O mancarica simpla si buna, nimic spectaculos...reteta a suferit putine modificari, mama o facea cu rantas si boia, eu pun suc de rosii...ce sa-i faci, nu mai respectam traditia, ne dorim doar o digestie mai usoara :))
Se curata ceapa si morcovul. Ceapa se taie cubulete, iar morcovul rondele. Se pun la calit in uleiul incins pana se inmoaie, amestecand din cand in cand. Se spala si se curata carnita, apoi se prajeste putin impreuna cu legumele. Se adauga apa cat sa acopere carnea si se lasa sa fiarba aprox 20 de minute.
Intre timp se pregatesc galustele. Se pun la fiert 3 l apa cu sare. Se bat ouale cu un praf de sare, se adauga faina si se amesteca pana la omogenizare. Aluatul nu trebuie sa fie prea tare. Cand apa clocoteste se rup cu o lingura uda galuste subtiri (ele isi vor dubla volumul) si se arunca in apa. Se lasa sa fiarba pana se ridica toate la suprafata, apoi se scot cu spumiera si se lasa sa se scurga.
Se adauga mazarea si galustele la mancare, se condimenteaza cu sare si piper, iar dupa ce fierbe cateva minute se pune si sosul de rosii. Se lasa sa mai dea cateva clocote si apoi e gata.
1
cand carnita e aproape fiarta, se mai poate adauga si putin vin