Se bat sau se mixeaza bine ouale cu iaurtul, zaharul si zaharul vanilat. Cand s-a topit zaharul se adauga faina amestecata cu praful de copt si se mixeaza in continuare. Fulgii de ciocolata se pun ultimii si se amesteca usor.
In tigaia unsa cu putin ulei se aseaza cate o lingura...
Se curata si se spala ceapa si morcovul,ceapa se toaca, morcovul se da pe razatoare. Pieptul de pui se spala, se curata si se taie cubulete. Se pun toate impreuna cu miezul de paine in masina de tocat sau robot de bucatarie si se amesteca bine.
La pasta astfel obtinuta se adauga sare, verdeata...
Se curata slanina de soric daca e cazul, se taie bucati mari si se pune la topit intr-o oala mare, la foc mic. Se amesteca din cand in cand cu o lingura de lemn pana se micsoreaza jumarile si plutesc in untura.
Dupa ce s-au racit un pic se scot cu o paleta, se sareaza , iar untura se toarna in...
Se taie ceapa felii si se trage in untura. Carnea se taie in imbucaturi mari si se arunca langa ceapa sa se rumeneasca, apoi se stinge cu vin si cu apa, se condimenteaza cu piper si boia si se lasa sa fiarba acoperita la foc mic.
Se curata perele de coaja, se taie in patru si se scot...
Cartofii se spala, se curata si se taie cuburi, apoi se pun la fiert in apa cu sare. Separat se fierbe oul tare.
Pieptul de pui se spala in apa rece, se curata si se pune la fiert. Spanacul se spala, se curata si se pune la fiert cu cartofii cand acestia sunt aproape fierti.
Dupa ce s-au...
Se curata ceapa si se toaca marunt. Se curata si marul si se taie in patru, se scoate cotorul, apoi se taie marul in felii subtiri.
Se caleste ceapa in unt, intr-o oala mare pana se inmoaie. Se scurge bine varza si se adauga peste ceapa impreuna cu marul. Se mai caleste putin, apoi se adauga...
Se curata ceapa si ardeiul si se taie felioare, apoi se prajesc in ulei impreuna cu ciupercile feliate pana scade zeama lasata de ele. Se condimenteaza cu sare si piper.
Se prepara sosul bechamel: se prajeste faina in unt, se adauga laptele rece amestecand mereu si se fierbe pana se ingrosa...
Se topeste ciocolata in microunde, apoi se intinde pe fata mai lata a biscuitilor. Se dau biscuitii la frigider pana se intareste ciocolata.
Pe fiecare biscuite se aseaza o pralina, apoi cu creionul pentru decor se formeaza in jurul lor snurulete.
Se topeste ciocolata pe aburi sau la microunde. Se dau piscoturile prin ciocolata si se aseaza pe o hartie de copt. Cu o furculita puteti desena "modele" prin ciocolata inainte sa se raceasca.
Bobitele de ciocolata se folosesc pe post de ochi. Se dau la frigider pana se intareste...
Fasolea se pune la inmuiat in apa rece de seara pana a doua zi. Se schimba apa si se pune la fiert. Dupa ce da in clocot se arunca apa, se pune alta apa calda si se fierbe cam o ora la foc potrivit impreuna cu frunzele de dafin.
Ceapa si morcovii se curata si se spala. Se toaca ceapa marunt,...
Pieptul de pui se curata si se spala, apoi se sterge bine de apa. Usturoiul se curata si se piseaza, apoi se amesteca cu restul ingredientelor pana se formeaza o pasta.
Se unge pieptul de pui cu pasta de mustar si se pune intr-o tava termorezistenta unsa cu putin ulei sau unt. Se toarna peste...
Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se mai bate pana se topeste. Se incorporeza amestecand incet galbenusurile si apoi faina amestecata cu praful de copt.
Se toarna aluatul intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit. Se face testul...
Cuburile de gheata se pun in blender impreuna cu 6 linguri de compot de ananas si se mixeaza pana se sparge gheata.
