1. Varza se spala bine si se indeparteaza primele frunze.
2. Se spala si se curata ceapa, morcovul, ardeii, rosiile si radacina de patrunjel. Se toaca marunt (eu am folosit robotul de bucatarie) si se pun la fiert in putina apa cu ulei aproximativ 15 minute.
3. Adaugam carnea de vita fiarta...
1. Spalati carnea, taiati-o cubulete si puneti-o la fiert 2 ore la foc mic intr-o oala semiacoperita.
2. Spalati, curatati ardeii de samburi si taiatii fasii subtiri.
3. Curatati, spalati si taiati marunt cu ajutorul robotului de bucatarie morcovii si cepele.
4. In 3 -4 linguri de ulei...
1. Spalati pulpele si aripile, apoi lasati-le la uscat pe un prosop absorbant.
2. Topiti untul la foc domol, adaugati carnea, lasati-o sa se rumeneasca frumos pe ambele parti, adaugati laptele. Lasati sa fiarba totul la foc moderat.
3. Cand laptele se evapora la jumatate adaugati stafidele,...
1. Ardeii se coc pe gratarul de aragaz, se intorc pe toate partile pentu a se rumeni frumos si se curata intr-un bol cu apa rece. Se lasa la scurs.
2. Spalam pieptul de pui, il lasam sa se usuce pe un prosop absorbant si-l taiem fasii subtiri.
3. Curatam si spalam ceapa, apoi o...
1. Taiem ceafa in felii groase de un deget. Le punem piper si sare dupa gust.
2. Cand focul gratarului s-a domolit, se vad numai carbunii, stergem bine gratarul cu o perie de sarma si apoi il ungem bine cu o bucatica de sunca.
3. Asezam feliile de carne si le intoarcem de pe o parte pe alta...
Pulpele se spala bine, se curata si se usuca cu ajutorul servetelelor absorbante.
Se pune la incins uleiul si se adauga pulpele.
Intre timp spalam si curatam usturoiul si ridichile. Usturoiul il taiem marunt, iar ridichile felii subtiri. Se adauga peste pulpe, lasam 1 - 2 minute si...
1. Se spala bine pipotele si inimile si se pun la fiert. Apa nu trebuie sa le acopere decat pe jumatate, se acopera oala si se mai amesteca din cand in cand.
2. Se lasa pana cand se inmoie pipotele si se aduga ceapa taiata rondele.
3. Cand lichidul este aproape evaporat si cepa...
1.Curcanul se spala bine, se usuca cu un prosop absorbant, se dezoseaza pieptul de curcan cu atentie sa nu rupem foarte tare piele de pe piept si se pune la marinat 24 de ore ( dafin , ienihibar, sare , piper , apa, sos soia , zahar, boia dulce si picant si usturoiul)....
1.Puiul se spala bine, se usuca cu un prosop absorbant, se dezoseaza pieptul de pui ( http://www.bucataras.ro/retete/pastrama-din-piept-de-pui-45527.html ) cu atentie sa nu rupem foarte tare piele de pe piept si se pune la marinat 24 de ore (dafin, ienihibar, sare, piper, apa, sos soia,...
1. Arpacasul se pune la inmuiat pentru 2 ore si carne de pui la fiert pentru 40 - 50 de minute ( era cocos de tara)
2. Carnea se scoate, se lasa la racit, se dezoseaza si se pune la marinat in putin sos worcestershire, sos soia si ulei de masline.
3. Punem la calit ceapa taiata...
1. Pieptul de pui, fara piele, se taie fasii subtiri si se rumeneste putin in 2 - 3 linguri de ulei de masline.
2. Cand este putin rumenit se adauga vinul, dupa 5 minute si sosul de soia.
3. Adaugam lamele de bambus si lasam inca 5 minute.
4. La sfarsit punem ceapa taiata rondele 2...
1. Ceapa se curata si se taie solzisori. Se pune intr-o tigaie impreuna cu untul, inabusind-o 20 de min. Se sareaza si pipereaza dupa gust. O scoatem cu o paleta si o punem intr-un castron.
2. Adaugam carnea taiata fasii in sosul ramas in tigaie turnam supa. O lasam la fiert 20 de minute....
1. Carnea se spala bine, se usuca pe un prosop absorbant, se taie in felii groase de 2 cm si o batem bine. Feliile de carne bine batute se pun la marinat impreuna cu iaurtul, cateii de usturoi pisati, boia dulce si picanta, sare ( se poate inlocui cu sos de soia) si chimenul. Se lasa peste...
Se testeaza calitatea tuicii :)
1. Ceapa o curatam, o taiem marunt si o punem la calit in ulei incins impreuna cu putina sare.
2. Adaugam carnea taiata cubulete si lasam se faca in siuc propriu amestecand din cand in cand.
3. Cand sucul a scazut putin adaugam si usturoiul taiat feliute....
1. Puiul se taie ( eu am folosit pulpele, aripioarele si pieptul de pui dezosat), se spala bine si se usuca pe un prosop absorbant.
2. Ceapa se curata, se unge bine cu putin ulei de masline si se aseaza intr-un vas termorezistent impreuna cu o cana de sos de rosii.
3. Puiul se aseaza...
Varza dulce cu carne de vita
1. Varza se spala bine si se indeparteaza primele frunze. 2. Se spala si se curata ceapa, morcovul, ardeii, rosiile si radacina de patrunjel. Se toaca marunt (eu am folosit robotul de bucatarie) si se pun la fiert in putina apa cu ulei aproximativ 15 minute. 3. Adaugam carnea de vita fiarta...
