Prajitura rasturnata cu prune sau cu alte fructe (mere, pere, piersici, ananas, etc) este una dintre prajiturile simple, rapide, la indemana oricui, dar cu un rezultat spectaculos si delicios.
Intr-un vas se caramelizeaza cele 8 linguri de zahar si se tapeteaza vasul cu acest caramel. Peste caramel se pun jumatatile de prune. Peste prune se presara 1 lingura zahar, scortisoara si se pun bucatele de unt. Se bat cele 5 albusuri spuma, se adauga zaharul, se bate in continuare pana se topeste zaharul, se adauga si galbenusurile si coaja de lamaie, apoi amestecand cu lingura se adauga faina amestecata cu praful de copt. Se toarna compozitia obtinuta peste mere si se coace prajitura 35 minute . Cel mai bine e sa se faca testul cu scobitoarea. Se rastoarna prajitura si se lasa sa se raceasca apoi se serveste ca atare sau decorata cu frisca. Sau cu un glob de inghetata de vanilie....Eu am lasat-o simpla de aceasta data. Simpla si delicioasa!