Se taie ananasul bucatele si banana rondele si se adauga in blender. Se mixeaza pana se omogenizeaza compozitia, apoi se toarna in pahare si se serveste.
Se fierb cartofii in coaja sau se curata si se taie cubulete si se fierb asa. Se dau pe razatoarea mare si se terciuesc.
Se incalzeste laptele si se amesteca cu sare cat va place, iar untul se freaca cu branza scursa bine.
Se pune laptele si untul in cartofi si se amesteca bine. Se adauga...
Se desfac conservele si se taie fiecare in felii mai grosute. Se bat ouale cu un praf de sare. Se trec feliile de carne prin faina, apoi prin ou si se prajesc in uleiul incins pana se rumenesc pe fiecare parte.
Ceapa, morcovii si radacinile de patrunjel se curata si se spala, apoi ceapa se taie marunt, iar radacinoasele se dau pe razatoare. Se pun la calit in uleiul incins pana se inmoaie, apoi se adauga aprox. 3 litri de apa si se lasa sa dea in clocot.
Intre timp se spala ciupercile, eventual se...
Se spala si se curata fructele, apoi se taie bucatele - nici prea mari dar nici mici.
Ananasul la cutie are avantajul ca e mai dulce decat cel natural si nu mai trebuie adaugat zahar la salata de fructe. Se amesteca fructele cu compotul de ananas si cu vinul.
Se lasa 30 minute sau o ora...
Se decongeleaza aluatul de foietaj, apoi se taie in dreptunghiuri suficient de mari cat sa invelesca cremvustii. Se pune cate un cremvusti pe fiecare bucata si se ruleaza astfel incat sa se inchida bine.
Rulourile se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se ung cu oul batut, apoi...
Se curata ceapa si morcovul. Ceapa se taie cubulete, iar morcovul rondele. Se pun la calit in uleiul incins pana se inmoaie, amestecand din cand in cand. Se spala si se curata carnita, apoi se prajeste putin impreuna cu legumele. Se adauga apa cat sa acopere carnea si se lasa sa fiarba aprox 20...
Se taie castravetii in doua si se lasa sa se scurga de zeama.
Feliile de sunca se ung cu branza topita din tub, se pune pe fiecare o felie de branza si se ruleaza. Se taie capetele la rulada, apoi se taie fiecare in doua.
Se foloseste ca baza alta felie de sunca pe care se pune in capat...
Se fierb ouale tari si se lasa sa se raceasca.
Intre timp rosiile se spala, apoi se taie un capacel pe partea cu cotorul si se scobesc de miez. Se lasa sa se usuce bine ca sa nu alunece de pe oua.
Se curata ouale de coaja si se taie albusul de la baza. Se scot usor galbenusurile si se...
Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se bat pana se obtine o spuma lipicioasa. Galbenusurile se amesteca bine cu uleiul apoi se adauga incet la albusuri. Faina se amesteca cu praful de copt si cu cacaua si se adauga la spuma incorporand usor. Se toarna intr-o tava...
Se amesteca bine intr-un bol toate ingredientele uscate, apoi se adauga ouale, uleiul si laptele si se mixeaza cateva minute. Se pune si cocosul si se amesteca.
Cu o lingurita se aseaza in fiecare forma aluatul, apoi se pune putina budinca de vanilie si se acopera cu cate o lingurita din...
Se fierb pastele conform cu instructiunile de pe ambalaj, apoi se strecoara bine.
Se spala dovleceii, se taie in doua, apoi in felii. Ceapa verde se curata si se spala, apoi se taie rondele. Se oparesc rosiile, se decojesc, li se scoate cotorul si se taie cubulete. Se taie carnatii...
Se pune la fiert apa cu zaharul,untul si cacaua si se lasa sa dea in clocot amestecand mereu. Dupa cateva clocote se ia de pe foc si se adauga laptele praf amestecand pana la omogenizare.
Se pune folie alimentara intr-o tava in care se toarna compozitia. Se lasa sa se raceasca dar nu se...
Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade.
