Daca Danut a spus ca e foarte buna, el, care URASTE ciorbele, mai trebuie sa completez ceva? :P
Conecteaza slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4,7 l la sursa de curent.
Pregateste toate radacinoasele (ceapa, pastarnacul, telina, patrunjelul) spalandu-le si curatandu-le de coaja.
Ceapa toac-o marunt iar pe restul da-le pe razatoare.
Pune-le-n vasul de ceramica al aparatului Crock-Pot si toarna peste ele 3 l apa.
Porneste aparatul si seteaza-l pe programul High, 5:30.
Pregateste perisoarele amestecand carnea tocata cu oul, orezul inmuiat cateva minute in apa fierbinte si scurs bine, patrunjelul, putin marar, sare si piper.
Modeleaza cu mainile umede perisoare si aseaza-le pe o farfurie.
Adauga-le-n vasul Crock-Pot dupa ce au trecut 2 ore de la inceperea programului.
Adauga si uleiul, ardeiul spalat si taiat cubulete mici si putina sare.
Dupa inca o ora adauga celelalte 3 linguri de orez spalat bine.
Cu jumatate de ora inainte de a se finaliza programul adauga borsul de putina si potriveste gustul de sare si piper.
Bate bine cele doua galbenusuri, amesteca-le cu leusteanul tocat si adauga peste ele doua polonice din ciorba. Omogenizeaza si adauga in ciorba amestecul inainte cu 15 minute de a fi gata programul. Tot atunci adauga si mararul si patrunjelul tocate.
Serveste fierbinte, cu sau fara smantana.
Noi am pus la servire, suntem fani ai ciorbelor cu smantana ;)