Gogosi la cuptor

de Criss in Dulciuri, 7 Iul 2016 | 4232 vizualizari

 

Astazi am trei copii in grija :D si am vrut sa-i rasfat cu niste gogosi pufoase, coapte in cuptor, nu prajite in ulei. Nu cred ca e nevoie sa va mai spun ce incantati sunt copiii. :) Ce nu va mai spun e cate grade am in bucatarie. Nici nu mai conteaza. 
Avantajul acestor gogosi fata de cele clasice este ca nefiind prajite, sunt mai sanatoase si mai putin calorice, nu se face miros in bucatarie, se simte doar aroma cojii de lamaie si a vaniliei, se fac toate deodata, stam langa aragaz o ora sa prajim gogosi. Asadar, daca aveti o masina de paine, va scuteste de timp si efort, o puneti la treaba si voi aveti doar de intins si decupat aluatul si mai apoi dupa coacere, de glazurat. In total cam 20-25 minute de lucru pentru 2 tavi de gogosi. ;) Aluatul pe care l-am folosit eu este unul universal 9cum imi place mie sa-i spun), il folosesc la cornuri, pariziene, cozonaci, gogosi, etc., cu mici adaugiri sau imbunatatiri. 

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente: - 500 g faina-100 g zahar-200 ml lapte-50 g unt topit-3 linguri ulei-1 ou-1 galbenus-1 plic zahar vanilat-coaja rasa de la o lamaie-1 plic drojdie uscata Dr.Oetker Glazura: -150 g ciocolata neagra -100 ml frisca lichida Pilos -50 g ciocolata alba -fulgi de ciocolata
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi la cuptor:

   In cuva masinii de paine se introduc ingredientele in ordine, dupa cum urmeaza: laptele caldut, untul topit, uleiul, oul, galbenusurile, zaharul, zaharul vanilat, coaja de portocale, faina si in final drojdia. Se seteaza masina pe programul de framantare si dospire si la finalul programului avem un aluat crescut, fin, matasos. Aluatul se intinde cam de grosimea unui deget si se decupeaza cu un pahar niste cercuri. Mijlocul l-am decupat cu ajutorul unui dui pentru ornat. Restul de aluat se aduna, se framanta putin si se procedeaza la fel, se intinde si se decupeaza. Se lasa gogosile la dospit minim 30 minute, apoi se coc in cuptorul preincalzit pana incep sa devina aurii deasupra. (cam 20-25 min, nu mai mult, ca sa nu devina uscate) Gogosile din cea de-a doua serie au iesit mai mari si mai pufoase, pentru ca au stat mai mult la crescut. Se glazureaza cu ciocolata. Eu am pudrat cateva cu zahar, pentru Daria, dar zaharul nu se prea prinde de ele, nefiind unse cu nimic) Mi-au iesit 2 tavi, deci in total 24 bucati. Daca aveti timp si chef sa va jucati, puteti glazura gogosile cu ciocolata alba sau in ciocolata alba sa adaugati coloranti si sa le faceti colorate. Puteti folosi bombonele colorate, fulgi de cocos sau ce va place, in functie de imaginatie.  (Imagini cu etapele nu am, din lipsa de timp, avand doi copii flamanzi si o pitica somnoroasa, m-am grabit sa-i impac pe toti. :D )
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

miki_a 1

09.07.2016, 11:09

Cele mai sanatoase gogosi iar aluatul e unul din cele mai spornice!

simona72 1

09.07.2016, 14:42

Criss 1

09.07.2016, 15:47

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura din albusuri cu cacao si nectarine