Se bat bine ouale, se adauga iaurtul, se amesteca, se adauga chimenul, urda, telemeaua rasa, faina si se condimenteaza cu piper, dupa gust.
Se toarna amestecul intr-o tava unsa cu unt si se da la cuptor 30-40 de minute.
Se serveste cu smantana.
Se pune laptele la fiert impreuna cu untul si sarea. Cand fierbe se toarna faina dintr-o data si se amesteca bine pana se face crema. Se ia de pe foc si se amesteca pana se raceste.
Se adauga pe rand ouale si se mixeaza bine pana la omogenizare.
Se incinge uleiul si se prajesc gogoselele...
Cafeaua la filtru trebuie racita la frigider. Intr-un blender punem cafeaua, ciocolata, inghetata, laptele si gheata. Daca va place cafeaua mai dulcica (asa ca mie) puteti adauga si 2 lingurite de zahar.
Se amesteca bine cateva minute pana se omogenizeaza, apoi se toarna in pahar si se poate...
Se pune laptele la fiert, se adauga grisul in ploaie cand fierbe amestecand bine si se fierbe pana se incheaga (in reteta nu scrie dar eu pun in gris un praf de sare si 2 linguri de zahar).
Se unge cu unt o tava termorezistenta si se tapeteaza cu pesmet, apoi se intinde in strat egal...
Se bat bine ouale cu un praf de sare, se adauga faina si laptele si se amesteca pana se omogenizeaza. Se da aluatul la frigider ptr aprox. o ora.
Ciupercile (sau carnea) se spala si se curata (daca este cazul) si se toaca marunt. Se curata si se toaca ceapa. Se pune uleiul la incins si...
Blinii dulci&ciocolatoase
Se bat sau se mixeaza bine ouale cu iaurtul, zaharul si zaharul vanilat. Cand s-a topit zaharul se adauga faina amestecata cu praful de copt si se mixeaza in continuare. Fulgii de ciocolata se pun ultimii si se amesteca usor. In tigaia unsa cu putin ulei se aseaza cate o lingura...
Chiftelute din piept de pui la cuptor
Se curata si se spala ceapa si morcovul,ceapa se toaca, morcovul se da pe razatoare. Pieptul de pui se spala, se curata si se taie cubulete. Se pun toate impreuna cu miezul de paine in masina de tocat sau robot de bucatarie si se amesteca bine. La pasta astfel obtinuta se adauga sare, verdeata...
Jumari
Se curata slanina de soric daca e cazul, se taie bucati mari si se pune la topit intr-o oala mare, la foc mic. Se amesteca din cand in cand cu o lingura de lemn pana se micsoreaza jumarile si plutesc in untura. Dupa ce s-au racit un pic se scot cu o paleta, se sareaza , iar untura se toarna in...
Mancare de pere cu carne
Se taie ceapa felii si se trage in untura. Carnea se taie in imbucaturi mari si se arunca langa ceapa sa se rumeneasca, apoi se stinge cu vin si cu apa, se condimenteaza cu piper si boia si se lasa sa fiarba acoperita la foc mic. Se curata perele de coaja, se taie in patru si se scot...
Pui cu spanac si cartofi
Cartofii se spala, se curata si se taie cuburi, apoi se pun la fiert in apa cu sare. Separat se fierbe oul tare. Pieptul de pui se spala in apa rece, se curata si se pune la fiert. Spanacul se spala, se curata si se pune la fiert cu cartofii cand acestia sunt aproape fierti. Dupa ce s-au...
Cotlet de porc cu varza murata
Se curata ceapa si se toaca marunt. Se curata si marul si se taie in patru, se scoate cotorul, apoi se taie marul in felii subtiri. Se caleste ceapa in unt, intr-o oala mare pana se inmoaie. Se scurge bine varza si se adauga peste ceapa impreuna cu marul. Se mai caleste putin, apoi se adauga...
Lasagne cu ciuperci
Se curata ceapa si ardeiul si se taie felioare, apoi se prajesc in ulei impreuna cu ciupercile feliate pana scade zeama lasata de ele. Se condimenteaza cu sare si piper. Se prepara sosul bechamel: se prajeste faina in unt, se adauga laptele rece amestecand mereu si se fierbe pana se ingrosa...
