Mazare cu pui si galuste

de Corinuta in Pui, 26 Oct 2010 | 13160 vizualizari

 

O mancarica simpla si buna, nimic spectaculos...reteta a suferit putine modificari, mama o facea cu rantas si boia, eu pun suc de rosii...ce sa-i faci, nu mai respectam traditia, ne dorim doar o digestie mai usoara :))

 

INGREDIENTE

  • 600 g carnita de pui(de care va place sau aveti prin frigider)
  • 600 g mazare (congelata sau din conserva)
  • 1 morcov
  • 1 ceapa mare
  • 2 linguri ulei
  • 250 ml suc de rosii/bulion
  • sare,piper macinat
  • Ptr galuste:
  • 4 oua
  • 2 cesti de faina
  • un praf de sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mazare cu pui si galuste:

Se curata ceapa si morcovul. Ceapa se taie cubulete, iar morcovul rondele. Se pun la calit in uleiul incins pana se inmoaie, amestecand din cand in cand. Se spala si se curata carnita, apoi se prajeste putin impreuna cu legumele. Se adauga apa cat sa acopere carnea si se lasa sa fiarba aprox 20 de minute.

Intre timp se pregatesc galustele. Se pun la fiert 3 l apa cu sare. Se bat ouale cu un praf de sare, se adauga faina si se amesteca pana la omogenizare. Aluatul nu trebuie sa fie prea tare. Cand apa clocoteste se rup cu o lingura uda galuste subtiri (ele isi vor dubla volumul) si se arunca in apa. Se lasa sa fiarba pana se ridica toate la suprafata, apoi se scot cu spumiera si se lasa sa se scurga.

Se adauga mazarea si galustele la mancare, se condimenteaza cu sare si piper, iar dupa ce fierbe cateva minute se pune si sosul de rosii. Se lasa sa mai dea cateva clocote si apoi e gata.

TIPS-URI

1

cand carnita e aproape fiarta, se mai poate adauga si putin vin

Daca ti-a placut reteta noastra "Mazare cu pui si galuste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Buturuga de Crăciun tip Forêt-Noire

ieri la 21:41

Tort cu crema de portocale, ciocolata si ananas

de Rocsi 9

ieri la 19:44

Prăjitura răsturnată cu clementine

de RODIMUR 8

ieri la 17:00

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

pe 27.12 la 10:30

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui gratinate cu maioneza cu iaurt si cascaval