Sunt tare ramasa in urma cu postarile, cred ca am cel putin 20 de retete care asteapta sa fie postate aici pe Bucataras. Din pacate timpul nu mi-e prieten. :D Azi va aduc o reteta simpla de chec, urmand sa vin si cu ceva mai bun in perioada urmatoare. :D Checurile nu sunt prajiturile mele favorite, totusi, uneori, rar de tot mai fac cate unul pentru ca e nu necesita mult timp si efort.
Intr-un bol se mixeaza untul moale cu zaharul pudra si zaharul vanilat. Se adauga apoi pe rand ouale intregi, iaurtul si se mixeaza bine. Se adauga faina amestecata cu praful de copt. Cam 3 linguri din compozitie punem intr-un bol si adaugam cacao, amestecam si omogenizam. Se pune alternativ compozitie alba si maro si in final se pun visinele. Eu nu le-am decongelat si probabil fiind mai grele, s-au lasat la fund. Se introduce tava in cuptorul preincalzit si se coace prajitura 40 minute. Se face testul cu scobitoarea. Cand e gata, se rastoarna pe un gratar si se lasa sa se raceasca apoi se glazureaza. Pentru prima data am folosit glazura de la Dr. Oetker si am fost foarte multumita atat de gust cat si de consistenta. Plicul se introduce pentru 5 minute in apa fierbinte si glazura va fi suficient de fluida cat sa poata fi intinsa pe prajitura.