Palarioare pentru vrajitoare
Se topeste ciocolata in microunde, apoi se intinde pe fata mai lata a biscuitilor. Se dau biscuitii la frigider pana se intareste ciocolata. Pe fiecare biscuite se aseaza o pralina, apoi cu creionul pentru decor se formeaza in jurul lor snurulete.
Fantome ciocolatoase
Se topeste ciocolata pe aburi sau la microunde. Se dau piscoturile prin ciocolata si se aseaza pe o hartie de copt. Cu o furculita puteti desena "modele" prin ciocolata inainte sa se raceasca. Bobitele de ciocolata se folosesc pe post de ochi. Se dau la frigider pana se intareste...
Fasole cu carnaciori
Fasolea se pune la inmuiat in apa rece de seara pana a doua zi. Se schimba apa si se pune la fiert. Dupa ce da in clocot se arunca apa, se pune alta apa calda si se fierbe cam o ora la foc potrivit impreuna cu frunzele de dafin. Ceapa si morcovii se curata si se spala. Se toaca ceapa marunt,...
Piept de pui cu mustar la cuptor
Pieptul de pui se curata si se spala, apoi se sterge bine de apa. Usturoiul se curata si se piseaza, apoi se amesteca cu restul ingredientelor pana se formeaza o pasta. Se unge pieptul de pui cu pasta de mustar si se pune intr-o tava termorezistenta unsa cu putin ulei sau unt. Se toarna peste...
Tarta fluturash
Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se mai bate pana se topeste. Se incorporeza amestecand incet galbenusurile si apoi faina amestecata cu praful de copt. Se toarna aluatul intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit. Se face testul...
Smoothie cu ananas
Cuburile de gheata se pun in blender impreuna cu 6 linguri de compot de ananas si se mixeaza pana se sparge gheata. Se taie ananasul bucatele si banana rondele si se adauga in blender. Se mixeaza pana se omogenizeaza compozitia, apoi se toarna in pahare si se serveste.
Piure ardelenesc inverzit
Se fierb cartofii in coaja sau se curata si se taie cubulete si se fierb asa. Se dau pe razatoarea mare si se terciuesc. Se incalzeste laptele si se amesteca cu sare cat va place, iar untul se freaca cu branza scursa bine. Se pune laptele si untul in cartofi si se amesteca bine. Se adauga...
Snitele ultra-rapide
Se desfac conservele si se taie fiecare in felii mai grosute. Se bat ouale cu un praf de sare. Se trec feliile de carne prin faina, apoi prin ou si se prajesc in uleiul incins pana se rumenesc pe fiecare parte.
Supa de ciuperci cu smantana
Ceapa, morcovii si radacinile de patrunjel se curata si se spala, apoi ceapa se taie marunt, iar radacinoasele se dau pe razatoare. Se pun la calit in uleiul incins pana se inmoaie, apoi se adauga aprox. 3 litri de apa si se lasa sa dea in clocot. Intre timp se spala ciupercile, eventual se...
Salata alcoolizata
Se spala si se curata fructele, apoi se taie bucatele - nici prea mari dar nici mici. Ananasul la cutie are avantajul ca e mai dulce decat cel natural si nu mai trebuie adaugat zahar la salata de fructe. Se amesteca fructele cu compotul de ananas si cu vinul. Se lasa 30 minute sau o ora...
Rulouri cu cremvusti
Se decongeleaza aluatul de foietaj, apoi se taie in dreptunghiuri suficient de mari cat sa invelesca cremvustii. Se pune cate un cremvusti pe fiecare bucata si se ruleaza astfel incat sa se inchida bine. Rulourile se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se ung cu oul batut, apoi...
Mazare cu pui si galuste
Se curata ceapa si morcovul. Ceapa se taie cubulete, iar morcovul rondele. Se pun la calit in uleiul incins pana se inmoaie, amestecand din cand in cand. Se spala si se curata carnita, apoi se prajeste putin impreuna cu legumele. Se adauga apa cat sa acopere carnea si se lasa sa fiarba aprox 20...