Friptura de vita iute si crema de ciocolata
1. Spalati carnea, taiati-o cubulete si puneti-o la fiert 2 ore la foc mic intr-o oala semiacoperita. 2. Spalati, curatati ardeii de samburi si taiatii fasii subtiri. 3. Curatati, spalati si taiati marunt cu ajutorul robotului de bucatarie morcovii si cepele. 4. In 3 -4 linguri de ulei...
Pui cu lapte si stafide
1. Spalati pulpele si aripile, apoi lasati-le la uscat pe un prosop absorbant. 2. Topiti untul la foc domol, adaugati carnea, lasati-o sa se rumeneasca frumos pe ambele parti, adaugati laptele. Lasati sa fiarba totul la foc moderat. 3. Cand laptele se evapora la jumatate adaugati stafidele,...
Piept de pui cu ardei copti si rosii
1. Ardeii se coc pe gratarul de aragaz, se intorc pe toate partile pentu a se rumeni frumos si se curata intr-un bol cu apa rece. Se lasa la scurs. 2. Spalam pieptul de pui, il lasam sa se usuce pe un prosop absorbant si-l taiem fasii subtiri. 3. Curatam si spalam ceapa, apoi o...
Ceafa de porc la gratar
1. Taiem ceafa in felii groase de un deget. Le punem piper si sare dupa gust. 2. Cand focul gratarului s-a domolit, se vad numai carbunii, stergem bine gratarul cu o perie de sarma si apoi il ungem bine cu o bucatica de sunca. 3. Asezam feliile de carne si le intoarcem de pe o parte pe alta...
Pulpe de pui cu bere, usturoi si ridichi
Pulpele se spala bine, se curata si se usuca cu ajutorul servetelelor absorbante. Se pune la incins uleiul si se adauga pulpele. Intre timp spalam si curatam usturoiul si ridichile. Usturoiul il taiem marunt, iar ridichile felii subtiri. Se adauga peste pulpe, lasam 1 - 2 minute si...
Pipote si inimioare cu ceapa verde
1. Se spala bine pipotele si inimile si se pun la fiert. Apa nu trebuie sa le acopere decat pe jumatate, se acopera oala si se mai amesteca din cand in cand. 2. Se lasa pana cand se inmoie pipotele si se aduga ceapa taiata rondele. 3. Cand lichidul este aproape evaporat si cepa...
Curcan umplut
1.Curcanul se spala bine, se usuca cu un prosop absorbant, se dezoseaza pieptul de curcan cu atentie sa nu rupem foarte tare piele de pe piept si se pune la marinat 24 de ore ( dafin , ienihibar, sare , piper , apa, sos soia , zahar, boia dulce si picant si usturoiul)....
Pui umplut cu ceapa si mazare
1.Puiul se spala bine, se usuca cu un prosop absorbant, se dezoseaza pieptul de pui ( http://www.bucataras.ro/retete/pastrama-din-piept-de-pui-45527.html ) cu atentie sa nu rupem foarte tare piele de pe piept si se pune la marinat 24 de ore (dafin, ienihibar, sare, piper, apa, sos soia,...
Arpacas cu pui
1. Arpacasul se pune la inmuiat pentru 2 ore si carne de pui la fiert pentru 40 - 50 de minute ( era cocos de tara) 2. Carnea se scoate, se lasa la racit, se dezoseaza si se pune la marinat in putin sos worcestershire, sos soia si ulei de masline. 3. Punem la calit ceapa taiata...
Piept de pui cu bambus
1. Pieptul de pui, fara piele, se taie fasii subtiri si se rumeneste putin in 2 - 3 linguri de ulei de masline. 2. Cand este putin rumenit se adauga vinul, dupa 5 minute si sosul de soia. 3. Adaugam lamele de bambus si lasam inca 5 minute. 4. La sfarsit punem ceapa taiata rondele 2...
Tocana de carne cu ceapa
1. Ceapa se curata si se taie solzisori. Se pune intr-o tigaie impreuna cu untul, inabusind-o 20 de min. Se sareaza si pipereaza dupa gust. O scoatem cu o paleta si o punem intr-un castron. 2. Adaugam carnea taiata fasii in sosul ramas in tigaie turnam supa. O lasam la fiert 20 de minute....
Snitele de porc in crusta aromata
1. Carnea se spala bine, se usuca pe un prosop absorbant, se taie in felii groase de 2 cm si o batem bine. Feliile de carne bine batute se pun la marinat impreuna cu iaurtul, cateii de usturoi pisati, boia dulce si picanta, sare ( se poate inlocui cu sos de soia) si chimenul. Se lasa peste...
Gulas de porc cu zacusca si tuica
Se testeaza calitatea tuicii :) 1. Ceapa o curatam, o taiem marunt si o punem la calit in ulei incins impreuna cu putina sare. 2. Adaugam carnea taiata cubulete si lasam se faca in siuc propriu amestecand din cand in cand. 3. Cand sucul a scazut putin adaugam si usturoiul taiat feliute....
Pui si ceapa la cuptor in sos rosii si bulete de branza
1. Puiul se taie ( eu am folosit pulpele, aripioarele si pieptul de pui dezosat), se spala bine si se usuca pe un prosop absorbant. 2. Ceapa se curata, se unge bine cu putin ulei de masline si se aseaza intr-un vas termorezistent impreuna cu o cana de sos de rosii. 3. Puiul se aseaza...