Placinte cu prune

de Criss in Dulciuri, 20 Oct 2016 | 5037 vizualizari

 

Vremea urata de afara ne indeamna sa aprindem focul in cuptor, sa profitam de ultimele prune care se mai gasesc in piata si sa facem niste placinte pufoase, delicioase si aromate cu scortisoara. Si daca mai punem si masina de paine la munca, treaba noastra devine simpla de tot. ;)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente 12 bucati:
  • - 500 g faina
  • - 1 plic drojdie uscata dr. Oetker
  • - 100 g zahar
  • - 100 g unt topit
  • - 1 ou
  • - 1 galbenus
  • - 200 ml lapte
  • - 1 plic zahar vanilat
  • - coaja rasa de la o lamaie
  • Umplutura:
  • - 1 kg prune
  • - 3 linguri zahar
  • - 1/2 lingurita scortisoara
  • - 1 lingura gris sau pesmet +
  • - 1 galbenus pentru unsa placintele
  •  - zahar pudra pentru pudrat placintele
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu prune:

In cuva masinii de paine se pun mai intai laptele caldut, untul topit, oul, galbenusul, zaharul, vanilia, coaja de lamaie, faina si in final drojdia, avand grija sa nu intre in contact cu ingredientele lichide. Se seteaza masina de paine pe programul de framantare si dospire, care la masina mea e programul 8 si timp de 1 ora si 30 minute ea isi va face treaba. Intre timp ne ocupam de prune. Spalam prunele si le stergem cu prosoape de hartie, scoatem samburii si taiem prunele in sferturi. Adaugam zaharul, scortisoara si grisul, care are rolul de a absorbi surplusul de suc lasat de prune.  Cand aluatul e gata, il intindem intr-o foaie dreptunghiulara cam de jumatate de cm grosime si il impartim in 12 patrate. In mijlocul fiecarui patrat punem cate o lungura de prune, apoi pliem colturile asa cum se poate vedea in poza.  Punem placintele in tava pe hartie de copt, le ungem cu galbenus de ou si acoperim tava cu un prosop si mai lasam placintele sa creasca 20 minute, apoi le introducem in cuptorul preincalzit si le coacem aproximativ 30-35 minute, pana devin aurii.Le lasam sa se raceasca, apoi le pudram cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu prune