Melcisori
Se taie castravetii in doua si se lasa sa se scurga de zeama. Feliile de sunca se ung cu branza topita din tub, se pune pe fiecare o felie de branza si se ruleaza. Se taie capetele la rulada, apoi se taie fiecare in doua. Se foloseste ca baza alta felie de sunca pe care se pune in capat...
Ciupercute
Se fierb ouale tari si se lasa sa se raceasca. Intre timp rosiile se spala, apoi se taie un capacel pe partea cu cotorul si se scobesc de miez. Se lasa sa se usuce bine ca sa nu alunece de pe oua. Se curata ouale de coaja si se taie albusul de la baza. Se scot usor galbenusurile si se...
Tortulet Eliza
Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se bat pana se obtine o spuma lipicioasa. Galbenusurile se amesteca bine cu uleiul apoi se adauga incet la albusuri. Faina se amesteca cu praful de copt si cu cacaua si se adauga la spuma incorporand usor. Se toarna intr-o tava...
Briose negricioase cu cocos si budinca
Se amesteca bine intr-un bol toate ingredientele uscate, apoi se adauga ouale, uleiul si laptele si se mixeaza cateva minute. Se pune si cocosul si se amesteca. Cu o lingurita se aseaza in fiecare forma aluatul, apoi se pune putina budinca de vanilie si se acopera cu cate o lingurita din...
Budinca cu dovlecei si carnaciori
Se fierb pastele conform cu instructiunile de pe ambalaj, apoi se strecoara bine. Se spala dovleceii, se taie in doua, apoi in felii. Ceapa verde se curata si se spala, apoi se taie rondele. Se oparesc rosiile, se decojesc, li se scoate cotorul si se taie cubulete. Se taie carnatii...
Baton de cacao
Se pune la fiert apa cu zaharul,untul si cacaua si se lasa sa dea in clocot amestecand mereu. Dupa cateva clocote se ia de pe foc si se adauga laptele praf amestecand pana la omogenizare. Se pune folie alimentara intr-o tava in care se toarna compozitia. Se lasa sa se raceasca dar nu se...
Turta cu chimen
Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Se bat bine ouale, se adauga iaurtul, se amesteca, se adauga chimenul, urda, telemeaua rasa, faina si se condimenteaza cu piper, dupa gust. Se toarna amestecul intr-o tava unsa cu unt si se da la cuptor 30-40 de minute. Se serveste cu smantana.
Gogosele pentru "zupa"
Se pune laptele la fiert impreuna cu untul si sarea. Cand fierbe se toarna faina dintr-o data si se amesteca bine pana se face crema. Se ia de pe foc si se amesteca pana se raceste. Se adauga pe rand ouale si se mixeaza bine pana la omogenizare. Se incinge uleiul si se prajesc gogoselele...
Mocca milkshake
Cafeaua la filtru trebuie racita la frigider. Intr-un blender punem cafeaua, ciocolata, inghetata, laptele si gheata. Daca va place cafeaua mai dulcica (asa ca mie) puteti adauga si 2 lingurite de zahar. Se amesteca bine cateva minute pana se omogenizeaza, apoi se toarna in pahar si se poate...
Placinta saseasca
Se pune laptele la fiert, se adauga grisul in ploaie cand fierbe amestecand bine si se fierbe pana se incheaga (in reteta nu scrie dar eu pun in gris un praf de sare si 2 linguri de zahar). Se unge cu unt o tava termorezistenta si se tapeteaza cu pesmet, apoi se intinde in strat egal...
Clatite brasovene
Se bat bine ouale cu un praf de sare, se adauga faina si laptele si se amesteca pana se omogenizeaza. Se da aluatul la frigider ptr aprox. o ora. Ciupercile (sau carnea) se spala si se curata (daca este cazul) si se toaca marunt. Se curata si se toaca ceapa. Se pune uleiul la incins si...