma cu zaharul pudra dupa care incepem sa adaugam din crema de unt preparata inainte si racita, cate o lingura pe rand la final adaugam coaja si sucul de la o lamaie. Cu crema astfel obtinuta ungem foile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Alba ca zapada" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu dovleac si mascarpone - Deliciu fin si aromat

de oanapl 7

ieri la 21:38

Brownie cu oreo - Desertul decadent care te cucerește

pe 14.03 la 17:06

Prăjitură Raffaello - Desert însiropat și delicios

pe 14.03 la 16:30

Legume crocante la cuptor în crustă de panko - Cea mai bună si simplă rețetă de post

pe 14.03 la 09:47

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mac si crema de vanilie